Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

anomalia

Kérdés

Sziasztok! Windows 7 Ult. x64 = H.k= DIGI002 RACK
Probléma, miért van, hogy ezt használom "alapértelmezett hangkártyámnak" és kb minden 3. PC bekapcsolásánál eltünik a pipa, hogy ez az aktuálisan használt hangkártya. Tehát ott a listában, de nekem kell bepipálni, hogy "használja alapértelmezettként". Mitől eshet ki ez a beállítás ilyen gyakorta? Köszönöm szépen!

0000.png

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

56 perccel ezelőtt írta anomalia:

Mitől eshet ki ez a beállítás ilyen gyakorta?

Hali!

Nem szeretnék okoskodni, biztos megoldásom nincs, de nálam is jelentkezett az általad említett probléma. Nekem a Firewire-t dobta el rendszeresen a win10, egészen addig, amíg nem sikerült egy megbízható driver-t találnom hozzá. Konkrétan, a bootup során a firewire driver betöltése annyira lassú volt, hogy a rá kötött eszközöket nem érzékelte, csak jó 1-2 perccel a bootup befejezése után, kvázi állandóan lelőtte az alapértelmezett eszközök közül és mindig manuálisan kellett visszatolni. Esetleg nézz körül a firewire driver háza táján - de ez csak egy halvány tipp.

Link to comment
Share on other sites

Megjegyzem, ez a jelenség fennállt win 8 és win 7 alatt is akkoriban (mindkettőt kipróbáltam), ezért is bátorkodtam írni. Látszólag oprendszertől független volt. Mint az aztán később kiderült, egy szoftverfrissítés befrissítette a firewire vezérlő firmware-jét és ez okozta a bajt - amíg legalábbis nem lett maga a windows-os driver is frissítve.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...