Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Hangkártya helyett?


djuice

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Kérdezőnket szerintem a mostanában felkapott keverő + audio interface megfogalmazás zavarta meg! Pl. az Allen & Heath gyártónak vannak olyan keverői (meg sok másiknak), ami egyben audio interface is, és még sem hangkártya, mert csak 1 sávon tudja az átjátszást meg ilyenek.

Ahogy utána olvastam ennek a Yamahának ez viszont egy teljes értékű "hangkártya" is egyben (ha jól láttam és olvastam, van rajta egy kapcsoló, hogy miként funkcionáljon)! A beépített DSP és ára miatt amúgy nekem is nagyon szimpatikus, bár lehetne rajta több bemenet. Amúgy az irány az analóg keverő + hangkártya kombó, amit én is használok, bár én főleg anyagiak miatt!

Link to comment
Share on other sites

Nem, semmi nem zavart meg, csak az UR22 most 40 ezer ez meg 48 és nincs rajta midi, viszont sok praktikus kezelőszerve van + a csatlakozói sem kombináltak. Teljesen értem hogy mi ez az eszköz, már csak a linkelt Yamaha oldalról is kiderül sztem mindenkinek. Inkább a minőség érdekelne aki látta, fogta már (müa, vagy vas pl.), mert az UR-ekre is mondtak hideget-meleget, mégis a Histpace is a 22-est ajánlja leginkább olcsó belépő szintnek, pl. szemben az addig évekig favorizált Focusrite Scarletekkel szemben!

Ha mondjuk ilyen AG06-ot meg már használ valaki a fórumról, csak el tudná mondani a tapasztalatait (vagy ha a bolotban már kapható és az ottaniak próbálták stb)?

Úgy is kérdezhetném, hogy 8-al többet ér-e ez a kialakítás és a +potik, aljzatok, hogy nem tud midit. Gondolom egyik ilyen mixer-interface sem a piacon egyébként. (?)

 

Ami talán egyedüli gond még vele, hogy csak 1 csatornán tud gitár jelszintet fogadni ahogy látni, viszont hogy aux-in is van, már mindjárt 2 szintinek is jó lehet. De gondolom szelektívek a bejáratok, tehát egyszerre 1 forrás jelét tudja feldolgozni.

Régebben volt vmi AW sorozatú ha jól emlékszem ilyen usb-s analog/digital nagyobb Yamaha keverőhöz szerencsém, de rendkívül zajos volt vmiért.

 

Szóval ilyesmik érdekelnének!

Link to comment
Share on other sites

Az, hogy épp melyik az "ajánlott eszköz", gondolom, némileg attól is függ, hogy épp melyiket kell "tolni"... de ez csak gonosz feltételezés :)

Az már több beszélgetés során kiderült itt, hogy ebben a kategóriában nagy csodákat nem kell várni, és túl nagy különbségek sinccsenek minőségben, még drágább eszközök esetén is rávágta nekem egyszer Silk, hogy nyugodtan válasszam, azt amelyiknek a doboza jobban tetszik, mert minőségileg nagyjából ugyanazt fogom kapni.

 

Nem volt még a kezemben ez a kis Yamaha cucc, de a képből és a leírásból azért kiderül minden amit kérdeztél:

- fém ház

- 2in/2out hangkártya (választható hogy az input az első két csati vagy a sztereó mix legyen)

- ami potik fontosak a hangkártya szempontjából, azok ott vannak az UR22-n is, a Yamahán csak a keverő funkcióihoz van egy-két extra poti.

- a beépített effektek isten tudja milyenek

 

Szerintem csak annyi szól a Yamaha mellett, hogy ott az AUX úgyhogy nem kell mindig dugdosni

 

Amúgy az UR22 is csak egyik csatin fogad gitár szintű jelet, ellenben ott mindkét inputra jut +48V ha kell. Meg ugye van MIDI in/out

 

Ha kell MIDI, akkor ugyebár nem kérdés. Ha nem kell, akkor csak azt kell eldöteni, hogy az AUX miatt ér-e neked annyival többet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...