Jump to content
Ménemszól.hu

Miben másak a moduláris szintetizátorok?


A/D

Recommended Posts

Sokszor teszik fel a kérdést nekünk, és egyértelmű válaszunk az, hogy elsősorban a munkamódszerük miatt. A videón a Makenoise tElharmonic modulját látjátok, aminek van egy speciális (eddig nem dokumentált, kvázi "titkos") működési módja: a " 3 voice shift register".

Az történik, hogy van egy burkoló generátor (esetünkben a Maths), ami triggereli a Telhrmonic-ot, ami ennek hatására három oszcillátorából az épp soron következő hangmagasságát írja felül (mindig a következőt). Teszi ezt úgy, hogy a tekerővel realtime beállítható skála hangjaira kerekíti. Így egy skála-válaszótval és egy burkológörgbével szokatlan bontásokat készíthetünk.

Tipp: állítsuk felvételre a zenei szoftverünket, a legjobb részeket vágjuk ki, és illesszük be kompozíciónkba! Szükséges összetevők: 1x Telharmonic, 1x bármilyen ismételésre állítható burkoló generátor (vagy sima burkoló és órajel generátor), és egy VCA (hogy a megszólaló hangok hossza ne végtelen legyen). A tELHARMONIC persze ennél sokkal különlegesebb, most csak egy aspektusát emeltük ki. Innen megvásárolható. Meg persze a Hit Space-ben kipróbálható, mint oly sok minden más.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...