Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Halk monitor/kijelző/TFT...


bazsa82

Kérdés

Sziasztok!

 

Remélem jó helyen nyitom meg a fórumot. Olvasgattam az interneten, de nem találtam hasoló fórumot, ami a kijelzők hangtalanságáról szólna.

Itthon van 2db monitorunk is, aminek a tápja halk, de magas sípoló hangot ad ki magából, valószínű a tápegység a bűnös.

Hiába halkítjuk a gépünket és próbáljuk süketté tenni a házi stúdiónkat, ha közben a monitor zúg.

 

Ki mit használ? Mik a tapasztalatok? Most vásárolnék új monitort, és ezért lennék kíváncsi kinek mi a tapasztalata, ráadásul az is elképzelhető, hogy erre a problémára a gyártók nem adnak sem adatot, sem garanciát és az is lehet hogy két ugyanolyan monitor sem ugyanazt a jelenséget produkálja.

 

kb.4 éve vásárolt monitorom újkorában zúgott, aztán nyomogattam a hátát, amitől elhallgatott, viszont a másiknál ez nem segített.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Hmmm....

 

Nekem még sosem tűnt fel, hogy lenne hangja a monitornak....

Én LED-es Samsungot használok egyébként, meg egy Wiewsonic érintőset másodiknak. Mindkettő néma.

Pedig nagyon sok táp szokott sípolni. Az újabb, kapcsolóüzemű tápok remélhetőleg nem.

A CRT megjelenítők is, bár ez ma már nem releváns... aztán számomra érthetetlen módon a vezetéknélküli egerek is sípolást gerjeszthetnek analóg hangkábelekben.

Link to comment
Share on other sites

Van egy használtan vett 19"-os Fujitsu-Siemens tft moncsi apámék asztali pc-jén. (német leselejtezett irodákból sokat hoznak be így) Ue. a problémája, zenész füllel rendesen "visít" ha standby módot kikapcsoljuk, aztán pár óra múlva elkussol. Vmi nagyfrekis trafószerűségek vagy inverterek nem tom pontosan nyomják ezt a zajt ha nincsenek leterhelve, amúgy a képpanelt hajtják meg 105-110V körül váltakozó négyszög fesszel.

Amúgy ja! A crt tvk is sajátos 10kHz felett ciceregnek! Ha full le van némítva, simán hallani csukott szemmel is egy szobában hogy be van kapcsolva a tv. Ezt már gyerekkoromban kifüleltem. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...