Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Jupiter50 SVD,BIN file


anomalia

Kérdés

Szaisztok! Információra lenne szükségem:
Roland Jupiter 50 SVD/BIN sample fájlokat át lehet konvertálni, valami olyan formátumba, hogy lehessen szerkeszteni valamilyen daw-ban?
Esetleg lehetséges, hogy pl Korgos KMP multisample formátumba lehessen alakítani őket?
(Az is elég lenne ha az Awave Studio szoftverrel lehetne dolgozni velük - onnan tovább már megoldanám....)

 

Köszönöm szépen!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Én úgy tudom hogy a Rolandokban hardveres dekódolású ez a bin fájl, főleg hogy hangmintákat is tartalmazhatnak, tehát egyfajta védelem.

Ez nekem is a kedvenc kérdéseim közzé tartozik, hogy anno a samplerekre gyártó kiadók hogy tudtak adott vasakra specializált formátumban cdket kiadni, de gondolom megvették a licenszet.

Inkább az érdekesebb hogy az Awave mintájára az a pár sample editor fejlesztő hogy jutott a formátumok visszafejtéséhez és hogy tud legalizált programokat forgalmazni rájuk! (?)

Visszatérve a dekódolásra, pl. a Yamahák esetén van egy spanyol ilyen hobbi fejlesztő akinek a cég is támogatást nyújt az editor programjához, viszont a hívatalos Yamaha fórumon nyilatkozta egy céges szaki, hogy a védett hangminták ott sem konvertálhatók egy digitális vízjel miatt, amit csak a Motif szintik tudnak hardveresen dekódolni ha abba betöltik, s amúgy fütyülés, sistergés hallatszik a pcn a programban. Szóval ezeknek megvan a technikájuk hogy korlátozzák le más hangszerek számára használhatatlanná téve a védett anyagaikat. Ugyanígy én pl. a Nordokra ingyen letölthető mintaformátumokat sem láttam még sehol feltörve vagy átkonvertálva, max ha manuálisan vki le nem samplingeli magának.

Rolandra is talán van saját editor, de kifelé nem kommunikál, csak a hangszere felé és a fájlformátumát más nem is kezeli. Ezt sajna le kell nyelni, hogy adott dolgot csak adott hangszerben használhatunk. Pl. az Awave is nagyon megállt a formátumok támogatásában, sztem pl. Korg Kronos formátumot sem kezel már, pedig Tritonokat stb. még ismert.

Úgyhogy sztem nem lesz ilyen Jup.50-re sem.

Cdxtract is megállt már jó régen a fejlődésben, ugyanígy az Extr.Sampl.Conv. is. A Chicken Trans. meg mindig bugos volt. Mást nem tudok.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...