Jump to content
Ménemszól.hu

Hangmérnök verseny (A Dal)


A/D

Recommended Posts

KÉSZÍTSD EL A SAJÁT MIXED ÉS INDULJ AZ AUDIO-TECHNICA, GENELEC ÉS AVID NYEREMÉNYEKÉRT AZ AUDMAX JÁTÉKÁN!

Az Audio-Technica, a Genelec és az AVID magyarországi képviselete, az AUDMAX által indított keverőverseny során az otthoni stúdiómunka iránt érdeklődőket szeretnénk játékra csábítani. A meglévő sávokat, melyek különböző Audio-Technica mikrofonokkal lettek felvéve, otthon, a saját munkakörülményei között bárki megkeverheti a saját ízlése szerint, és az elkészült keveréssel pályázhat az értékes nyereményekre.

A verseny időtartama: 2015. szeptember 1 - 2015. november 30.
Az eredményhirdetés várható időpontja: 2015 december 10

Elég klasszak a nyeremények!


Részletek itt olvashatók.

 

907.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nagyon köszi A/D, hogy szóltál!

Én beneveztem. Délután háromkor kezdtem neki, kisebb-nagyobb megszakításokkal 23:44-kor sikerült feltöltenem, most jött meg a visszaigazoló (nem nagyon centiztem ki...:-) )

Kíváncsi vagyok mi lesz.

Jó lenne, ha a fórumozók is bele lesnének a pályaművekbe, vitaalapnak is jó lehet.

Még egyszer Thx!

Link to comment
Share on other sites

Én belehallgattam párba. Volt 1-2nél olyan érzésem hogy a 48-as fájlokat behúzták egy 44.1-es projektbe és nem lett átállítva a sample rate se átkonvertálva. Igazából nem volt semmi ami úgy megragadta volna a figyelmem. Tök gáz hogy nem használtak room mikrofont, aztán a bass nekem nagyon metalos, az akusztikus gitáron is preferáltam volna a nagymembránost, fúvóson meg a ribbont, ahol egyébként nem lehetett eldönteni egyértelműen hogy az AE3000 sax és az ATM 350 sax nem ugyanaz a hangszer hanem külön szólam. Az ATM350-ek egyébként rettenetesen gyérül szólnak, egy SM57 orrhosszal jobb nála hogy a DPA4099-et ne is említsem. A zongorával nincs nagy baj, csak a 4050 magasait nem szeretem. Az énekeknél se lehet kapásból értelmezni hogy a 4047 meg a ribbon ugyanazt a take-t takarja-e mert jó nagy kupi van, igaz a ribbont élből kiszórtam mert nem tetszett az azzal felvett ének.

Aztán továbbá az egész szám túl van hangszerelve (kellett a sáv reklámszempontból), ha az akusztikus gitárt kidobjuk mindjárt lesz tere a zongorának meg a villanygitárnak, igazából a fúvósnak sincs sok értelme, főleg így ahogy szól, és a hegedű nélkül is teljes lenne a dal. Kíváncsi lennék a felvételi láncra is. Ez így elég rossz reklám mert nem fogok még inkább semmilyen AT mikrofont se venni.

Link to comment
Share on other sites

1 órával ezelőtt írta rootkiller:

1. Én belehallgattam párba. Volt 1-2nél olyan érzésem hogy a 48-as fájlokat behúzták egy 44.1-es projektbe és nem lett átállítva a sample rate se átkonvertálva.

2. Igazából nem volt semmi ami úgy megragadta volna a figyelmem.

3. Tök gáz hogy nem használtak room mikrofont,

4. aztán a bass nekem nagyon metalos,

5. az akusztikus gitáron is preferáltam volna a nagymembránost, fúvóson meg a ribbont, ahol egyébként nem lehetett eldönteni egyértelműen hogy az AE3000 sax és az ATM 350 sax nem ugyanaz a hangszer hanem külön szólam.

Az ATM350-ek egyébként rettenetesen gyérül szólnak, egy SM57 orrhosszal jobb nála hogy a DPA4099-et ne is említsem. A zongorával nincs nagy baj, csak a 4050 magasait nem szeretem. Az énekeknél se lehet kapásból értelmezni hogy a 4047 meg a ribbon ugyanazt a take-t takarja-e mert jó nagy kupi van, igaz a ribbont élből kiszórtam mert nem tetszett az azzal felvett ének.

6. Aztán továbbá az egész szám túl van hangszerelve (kellett a sáv reklámszempontból), ha az akusztikus gitárt kidobjuk mindjárt lesz tere a zongorának meg a villanygitárnak, igazából a fúvósnak sincs sok értelme, főleg így ahogy szól, és a hegedű nélkül is teljes lenne a dal.

7. Kíváncsi lennék a felvételi láncra is. Ez így elég rossz reklám mert nem fogok még inkább semmilyen AT mikrofont se venni.

Nem tudom eldönteni, hogy vajon szándékosan tettek, hagytak benne hibákat...Kezdődik a mintavételezési frekvencia megválasztásával (48.00 kHz). Valószínűleg nem a profi stúdiók és ismert- vezető hangmérnökök megszólítása volt a cél, nyilván nagy mértékben AT promó. Miért pont 48.00 kHz/ 24bit-en rögzítenek? DVD-re megy? Vagy ez is egy felmérés része: észre veszi-e rögtön az elején a delikvens, mit kezd ezzel...

1. Az tuti, hogy nagyon sokan benézték, soknál hallani a tempóhibát és a rossz felbontást- konverziót.

2. A sorszámokat nézve sok nincs is fent a megosztón. Megragadni engem sem ragadt meg igazán. Egyik tetszett: nem masterelte, a nyers mixet rakta fel, az teljesen hallgatható, csak ugye halk....(Érdekes lenne belenézni egy-egy pontozásba, mi lehet a szempont...)

Kicsit zenei rendezővé is kellett válni, mert egy az egyben bennhagyni mindent, na annak sok értelme nem volt. Én is belenyúltam a szerkezetbe. Sok időm nem volt, ösztönösen dolgoztam :-)

3. A képeket  nézve, abban a felvevő helységben nem sok értelme lett volna Room mikrofonnak, de taz biztos, hogy többet ért volna, mint az AT4050ST " X/Y elrendezésben", ami elég vicces, mivel tudomásom szerint ez egy M/S mikrofon. Tehát inkább Mid/Side sávokként kellett volna használni egy dekóderrel, vagy egyéb trükkel (...vagy én néztem be valamit?...)

4. Teljesen egyetértek.Nem volt egyszerű normális hangot kitekerni belőle, elfogadható eredményt a mikrofon arányokkal és egy kis EQ/Compressor-ral sikerült kicsavarni.

5. Ezen sem vitatkozom, teljesen egyértelmű. (A fúvósokat fel sem használtam,) Ily módon az akusztikus gitár meg a ritmusszekciót erősítette.

Az ATM350-nel rögzített sávok mind mentek  kukába. A Ribbon-nal felvett szólamot én is csak Effektnek használtam a vokálokban :) ATM350

6. Ez szerintem szándékos volt. Ezen a ponton zenei rendezési képesség felmérés lehetett a cél, bár nem tudom pontosan, hogy egy "mixing engineer"-nek kapásból feladata-e hangszerelni :-). (Mindegy én megtettem.)

7. Teljesen egyértelmű hiány, tök jó lett volna tudni mivel vették fel, azért az nagyon nem mindegy! (Pláne, ha a mikrofonok promotálása volt az elsődleges cél) Ez így ténleg nem a legjobb reklám, bár biztos van aki ez alapján vásárolni fog.

További hibák, amikről nem tudtam eldönteni, hogy szándékosan hagyták benne, hogy ezt is "teszteljék"

Az ének intonálása még hagyján, de a bcg voc. alsó szólama bántja a fülem, azt korrigálni kell., csakúgy,mint a kitartott hang hosszát.

 A villanygitár is lebeg, kimondom: hamis, ugyan ez az érzésem a fúvósokkal is.

Mindenesetre tök jó kezdeményezés, szívesen foglalkoztam vele, csak nagyon későn tudtam meg, ezért maradt még benne potenciál... És azért a nyeremények sem pitiánerek!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sajnos én csak most vettem észre, hogy volt ilyen :( Én balga általában mindig a friss témákat, frissen hozzászólt témákat olvasom, amik a főoldalon vannak, és lehet, hogy akkor még csak a megnyilvánulásos szűrés működött, és azt nem néztem át. Ínnye de sajnálom. Azért kíváncsi leszek, ki lesz a győztes. A nyeremények nagyon jók! Érdekes, hogy mindannyian csupa rossz dolgot emeltetek ki. PropaneB elküldöd az általad beküldött mixet?

Link to comment
Share on other sites

1 órája írta Hobkins:

Érdekes, hogy mindannyian csupa rossz dolgot emeltetek ki.

PropaneB elküldöd az általad beküldött mixet?

Nem minden rossz, ezek csak a saját észrevételeink, megjegyzéseink. Ennyit tud az AT, nincs ezzel semmi gond.

Ha gondolod és szeretnél foglalkozni vele, akkor feltöltöm egy file megosztóra az eredeti sávokat is.

Csatoltam a dalt. (M.: utólagos magyarázkodásnak tűnhet, de tényleg kevés időt tudtam vele foglalkozni. Ezen azért még bőven lenne mit javítani, tudna ez még jobban is szólni!)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Amiket hallottam... Én nem tudom milyen volt az alap anyag, de egyikre sem mondtam azt, hogy na ez "odab@szul" szól. Úgyhogy, bármi megeshet szerintem :)
A cuccok nagyon jók. Sajnálom, hogy lemaradtam róla, mindenképp megmérettettem volna magam. Jó móka lehetett ekkora tétért versenyezni,mixelgetni, esetleg a zene felépítését saját ízlésre formálni.
Az innen indulóknak sok sikert! Egy kalappal, meg két pótkocsival :)

Link to comment
Share on other sites

"Kedves Pályázók!

Óriási örömmel vettük Tőletek, hogy feltöltött pályaművetekkel ennyien, egészen pontosan 188-an vettetek részt a "Dal Keres Hangmérnököt!" keverőversenyünkön.
 
Ahogy ígértük, ma eredményt hirdetünk. A zsűri szavazatainak összesítése alapján a következő sorrend alakult ki:

Első helyezett: 12540918 – Erdei Sándor
Második helyezett: 12540730 – Tóth Zoltán
Harmadik helyezett: 12540902 – Garcia Szabolcs

Gratulálunk Nekik és köszönjük szépen mindenkinek, aki időt és energiát nem sajnálva részt vett a játékban."

Nem nyertem semmit sem. Mondjuk gondoltam hogy így lesz :D

Link to comment
Share on other sites

Én sem vagyok köztük, de sejtettem, mivel az utolsó percben tudtam foglalkozni vele. (Ahhoz képest szerintem nem is lett olyan rossz :-) )

A kapott nevezési számom: 12541012 volt. A dobogósok mind a 40-es "sorozat" végéből kerültek ki. Őszintén kíváncsi vagyok mit hoztak össze.

Ez úton gratulálok nekik!

Link to comment
Share on other sites

Az engedélye nélkül nem reklámozom, ne haragudj! Lehet hogy bejelentkezik és megmutatja magát.

Én is gratulálok neki. Párat meghallgattam a pályázatokból és az egyetlen volt, akinek az élő zenei hangzás volt a koncepciója és nem akarta popzenésíteni. Szép munka.

Link to comment
Share on other sites

27 perccel ezelőtt írta Wheel:

Az engedélye nélkül nem reklámozom, ne haragudj! Lehet hogy bejelentkezik és megmutatja magát.

Én is gratulálok neki. Párat meghallgattam a pályázatokból és az egyetlen volt, akinek az élő zenei hangzás volt a koncepciója és nem akarta popzenésíteni. Szép munka.

Természetesen megértem, és így korrekt!

Link to comment
Share on other sites

Most álltam neki hallgatni. Nem akarok én senkit szidni, de a csajom kapásból azt mondta az elsőre hogy az a baja az első helyezett mixxel mint az én első verziómmal hogy csak jön minden arcba mint az állat és kellemetlen hallgatni.

Nekem dilemmám volt a leadásnál hogy mit dobjak ki, és bizony ki kellett volna szórni mind a két gitárt, a hegedűt, a fúvóst és a vokalistákat is, hagyni hogy a zongora játsszon mert az legalább kedves aranyos.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

Én lettem a második. A jó helyezéshez az UAD pluginek és a Puffin lekvár adott erőt! A Soundcloud meg olyan szinten szétcseszi hangzást, hogy óva intek bárkit, hogy az alapján vonjon le bármilyen következtetést. Az én mixem ITB (ebben szeretnék egyszer valami külső összegzővel előrelépni) és mivel akusztikailag kezeletlen helységben készült, viszonylag sokáig reszelgettem, mire elérte a végleges formáját.

Innen letölthető, ha valaki meg szeretné hallgatni, de állítsátok át a gépen a mintavételezési frekvenciát 48kHz-re, mert máskülönben a lejátszóprogram fog konvertálni, aminek semmi jó vége nem szokott lenni. Ha nagyon szarul szól akkor érdemes utánanézni, hogy tényleg 48-on áll-e a gép, mert a windows nyolcnál már ez sem annyira egyértelmű :)

https://www.dropbox.com/s/3qvn6tf1x3bn2nq/loudandclear_final.wav?dl=0

Üdv:

TZoli Szolnok   

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...