Jump to content
Ménemszól.hu

Moog árcsökkenés!!!


madhead

Recommended Posts

A Moog a mai nappal jelentősen csökkentette a Sub Phatty és a Werkstatt-01 szintetizátorok árát.

A Sub Phatty ára a korábbi 343.900 Ft helyett 293.900 Ft-ra csökkent, míg a Werkstatt-01 104.900 Ft-ról 73.900 Ft-ra zuhant. Hogy mikre képes az apró Werkstatt, arról korábban közöltünk cikket, kedvcsinálónak itt lehet megtekinteni a topic-ot.

Sub-Phatty-7.thumb.jpg.fa4b585a6674088ad

Szerkesztette madhead
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ezt nevezem, így kell akciózni.

Márciusban még 273.900, egy hónap múlva már 358.900, most pedig csinnadrattával visszavágás, de még így is valamivel a  korábbi szint felett maradunk. Mindezt fél éven belül.

http://www.arukereso.hu/szintetizator-es-keyboard-c1011/moog/sub-phatty-p201110991/

Emelem kalapom a marketingosztály előtt :)

(Ez már-már indulhatna a tékozló homáron is)

Szerkesztette emzéperiksz
javítás, kiegészítés
Link to comment
Share on other sites

2015. január/februárban volt egy nagyon durva "megszaladás".

Szépen látszik a mellékelt grafikonból.

Emiatt gyakorlatilag minden olyan áru, ami az USA-ból "jött" (nem csak tényleges fizikai termék, hanem szoftverek is) alaposan megdrágult. Gyakorlatilag elérkezett az a pillanat (ami nekünk nem jelentett jót), hogy 1USD = 1EUR árra lettek belőve pl. az iTunes és az Appstore árai is, úgy, hogy nem az USD árak mérséklődtek (naná, közgazdaságtan), hanem az EUR árak emelkedtek.

Tehát nem a HS marketingesei a "hunyók". Sőt!

OFF

Na persze, ha nem 200, hanem 0 lenne a minimum szint, akkor nem lenne ennyire látványos a növekedés. Ezt a trükközést nagyon jól művelik a különböző - manipulatív - grafikonok szerzői. :)

ON

 

usd_arfolyam.png

Szerkesztette Bendi
Link to comment
Share on other sites

Jogos, ezt nem vettem figyelembe. Mivel a zöldhasú jelenleg is a 280-as szint körül mozog, így valóban érdemi csökkentésről van szó, ami tkp. (majdnem) kompenzálja a korábbi erősödést. Sőt, ha jól látom, akkor a Ft-os ár nagyobb mértékben csökkent, mint a dolláros:  17% a 12%-kal szemben (1100 $ - moog honlap jelenleg is / 980 $ - sweetwater jelenlegi retail price).

Ja! A marketingosztályon nem feltétlenül a HS-ét értettem. (Bár - amint ez látszik - a magamfajtának az ilyen felesleges körök elkerülése érdekében nem árt picit bővebb lére ereszteni a mondandót)

Szerkesztette emzéperiksz
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...