djtones Létrehozva August 18, 2014 Share Létrehozva August 18, 2014 http://olx.hu/hirdetes/retro-studio-mikrofon-ID1Yr1B.html#9f64dd4c14 Anno a neten böngészve futottam bele ebbe a hirdetésbe. Este 22:00-t írtunk, egy órája rakta fel a hölgy, már nem volt pofám felhívni, de azért egy sms-t dobtam. Másnap reggel 8:00-tól telefonáltam is remegő kezekkel, hogy elhozhassam. A beszélgetést idézném: "-Jó Reggelt, S. Antal vagyok, szeretnék érdeklődni, hogy megvan-e még a mikrofon? - Üdvözlöm! Katalin vagyok, ezt a padláson találtuk, el szeretnénk adni, de nem tudom mi van magukkal, tegnap feltettem a hirdetést, érdeklődtek vagy 5en, hogy hol van, adtunk címet, mondták, hogy jelentkeznek. Ma reggel hajnali 4 órakor arra ébredtem, hogy valaki dörömböl az ajtónkon. Kinyitottuk, a mikrofonért jöttek, adtak 20 ezer forintot, és elviharzottak, azóta maga az ötödik. Miért ilyen érdekes ez, gyűjtők? - Kedves hölgyem, az a mikrofon 100 ezer forintot is megér. ...háttérben nyeldesés, hűházás, majd egy köszönöm kíséretében remegő kezekre utaló csörömpölős kagylólerakás ) EDIT: D20as volt, csak elírták. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 18, 2014 Share Válaszolta August 18, 2014 Szép! De az "S. Antal" az nem Sólymos Tóni? Bocs! Én olyat tudok hogy 30-ért elhoztak egy nagyapától egy full puccos csillogó króm felületes, rozsda mentes, gyári festéses alig futott békebeli Simson Schwalbet. A csákó 120-ért adta el gyűjtőnek és előtte megtalálta az ülés alatt a gyári orig. elsősegély csomagot. Csak azt külön plusz egy 20-asért vitte el egy másik gyűjtő. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StephenSteel Válaszolta August 18, 2014 Share Válaszolta August 18, 2014 bocs - anno én úgy vásároltam korg ms10-est, hogy azt mondták van itt valami ami olyan mint egy tangóharmonika csak hiányzik az egyik fele. mondjuk én azonnal elmondtam mi az eszmei és a gyakorlati értéke, de nem az eszmeit kellett kifizetnem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 18, 2014 Share Válaszolta August 18, 2014 bocs - anno én úgy vásároltam korg ms10-est, hogy azt mondták van itt valami ami olyan mint egy tangóharmonika csak hiányzik az egyik fele. mondjuk én azonnal elmondtam mi az eszmei és a gyakorlati értéke, de nem az eszmeit kellett kifizetnem. Nem rossz dolog ha korrekt az ember mert néha ezt vissza is kapja. Ellenkező esetben magyar-cigány közt nem sok különbség tud adódni ha átbaszásról szól a téma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquarius Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 Volt most ez az együttállás. Onnét jegyeztem meg. Találtam egy Venus-8 nevű szintit a padláson. Ötezeré vihetik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquarius Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 van itt valami ami olyan mint egy tangóharmonika csak hiányzik az egyik fele. mondjuk én azonnal elmondtam mi az eszmei és a gyakorlati értéke, de nem az eszmeit kellett kifizetnem. Gratula. Na ez a korrekt! "DeMarco: Ellenkező esetben magyar-cigány közt nem sok különbség tud adódni ha átbaszásról szól a téma. " Nem itt kéne cigányozni. Vannak ezen a fórumon kiváló zenész cigány származású emberek is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NLS Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 Ez tényleg szép kapás lett volna,én is szoktam figyelni ezeket. Sokat nem buktak azért csuklottak, annak idején ezeket 5-10-20ezrekért árulták ki a TV-től. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 Nem itt kéne... Nem kell félreérteni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 Ez tényleg szép kapás lett volna,én is szoktam figyelni ezeket. Sokat nem buktak azért csuklottak, annak idején ezeket 5-10-20ezrekért árulták ki a TV-től. Hogy én sose vagyok ott, tudok ezekről a dolgokról, az botrány... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 Az MR antik/vintage nagyon sokat érő WEM keverője, meg a fullos Moog Modularja vajon kinél lehet manapság? Sokba nem kerülhetett... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 Aztán, persze lehet, hogy ott porosodik valahol... Link to comment Share on other sites More sharing options...
st3 Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 A Moog a Rádió és tv múzeumban van.El lehet menni megnézni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NLS Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 Hogy én sose vagyok ott, tudok ezekről a dolgokról, az botrány... Nyilván ez nem volt meghirdetve, ismerősömnél sorban álltak a Studer magnók otthon,vannak olyan képeim hogy itt sírná el magát mindenki, teherautóval hordták haza a vintage lomokat:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 Rádiótól láttam én is olyan kidobott,kukából megmentett broadcast kategóriás, kompakt kazis decket hogy a vele készült felvételt hallva nem hittem volna el ha nem látom. De még utána is napokig tűnődtem mire képes egy szar kazi is ha rendes technika van alatta. Márpedig ezek a kádárizmus alatt a könnyen jött könnyen megy elv alapján halomra kerültek a szemétre, amiért ma is sokan tűzbe mennének még sztem. Egy arc mondta hogy a szalagos időszakban annyit vágtak hogy hetente 2x jöttek a konténert üríteni!!! És azok még rendes studio szalagok voltak, elsőrangú minőséggel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NLS Válaszolta August 19, 2014 Share Válaszolta August 19, 2014 Rádiótól láttam én is olyan kidobott,kukából megmentett broadcast kategóriás, kompakt kazis decket hogy a vele készült felvételt hallva nem hittem volna el ha nem látom. De még utána is napokig tűnődtem mire képes egy szar kazi is ha rendes technika van alatta. Márpedig ezek a kádárizmus alatt a könnyen jött könnyen megy elv alapján halomra kerültek a szemétre, amiért ma is sokan tűzbe mennének még sztem. Egy arc mondta hogy a szalagos időszakban annyit vágtak hogy hetente 2x jöttek a konténert üríteni!!! És azok még rendes studio szalagok voltak, elsőrangú minőséggel. A rádiónál így volt, az MTV meg el kellett hogy költse a költségvetést, és ott álltak a pultok meg zsírúj max 200órás szalagosmagnók mikor semmi szükség nem volt rájuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fecka Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 Én is mindig figyelem bár soha nem volt még szerencsém. Viszont olyan volt már hogy elöttem vittek el pesten 17 kerben a bakancsos piacon egy Fender USA gitárt. 10 ért.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakóimi Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 Én is mindig figyelem bár soha nem volt még szerencsém. Viszont olyan volt már hogy elöttem vittek el pesten 17 kerben a bakancsos piacon egy Fender USA gitárt. 10 ért.... Mondjuk azt biztos nagyon keresi a gazdája. Mármint az igazi gazdája. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 Mondjuk azt biztos nagyon keresi a gazdája. Mármint az igazi gazdája. :-) Na ja… Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 Pont tegnap futottam bele az Ebay-en egy 1958-as Gibson LP-be. "50 GBP-Buy It Now". Rányomtam a "buy it now"-ra, mondom nem érdekel mennyiért szálltják ide, ilyen egyszer van. (1 perces volt a hirdetés) Szerencsére még egyszer rákérdezett, és akkor esett le, hogy 50.000 GBP, ami nagyjából a reális ára…. De ugyse lett volna annyi a számlán… Link to comment Share on other sites More sharing options...
StephenSteel Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 Az MR antik/vintage nagyon sokat érő WEM keverője, meg a fullos Moog Modularja vajon kinél lehet manapság? Sokba nem kerülhetett... A modular a rádió tulajdonában van, s nagyon is tudják az értékét. Néhány éve a müpában volt egy koncert régi elektronikus hangszerekkel, s akkor megszólaltatták. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta August 20, 2014 Share Válaszolta August 20, 2014 Ja, az az volt? Az szép darab!..- Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtones Válaszolta August 20, 2014 Szerző Share Válaszolta August 20, 2014 Szép! De az "S. Antal" az nem Sólymos Tóni? Bocs! Én olyat tudok hogy 30-ért elhoztak egy nagyapától egy full puccos csillogó króm felületes, rozsda mentes, gyári festéses alig futott békebeli Simson Schwalbet. A csákó 120-ért adta el gyűjtőnek és előtte megtalálta az ülés alatt a gyári orig. elsősegély csomagot. Csak azt külön plusz egy 20-asért vitte el egy másik gyűjtő. Nem vettem a szívemre, de nem vagyok Solymos Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta August 22, 2014 Share Válaszolta August 22, 2014 Ki lehet fogni. Én a '70-es szériából jutottam hozzá egy hibátlan K240-hez cca. 14.000-ért... Van amikor szerencséje van az embernek Link to comment Share on other sites More sharing options...
KillerFox Válaszolta August 22, 2014 Share Válaszolta August 22, 2014 Én is mindig figyelem bár soha nem volt még szerencsém. Viszont olyan volt már hogy elöttem vittek el pesten 17 kerben a bakancsos piacon egy Fender USA gitárt. 10 ért.... Tényleg USA Fender volt? Könyörgök, legyen már Squier Bullet Strat vagy ilyesmi. Ez megrázó volt. Vki siratja az tuti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 27, 2014 Share Válaszolta August 27, 2014 Az MR antik/vintage ...fullos Moog Modularja vajon kinél lehet manapság? Sokba nem kerülhetett... Rádió honlapján van hangminta (erről is többek között). http://85ev.radio.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1733&Itemid=162 http://www.radio.hu/images/stories/sound/mr85/360310.mp3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.