Jump to content
Ménemszól.hu

Nord Drum 3P


V László

Recommended Posts

Nord Drum 3P
ND3P-top.png
Nord Drum 3
ND3-top.png

Mostmár van rajta effekt. (Csak a zeneiparra jellemző ez a fajta pofátlanság, hogy teljesen alapvető dolgokat, csak a 3. generációban vezetnek be extraként.)
Továbbra is spórolnak a gombokkal: shift, lower parameter és társai ... "Nyílván nem férne bele a 2-300000 forintos árba."

Link to comment
Share on other sites

Kevesebb, mint egy éve vettem a hitben újonnan az ND2-t, tökre megérte, a nagyon kedvelt ND1-hez képest a 2-est egyenesen imádom. A rendelkezésre álló infók alapján az ND3 mostani piacra dobása - bár sok újdonságot kínál - nem tűnik túl racionális lépésnek a Claviától, legalábbis szerintem nem. Pont az hiányzik belőle, amit kb. minden ND user annyira szeretne (és sokunk nyilván fizetne is ezért): külön output minden channelre, esetleg USB MIDI. Számomra ezek lennének a legfontosabbak. És ha már onboard fx: jó lenne, ha az ND3 csatornánként tudná az effekteket kezelni és paraméterezni, de úgy fest ez nem fog megtörténni. Szintén fura, sőt, tán kissé barátságtalan lépés is, hogy az ND2-eshez használható Nord Pad nem kompatibilis az új dobszintivel. Wtf?! Sebaj, majd az ND4, mondjuk jövőre, esetleg 2018-ban, minden szépet és jó tudni fog. :)

(Félreértések elkerülése végett: nem fikázom a Claviát, az ND3 is tutira szuper cucc, csak éppen nem értem, hogy miért most, miért így tolják ki a piacra.)

Link to comment
Share on other sites

4 órája írta jooga1972:

És ha már onboard fx: jó lenne, ha az ND3 csatornánként tudná az effekteket kezelni és paraméterezni, de úgy fest ez nem fog megtörténni. Szintén fura, sőt, tán kissé barátságtalan lépés is, hogy az ND2-eshez használható Nord Pad nem kompatibilis az új dobszintivel. Wtf?! 

Van csatornánkéni fx is (eq, drivre), de "logikusan" a delay és a reverb csak masterben van.
A link hiánya tényleg parasztság.
http://www.nordkeyboards.com/products/nord-drum-3

Link to comment
Share on other sites

1 órája írta Kilobeat:

Van csatornánkéni fx is (eq, drivre), de "logikusan" a delay és a reverb csak masterben van.
A link hiánya tényleg parasztság.
http://www.nordkeyboards.com/products/nord-drum-3

Hangonkénti EQ és drive az ND2-ben is van, klassz lenne, ha a delay/reverb is ugyanezt nyújtaná (eredetileg is ezekre gondoltam, mivel ők az ND3 hozzáadott értékei között versenyeznek..), mert pl. a kicket legtöbbször szárazon szeretem felvenni, ezért jellemzően a csatornáját teljesen balra panorámázom, a másik öt pedig megy jobbra, mindenféle effekteken át. Az volna viszont csudálatos, ha mind a hat hangot sávonként lehetne rögzíteni, ha jól sejtem, ehhez esetleg egy kicsivel nagyobb doboz kellhet, de technikailag nem lehet túl nagy kihívás a Clavia számára. Azért vagyok értetlen, mert ha jól gondolom, az ND3-at főleg az ND1-2 júzereknek szánhatták, legalábbis a várható ára alapján az ND3 sem a Volca Beats versenytársa akar lenni, ahhoz viszont nem elég vonzóak az új funkciók, hogy pl. én, aki az ND2-n kívül nem használ mást a beatek építésére, (úgyszolván Nord Drum-függő lettem) komolyan elkezdjek gondolkodni a cserén. Ahogy az ND1 vs ND2 dilemma az első beharangozó olvastán kb. el is dőlt és onnantól csak pénz kérdése volt a 'mikor', úgy per pill semmiféle sürgető vágy nem vett erőt rajtam. De ez csak én vagyok és simán tévedhetek. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...