DeMarco Létrehozva March 4, 2015 Share Létrehozva March 4, 2015 Egy jópofa cikk! http://index.hu/tech/2015/03/03/hifi_40_millioert/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
V László Válaszolta March 5, 2015 Share Válaszolta March 5, 2015 Már megint milyen gusztustalan hangnemben beszélnek emberekről, az tolerancia bajnokai! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta March 5, 2015 Share Válaszolta March 5, 2015 Megint egy "búúúlvááár" cikk, amelyből nyilvánvaló, hogy a cikk írójának (íróinak) fogalma (fogalmuk) nincs, miről ír(nak) / beszél(nek). A nagyon nívós HiFinek pont az (is!) a lényege, hogy szinte bármilyen átlagos, közönséges "lakótérben" (pl. nappali) nagyon jó "hangzás-élményt" nyújt. Tehát nem kell "hozzáépíteni" a lakást. Ezek az emberek el sem tudják képzelni azt, hogy már egy okosan összeválogatott, megfizethető árú berendezés is olyan "hangzásélményt" ad, amitől "lefossák a bokájukat". (NEM hangerőről beszélünk!!!!! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlaca Válaszolta March 5, 2015 Share Válaszolta March 5, 2015 Bulvárnak bulvár de meglepően jól használja a hifis/high-end-es belsős kifejezéseket és az egyik irányvonal készülékeit válogatta példaként.(Audio-note,47lab,koetsu,avantgarde-accoustic stb.) A kondi típusok, kimenő trafó nélküli fokozat, nemes fa anyag használata stb, ezek is "belsős hifis" gondolatok. Szóval valaki bennfentes emberke írhatta a cikket és ebből a (hifis) szempontból nem pongyola. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakóimi Válaszolta March 5, 2015 Share Válaszolta March 5, 2015 Kövezzetek meg,de szerintem ez egy jó cikk. Az igényes zenehallgatás egy hobbi.Mint minden hobbi esetében,itt is vannak végletek. (Tegye fel a kezét akinél több - sok - százezerért vannak otthon hangszerek,stúdióberendezések. Mindenki? Most tegye fel az,aki ebből él,vagy keres vele. Egy a kétszázból? Ennyi... :-) ) Valószínűleg én is megvenném a negyvenmilliós berendezést HA nem számítana a pénz. A mostani kávéfőzőmnél kb. tíz százalékkal tudnék jobb kávét készíteni azzal a géppel amire vágyom. Cserébe kétezerötszáz euróval többe kerül (kb. 4000 EUR) mint a mostani és fél órával tovább tart míg üzemkészre melegszik. De mégis egyre nehezebben tudom visszatartani magam hogy ne vegyem meg valahogy. Átlagember szemével nézve persze ez is bődületes sznobság,de hát mindenkinél más a fontossági sorrend. Viszont egy farmernadrágért nem vagyok hajlandó négyezernél többet adni... :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta March 5, 2015 Szerző Share Válaszolta March 5, 2015 A studio világ is ilyen mikor a milliós Neve stb cucmókokról beszélünk, csak az legtöbbször vagy legalábbis szerencsés esetben munkaeszköz ami pénzt hoz. És még hogy ott is ne lenne fontos az akusztika kezelése?! Hát már hogy a pókba ne! Még topik is van róla itt a szomszédban! Sztem is jó összefoglaló és jól leírja a lényeget mind társadalmilag mind technikailag, nekem nincs bajom a stílussal. Sőt ha a focit varró gyereket nézzük, neki külön öröm hogy forrasztgathat varrogatás helyett ha még műszaki érdeklődésű is. Na de ilyen a világ, attól még nem ő fogka az ezüst trafót tekerni, viszont azzal egyetértek hogy akkor pl. egy buzi filmsztárt se kéne 10 milliószorosan túlfizetni ehhez képest! (Imi, a farmerban is egyet értünk, bár én nem vagyok barista és kávét sem iszom.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rootkiller Válaszolta March 6, 2015 Share Válaszolta March 6, 2015 Megint egy "búúúlvááár" cikk, amelyből nyilvánvaló, hogy a cikk írójának (íróinak) fogalma (fogalmuk) nincs, miről ír(nak) / beszél(nek). A nagyon nívós HiFinek pont az (is!) a lényege, hogy szinte bármilyen átlagos, közönséges "lakótérben" (pl. nappali) nagyon jó "hangzás-élményt" nyújt. Tehát nem kell "hozzáépíteni" a lakást. Ezek az emberek el sem tudják képzelni azt, hogy már egy okosan összeválogatott, megfizethető árú berendezés is olyan "hangzásélményt" ad, amitől "lefossák a bokájukat". (NEM hangerőről beszélünk!!!!! ) Aki hagnyomást akar az vegyen lájnarréjt a nappaliba, tudok eladó Martin Audio W8L Longbowot egy rahedlit, 2x2db, plusz nyolc dupla18as sub aztán jólvan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.