Jump to content
Ménemszól.hu

Méregdrága controller keyboardok


DeMarco

Recommended Posts

Ez azért így nem teljesen igaz. Mikrotonális zenék előadásához,vagy ha polifon modulációkat vagy hajlításokat akarsz használni,akkor csak a Haken Continuum és a Rola Waveboard ad lehetőséget ezekre.

(A Waveboard hullámos felülete miatt kicsit korlátozottabb talán glide-ra). 

Érdemes végignézni a demokat a Youtube-on a Hakenről - nem mondom hogy mind értelemes - de akkor rögtön kiderül mire is jó.

Persze drága,de hát kis szériéban minden drága,meg ha hozzávesszük hogy bele van építve egy elég komoly DSP rendszer,akkor már nem annyira.

:-)

Link to comment
Share on other sites

Élőben ki akarna ezekkel bajlódni (mikrotonális zenék előadása,vagy polifon modulációk/hajlítások)?
Egyébként is, ha tudatosan akar vki ezen mindig ua előadni vmit (kizárt, hogy létezne ilyen ember a világon), akkor lényegében egy új hangszerként kell megtanulni játszani rajta, a másik, hogy improvizációként eladva a blöfföt, össze-vissza tologatja rajta az ujjait. Ezen utóbbira senki sem ad ki 500dollárt sem. Az egész kb olyan fontos a zenei piac és maga a zene szempontjából, mint a Rolandnak az az infrás beam-kontrollere, amit minden gépébe berakott az utolsó 15 évben, de 5 percnél többet senki nem használta, de legalább nem plusz pénz, bár lehet, csak amiatt van túlárazva minden szintijük :)
 

Link to comment
Share on other sites

Tud ez olyat amit egy sima keyboard és pitch bend kombinációjával nem lehet megoldani ? Illetve bármit, amit más eszközzel nem lehet pont így előállítani ? A demók alapján nem úgy hallani. Jópofa eszköz mondjuk, de az ára wtflol kategória. Bármelyik x ribbonkontrollerrel is nagyon hasonló végeredmény érhető el, vagy tévedek ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ez a Physis Piano K5 jó lenne nekem, de félig súlyozott billentyűvel kéne és egy kicsit olcsóbban..Úgy tudom, elég régóta nem gyártanak már rendes patchmemóriával rendelkező MIDI billentyűzetet, ami a koncertező zenészek igénye lenne. Ebben 128x4 patch van (az F1-F4 gombokkal lehet a négy között választani). Patch-enként 8 zóna, 4 CTRL bank, 9 programozható tolópoti (gondolom, a Hammond-guruk igényeit figyelembe véve), 9 programozható forgópoti, 9 programozható gomb, 8 programozható pedálbemenet, 2 független MIDI In, 8 független MIDI Out, 5 USB, színes grafikus kijelző. Sokaknak jobban tetszene fekete színben.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...