Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0
bgrassfield

Focusrite Scarlett 18i20 vs. Focusrite Forte

Kérdés

Sziasztok!

Hétfőn megérkezett a Forte hangkártyám a Scarlett 18i20 mellé. Ennek apropóján készítettem is tegnap este egy tesztet, hogy melyik hangkártya hogyan konvertálja ugyanazt a jelet. A forrás egy Dave Smith Instruments Evolver volt, ugyanaz a szekvencia ugyanarról a pontról indítva. 

A felvétel mindkét hangkártya esetében 3 módon készült:

96 kHz 32bit (moder DAW, a konverterek persze csak 24bit-en dolgoztak)
96 kHz 24bit (hankártya natív)
44.1 kHz 16bit (CD)

Letölthető innen: https://drive.google.com/open?id=0B6KB3DRL5rqiSDRQWGFjMTF6VVE

Kiváncsi vagyok a véleményekre!

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

Szia!

Miért kellett a 18i20 mellé még a Forte?
Látom, senki nem töltötte még le, de legalábbis nem nyilatkozott. Én megteszem, ha hazaértem és nyilatkozom :) Nekem is Forte (is)van.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Az az érdekes, hogy első hallásra nincs eget verő különbség, de érdekes, hogy beimportálva C8-ba, a jelalak mindnél mást mutat. Nincs két egyforma jel alak. De legalább azonos mintavételezési frekin hasonlóan néznek ki. Első ránézésre ennyi.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Szia! Köszi hogy megnézted, tényleg nem tűnik olyan nagynak a különbség, de azért hallható. Ez szerintem akkor lenne igazán szembetűnő, ha ugyanazt a tracket elkészíteném 18i20-al és Forte-val is. Akkor valószínűleg elég jól hallható lenne a küönbség.

Egyébként azért kellett a Forte, mert a 18i20-at nem akarom fellépésekre hurcolni, a Traktor Audio 2 meg már kicsit sovány volt nekem.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon,tehát elnézést ,hogy ide írom a problémám.

3napja vettem egy vadi új FORTE interface-t,tökéletesen működik minden beállítás ha a szofteverben állítok,viszont magán a hangkártyán össze vissza ugrándozik a menü random módon.Hol a füles menübe,hol a bemeneti menübe ugrál stb. Tapasztalt már valaki ilyen problémát? :(

Letöltöttem a Forte Control 1.1-et Telepítettem a leírtak szerin,tehát nem volt a telepítés alatt rádugva a gépemre a Forte.Aztán több USB portra is átdugtam,hátha az a gond,kivéve előlapira. Találtam Forte Control Beta drivert azt is kipróbáltam ,semmi változás. Ezek verzó szerint: 1.2b8 és 1.3b1   A gépemen win8.1 fut.

Ha van ötletetek ,vagy valaki tapasztalt hasonlót,légyszi segítsetek!

Előre is köszi! :)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 órája írta Cs.Attis:

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon,tehát elnézést ,hogy ide írom a problémám.

3napja vettem egy vadi új FORTE interface-t,tökéletesen működik minden beállítás ha a szofteverben állítok,viszont magán a hangkártyán össze vissza ugrándozik a menü random módon.Hol a füles menübe,hol a bemeneti menübe ugrál stb. Tapasztalt már valaki ilyen problémát? :(

Letöltöttem a Forte Control 1.1-et Telepítettem a leírtak szerin,tehát nem volt a telepítés alatt rádugva a gépemre a Forte.Aztán több USB portra is átdugtam,hátha az a gond,kivéve előlapira. Találtam Forte Control Beta drivert azt is kipróbáltam ,semmi változás. Ezek verzó szerint: 1.2b8 és 1.3b1   A gépemen win8.1 fut.

Ha van ötletetek ,vagy valaki tapasztalt hasonlót,légyszi segítsetek!

Előre is köszi! :)

Szia!

Több, mint 2 éve van Forte-m, de konkrétan ilyet nem tapasztaltam. Olyan viszont volt, hogy win 8.1 alatt a kijelző és maga a kártya rettenetesen fagyott. Windows 7-el semmi probléma. Javasolnám, hogy egy másik gépen,lehetőleg olyanon próbáld ki, amin win 7, vagy win 10 van. Win 10-el latency és Vst peak javulást tapasztaltam.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
13 órája írta Hobkins:

Szia!

Több, mint 2 éve van Forte-m, de konkrétan ilyet nem tapasztaltam. Olyan viszont volt, hogy win 8.1 alatt a kijelző és maga a kártya rettenetesen fagyott. Windows 7-el semmi probléma. Javasolnám, hogy egy másik gépen,lehetőleg olyanon próbáld ki, amin win 7, vagy win 10 van. Win 10-el latency és Vst peak javulást tapasztaltam.

Köszi szépen! Megpróbálom.

A Forte Control 1.1 kompatibilis WIN10-el is?

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
4 órája írta Cs.Attis:

Köszi szépen! Megpróbálom.

A Forte Control 1.1 kompatibilis WIN10-el is?

Szia! 

Igen

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 2015. december 4. 17:56:03 írta Cs.Attis:

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon,tehát elnézést ,hogy ide írom a problémám.

3napja vettem egy vadi új FORTE interface-t,tökéletesen működik minden beállítás ha a szofteverben állítok,viszont magán a hangkártyán össze vissza ugrándozik a menü random módon.Hol a füles menübe,hol a bemeneti menübe ugrál stb. Tapasztalt már valaki ilyen problémát? :(

Letöltöttem a Forte Control 1.1-et Telepítettem a leírtak szerin,tehát nem volt a telepítés alatt rádugva a gépemre a Forte.Aztán több USB portra is átdugtam,hátha az a gond,kivéve előlapira. Találtam Forte Control Beta drivert azt is kipróbáltam ,semmi változás. Ezek verzó szerint: 1.2b8 és 1.3b1   A gépemen win8.1 fut.

Ha van ötletetek ,vagy valaki tapasztalt hasonlót,légyszi segítsetek!

Előre is köszi! :)

…vagy próbálj egyel régebbi drivert, - ha van, nekem egy másik Focusrite kártyánál bejött.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
4 órája írta Jonas73:

…vagy próbálj egyel régebbi drivert, - ha van, nekem egy másik Focusrite kártyánál bejött.

Köszönöm! Végül rendbe jött a dolog, a megoldást végül a Forte Control 1.0 hozta meg ,amit már a hivatalos oldalról le sem lehet tölteni :D

Végre nem ugrál a menüben és Abletonban az Overall Latency 14ms 96000Hz-en Buffer Size 256 Samples Ez jónak mondható?

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
50 perccel ezelőtt írta Cs.Attis:

Köszönöm! Végül rendbe jött a dolog, a megoldást végül a Forte Control 1.0 hozta meg ,amit már a hivatalos oldalról le sem lehet tölteni :D

Végre nem ugrál a menüben és Abletonban az Overall Latency 14ms 96000Hz-en Buffer Size 256 Samples Ez jónak mondható?

a Forte Control-ban ez konkrétan hány ms latencyt jelent? Ha ott 3ms alá tudsz menni recsegés mentesen, akkor jó! :)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
8 órája írta Hobkins:

a Forte Control-ban ez konkrétan hány ms latencyt jelent? Ha ott 3ms alá tudsz menni recsegés mentesen, akkor jó! :)

Szia! 2ms-ot jelent.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 órája írta Cs.Attis:

Szia! 2ms-ot jelent.

Szia!

Elküldhetnéd nekem is azt az 1.0 drivert...megnézem, hogy valami javulást hoz-e. Megköszönném! :)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
11 órája írta Hobkins:

Szia!

Elküldhetnéd nekem is azt az 1.0 drivert...megnézem, hogy valami javulást hoz-e. Megköszönném! :)

Elvileg elküldte! Amúgy nekem a 2ms megvolt 1.0 ,1.1 és 1.2b8-nál is, viszont 1.3b1 az egy hulladék, mindegy mire állítottam akkor is recsegett. Érdekes amúgy amit csinál a Forte mert gondol egyet és visszatér a probléma. Szórakozik 1-2 órát ,aztán megjavul és órákig minden rendben. Talán majd ha lesz firmware update 502-ről 503-ra rendbejön a dolog ,bár  erős a gyanúm ,hogy más hat ki rá a gépemről. Mindenesetre win 8.1 és win 10 -nél is ugyan azt csinálja.:angry:

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...