Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Neumann kms 105 // Shure KSM 9


fulton

Kérdés

Sziasztok

 

E két mikrofonról szeretném kikérni a véleményetek. Mennyire állják meg helyüket a "live" világban, és studios (home) szinten. Esetleg egy pro és contra.

Mennyire bántó az olcsó kondiknál megfigyelhető csunnya "sziszegő" magasuk?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

KMS 105-je egy barátomnak van, ő imádja, semmi másra nem cserélné, ez a színpadi énekmikrofonja. Volt egy másik barátomnak is de ő már nem zenél olyan módon mint régen, így eladta. Ismerek egy színésznőt akinek van és hakkniba azt használja. Ezen felül Likó Marcinak van még a Vad Fruttikból. Nagyjából mindenki szereti.

 

KSM 9-e a Pohl Misinek van a Lordból, még a Golyótól kapta mikor ő keverte a zenekart. Ez is jó mikrofon, ám érthetetlen módon a Misinél megrohadt a kosara.

 

Szerintem a kettő közül egyik sem az "olcsó kondi" kategóriája, színpadi szinten mindkettő csúcs mikrofon. Van egy harmadik is amit ide sorolnék még pedig a DPA d:facto, ez kétszáz fölött van árban. Lényeges szempont volt a kiválasztás során hogy minél inkább a közeli éneket vegye és minél kevesebbet szedjen a színpadi zajokból, lett pár megoldás próbálva mielőtt meg lett véve.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...