Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

anomalia

Kérdés

Sziasztok!
Szakmai segítségre lenne szükségem, vagyis csak lényegében arra, hogy szeretném megtudni, hogy a mellékelt pár mp.-es dalban milyen szintit, vagy dobgépet hallani (dobok érdekelnek csak), mert sehol nem találom, hogy miből szólhat. (Egyébként az előadó a Betli Duó).
...érdekelne, hogy honnan tudom megszerezni ezeket a hangokat (leginkább a pergő érdekelne) mert nagyon tetszik, és igazából más dalokban nem hallottam még ezeket a dobokat...
Köszönöm!

unknown drums 01.mp3

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

Szakmai segítséget sajnos nem tudok nyújtani de szerintem ezt kb bármelyik régi boss dr sorozatú digital dobgép tudja ill. gyakorlatilag bármilyen dobgép ami tartalmaz pop/rock kiteket, lehetőleg jó "divatjamúlt" kiadásban (Zoom-ok, Alesis SR-16 pl). Hogy egészen pontosan a felvételen melyik gép melyik kitje szól azt sajnos nem tudom. 

Link to comment
Share on other sites

Ahogy fentebb mondták, az Alesisekre érdemes ránézni.

Itt vannak találsz hangmintákat ingyért (meg sok más dobgépről is):

http://samples.kb6.de/downloads.php

 

A pergőn meg ugye egy gate reverb van, szerintem azzal meg egy kis EQval akár akusztikus dobhangból is lehet hasonlókat csinálni. (esetleg fehér zaj hozzáadásával)

Link to comment
Share on other sites

amit én keresek, az elég atipikus pergő, abban az időben KORG M1, CASIO CZ és Roland U-20 ból keverték ezeket a típusu zenéket, kísértetiesen hasonlok benne, mindet megnéztem, de mégsem azok, ha megtalálom, felrakom a mintákat

Amit feltettél mintát, abból lehet hallani, hogy maga a kíséret egy kisérőautomatikás gagyiból jön, bár most nem tudom újra meghallgatni, de szerintem  még a "fill in" funkció is játszik benne. Gondolod, hogy hakinba vettek annyi fáradtságot, hogy különböző szintiken játszották fel a sávokat? Maga a hangzása is annyira primitív, hogy még a kísérőautomatikás szintiknél is

az aljában kéne szerintem keresgélni! :D

Link to comment
Share on other sites

koszonom a válaszokat, én nagyon vintage hagszermániás vagyok: 3+2 JUNO-106 meg DX7 volt az első bill. hangszerük, imádom a hagzásukat, és magát a 3+2-t, igaz aki nem ezen a hangzáson nőtt fel annak "gagyi" de nekem már bele van égbe a fülembe, és a minta dalt a Betli Duó rögzítette anno. Az érdekessége, hogy az abban az idöben müködő ilyen stílusú zenekarokhoz, egyátalán nem hasonlított a stílusuk és a hangzásuk. a http://samples.kb6.de/downloads.php oldalról lehuztam az össze lehúzható hangot, az össze minta közül kb 6db olyan pergő volt, ami kísértetiesen hasonlított, és egy AKAI MPC2000 pergő nyert nálam, de 99%, hogy Roland dbokat hallati a felvételen, legalábbis a tom-ok 200%, hogy Rolandok!

Link to comment
Share on other sites

A stílus "értékeitől" függetlenül egy kis megjegyzés: tényleg valami olyan jellegű dobgép, dobhang, dobütem (umca-umca) van ezekben a mulatós zenékben amiket még sosem sikerült létrehoznom, ha véletlenül megpróbáltam. Valszeg egészen más hangszerparkkal rendelkezem.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...