fulton Létrehozva September 24, 2014 Share Létrehozva September 24, 2014 Sziasztok Azt szeretném megkérdezni, ha Cubase 7 -be behúzok egy wav fájlt, annak hogy lehet a tempóján módosítani. Tehát, most alapban ha behúztam a fájlt, és átírom a tempót az alapról, pl 140 bpm re, akkor a zene fájl tempója nem változik. Hogy lehetne ezt megváltoztatni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
markokiki Válaszolta September 26, 2014 Share Válaszolta September 26, 2014 Először is bocsesz a ronda rajzolásért! Behúzod a wav file-t, 2x kattintasz rá (vagy enter), lényeg, hogy az editorba lépj. Amik igényesen be vannak karikázva a képen, azok a fontosak Neked! 1. "musical mode"-ot kapcsold be, 2. add meg a behúzott wav eredeti tempóját, 3. válassz ki egy algoritmust. Én dob-groovekhoz mindig így használom, mert ha esetleg később változtatom a project tempóját, akkor azokat szépen tempóra húzza realtime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyno Válaszolta September 24, 2014 Share Válaszolta September 24, 2014 Fent az eszköztárban (nyíl, radír, olló és a többiek között) katt a nyílra. Kiad 3 lehetőséget, azt válaszd, hogy: "Sizing applies time stretch" A wav végét húzd oda, ahol az ütem szerint kéne, hogy vége legyen és kész. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulton Válaszolta September 25, 2014 Szerző Share Válaszolta September 25, 2014 hát kiválasztottam, aztán a temponál átirtam.. de a wav sebessége nem változott semmit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deneverstudio Válaszolta September 25, 2014 Share Válaszolta September 25, 2014 A wavnak nincs se tempója, se sebessége. Hossza van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulton Válaszolta September 25, 2014 Szerző Share Válaszolta September 25, 2014 Amit nem értek, hogy volt már hogy behúztam wav zenét, és annál ment minden gond nélkül a tempó állítás. Gyorsult lassult a wav, csak azt nem tudom most miért nem működik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deneverstudio Válaszolta September 25, 2014 Share Válaszolta September 25, 2014 Az nem rendes wav volt, hanem wav néven elmentett ACID fájl. Ezért minimum felkötném, aki ezt lehetővé tette, mert az egyik legnagyobb szopatás. Egy csomóan nem is ismerik és ilyet küldenek masteringre, aztán csodálkoznak, hogy rossz a tempó, amikor visszakapják. Ezeknek acid kiterjesztéssel kellene futni, hasonlóan pl. a REX fájlokhoz, amik szintén képesek tempóra igazodni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulton Válaszolta September 26, 2014 Szerző Share Válaszolta September 26, 2014 Akkor ne reménykedjek? Koszonom a válaszokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulton Válaszolta September 26, 2014 Szerző Share Válaszolta September 26, 2014 Na amint lehetőségem lesz rá kipróbálom. Köszönöm!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deneverstudio Válaszolta September 26, 2014 Share Válaszolta September 26, 2014 Ezt is meg lehet oldani, mint mindent, de persze a wav minőségileg romlik ilyenkor. Algoritmustól függően vagy sokat, vagy épp nem olyan vészesen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulton Válaszolta September 27, 2014 Szerző Share Válaszolta September 27, 2014 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulton Válaszolta September 27, 2014 Szerző Share Válaszolta September 27, 2014 Ezt is meg lehet oldani, mint mindent, de persze a wav minőségileg romlik ilyenkor. Algoritmustól függően vagy sokat, vagy épp nem olyan vészesen. De a kérdés pont arra irányult hogy hogy lehet a wav ok tempóját növelni vagy csökkenteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulton Válaszolta September 27, 2014 Szerző Share Válaszolta September 27, 2014 Először is bocsesz a ronda rajzolásért! Behúzod a wav file-t, 2x kattintasz rá (vagy enter), lényeg, hogy az editorba lépj. Amik igényesen be vannak karikázva a képen, azok a fontosak Neked! 1. "musical mode"-ot kapcsold be, 2. add meg a behúzott wav eredeti tempóját, 3. válassz ki egy algoritmust. Én dob-groovekhoz mindig így használom, mert ha esetleg később változtatom a project tempóját, akkor azokat szépen tempóra húzza realtime. Működik, köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deneverstudio Válaszolta September 27, 2014 Share Válaszolta September 27, 2014 "De a kérdés pont arra irányult hogy hogy lehet a wav ok tempóját növelni vagy csökkenteni." Nekem inkább úgy tűnt, hogy te azt hiszed, hogy wavnak alapból úgy kellene viselkednie mint a MIDI-nek, ami nyilvánvalóan nincs így. Főleg nem egy kész zenénél, amiről te írtál, aminél egyáltalán nem biztos, hogy bármilyen algorítmus is megtalálja a helyes tempót. Dob loopoknál persze más a helyzet, vagy ha jól kilátszik a dob a zenéből. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
fulton
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, ha Cubase 7 -be behúzok egy wav fájlt, annak hogy lehet a tempóján módosítani.
Tehát, most alapban ha behúztam a fájlt, és átírom a tempót az alapról, pl 140 bpm re, akkor a zene fájl tempója nem változik.
Hogy lehetne ezt megváltoztatni?
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.