snaper Létrehozva January 6, 2016 Share Létrehozva January 6, 2016 Sziasztok, Annyi infó van a neten mint áru a T*sco-ban : nem tudni mi a jó Tudnátok abban segíteni, hogy milyen PC videókarik mennek a 3.1-es MacPro-ban flash nélkül? (Nincs boot screen az nem baj...) Flashelni nem akarom, jó a mostani kari is, csak picit zúg, és jobb félni mint megijedni alapon szeretnék nézelődni, mire lehet majd cserélni Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta October 31, 2017 Share Válaszolta October 31, 2017 Na, most én kérdeznék: Adott MacPro 3.1 Early 2008. Hibajelenség pá hete: Mac bekapcs, minden OK, majd a bootolás vége felé kép elmegy, és elkezd max fordulaton menni a gép hűtése. Csak a hard reset segit. Mostanra oda jutottam, hogy 5-ből jó, ha egyszer sikerül felállnia, sőt most már az is előfordult egyszer, hogy munka közben történik ugyanez. Tehát kép el, hűtés felpörgése, és csak a fizikai kikapcs gomb. Szétszedve annyit láttam, hogy ez előtt az esemény előtt a videókártya hűtőventillátora megáll. (Egy ATI Radeon HD2600XT kártya van benne, dual monitorral megy.) Ez logikus is lehet, mert megáll a kártya hűtése, erre a gép elkezdi magát védeni a központi hűtés felpörgetésével. Van erre tapasztalata valakinek? Általános tápellátási para lehet, vagy csak a videókártya akar megfittyenni? Ha egyértelműen kártya para, akkor behúzok egy újat, egészen elfogadható áron megy már az ugyanilyen. Vagy esetleg jobb kártyára javaslat? (csak egy csíknyi helyem van, a dupla vastagságú (pl: NVidia Quadro sorozat) nem fér el a RayDat perifériák miatt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta October 31, 2017 Share Válaszolta October 31, 2017 28 perccel ezelőtt írta NeoC: Na, most én kérdeznék: Adott MacPro 3.1 Early 2008. Hibajelenség pá hete: Mac bekapcs, minden OK, majd a bootolás vége felé kép elmegy, és elkezd max fordulaton menni a gép hűtése. Csak a hard reset segit. Mostanra oda jutottam, hogy 5-ből jó, ha egyszer sikerül felállnia, sőt most már az is előfordult egyszer, hogy munka közben történik ugyanez. Tehát kép el, hűtés felpörgése, és csak a fizikai kikapcs gomb. Szétszedve annyit láttam, hogy ez előtt az esemény előtt a videókártya hűtőventillátora megáll. (Egy ATI Radeon HD2600XT kártya van benne, dual monitorral megy.) Ez logikus is lehet, mert megáll a kártya hűtése, erre a gép elkezdi magát védeni a központi hűtés felpörgetésével. Van erre tapasztalata valakinek? Általános tápellátási para lehet, vagy csak a videókártya akar megfittyenni? Ha egyértelműen kártya para, akkor behúzok egy újat, egészen elfogadható áron megy már az ugyanilyen. Vagy esetleg jobb kártyára javaslat? (csak egy csíknyi helyem van, a dupla vastagságú (pl: NVidia Quadro sorozat) nem fér el a RayDat perifériák miatt) Esetleg az nem lehet, hogy a venti lassú pörgés során - a kopása miatti - "deformálódik", megszorul? "Fillérekért" lehet venni ilyen hűtőventit, hátha annak cseréje megoldja a gondot. Esetleg még azt ki lehet próbálni, hogy egy másik gépben - pl. PC-ben - meghajtod a videokártyát, hogy ott is megáll-e a venti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta October 31, 2017 Share Válaszolta October 31, 2017 Lehet... Sőt retkes is lehet alapvetően. Lehet azzal kezdem, hogy kártya ki, majd sűrített levegővel jól átfújom a ventillátor környékét. Egyébként, ha már a kérdés: CAD-re, és dual monitorra, figyelembe véve az 1 slotnyi helyet: ATI RADEON, vagy NVIDIA GeForce sorozat inkább? Ha cserés lesz, végül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta October 31, 2017 Share Válaszolta October 31, 2017 Attól függ, melyiket használja ki jobban a renderelésnél - és real time - a CAD. Ezt CAD-esek talán jobban tudják. Mindenesetre a 2011 végi iMacben ATI van, és szépen dolozik az ArchiCAD vele. (4 mag és 32GB RAM is van persze ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fecka Válaszolta January 6, 2016 Share Válaszolta January 6, 2016 Nekem 4.1 be 970gtx volt hdmi 2.0 ment a 4k pro toolsba 40 savot lattam szepen egyszerre Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta January 6, 2016 Szerző Share Válaszolta January 6, 2016 Ouch. Az nekem kicsit drága :S Én ilyen max. 10 rongyos kategóriában gondolkodom :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta January 6, 2016 Share Válaszolta January 6, 2016 Ha jo a mostani is, akkor ne parazz ezen egyenlore...:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta January 7, 2016 Szerző Share Válaszolta January 7, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
snaper
Sziasztok,
Annyi infó van a neten mint áru a T*sco-ban : nem tudni mi a jó
Tudnátok abban segíteni, hogy milyen PC videókarik mennek a 3.1-es MacPro-ban flash nélkül? (Nincs boot screen az nem baj...)
Flashelni nem akarom, jó a mostani kari is, csak picit zúg, és jobb félni mint megijedni alapon szeretnék nézelődni, mire lehet majd cserélni
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.