Jump to content
Ménemszól.hu

Modular Fascination


A/D

Recommended Posts

Nem tudok elszakadni ettől a gyönyörű videótól. Jók a képek, a hangok, jókat mondanak, melyek segítik megérteni a miértet...

A teljesség igénye nélkül néhány gondolat:

"Struktúrális kreativitást segíti"

"Nem tudsz mindent irányításod alatt tartani, gyakran történik váratlan...néha olyasmi, ami jobb annál is mint amire eredetileg gondoltál"

"Ez nem a hatékonyságról szól. Ha hatékony akarnék lenni, fognék egy Abletont egy Laptopon, és ha mindig ugyanolyat akarnék, csak elmenteném a beállításokat"

"Nem lehetséges közelebb kerülni az elektronikus zenéhez"

"Ugyanaz a helyzet, mint egy hatalmas bakelit lemez gyűjteménnyel. Ha van egy 3 órás szetted, játszhatsz belőle 62-70 számot, de melyik foglalná össze legjobban az esszenciáját 25ezer lemeznek?"

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ha csak matematikailag közelítjük meg a kérdést, akkor egy 3-4 modulból álló rendszer is nagyon sok kötési kombinációt jelent a jelút szempontjából. Ha pedig hozzávesszük, hogy a hang kialakulásához a potik állásai is szerepet játszanak, akkor már egy minirendszer is végtelen lehetőségeket nyújt.

Amire viszont igazán csak sok-sok év után jöttem rá, az az a tény, hogy mennyit jelent egy komplex kontroller! Minél több paramétert tudunk vezérelni egyszerre, annál élőbbé válik az egész, és annál inkább hangszerként fog viselkedni. Minél több ribbon, pedál, touch plate (lehetőleg X, Y, és nyomáserősség), thermin antenna, joystick, whatever van a rendszerben, annál jobban ki lehet aknázni a patchek lehetőségeit, és gyorsan felfedezni minél több variációt, így hamarabb eljutni a kivánt hangokhoz, és jobban játszani rajtuk.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...