Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Focusrite hangkari, Korg emx 1, traktor Lehetséges a szinkron?


omlash

Kérdés

Traktorban 4. csatornán szeretnék live input mode-ban live-ozni a kevert loopokra, zenékre, a Korg electribe mx-el, de baromi sok meló mindig szinkronba hozni mi előtt felkeverek egy új patternt. mert ugye nincs rajta jog.. Szóvalfogtam 2 midi kábelt és az egyiket össze kötöttem az mx midi out - hangkártya midi in bemenetével a másikat meg nyilván forditva de az mxen van még egy harmadik midi nyilás is amire annyi van rá irva hogy thru (mivel fogalmam sincs hogy az mire való inkább hagytam).   traktorban be állitottam a "midi clock send"-et. Ha az mxen externalra kapcsolom a midi clockot akkor csak szimlán nem indul el a zene a play gomb lenyomása után, ha internalra vagy autora rakom akkor meg elindul csak egyáltalán nem szinkronban. Ha esetleg valakinek lenne ötlete hogy mit csináljak máshogy a működés érdekében azért hálás lennék. köszönöm 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Hali!

A midi thru egy olyan port ami simán tovább küldi a midi bemenetre érkező jelet. Eszközök láncba fűzésénél használjuk.

Ha az mx-et externalra állítod, akkor külső midi forráshoz szinkronizál, tehát a számítógépen tudod elindítani a lejátszást.

Fordítva is működik. Ekkor a traktorban kell fogadásra állítanod és az mx-et internalra. Így az mx-el indíthatod a lejátszást, bár ez inkább akkor jön jól, ha daw-al szinkronizálod, nem traktorral.

Remélem érthetően fogalmaztam. Ha valami nem ok, kérdezz bátran! ;)

Link to comment
Share on other sites

Hi

Megpróbáltam de nem tudom hogyan kell elindítani. External az mxen es a send midi clock ki van pipálva a traktorban. Ha real time-ban le ütöm akármelyik hangot annak annak van hangja de amikor elindítom a playt egyszerűen csak nem indul el. Mármint világít a play gomb de nem halad előre semmi. Szóval tényleg nem értem.

Link to comment
Share on other sites

először is köszönöm a válaszodat (legutóbb el felejtettem irni ) Viszont azt nem tudom hogy hol tudom megnézni azt.Mert elinditom a traktort és semmi jelet nem ad magáról az mx. próbáltam egy tracket master temponak be állitani de úgysem lehet mert ugye a live input csatornán nincsen sync gomb.

Link to comment
Share on other sites

traktor schratch pro 2 .2.8. azt hiszem. De sajnos még mindig nem találom hogy melyik be állitási pont alatt van a midi kimenet. Mert van egy amiben csak annyit lehet állitani hogy send midi clock, meg van a másik midi-s de az meg szerintem a kontrollerekre vonatkozik csak. Most ki húztam a másik midi kábelt, most csak a hangkari out-ján és ax emx in-jén van bekötve. Mindent a manuál alapján csináltam és így se működik. Lehet hogy a hangkártya software-ben kéne át állítani a valamit? .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...