Jump to content
  • 0

USB Stick alternativa

Zsolt Tamas

Kérdés

Létrehozva

Sziasztok,

Egy olyan kerdes foglalkoztat ami nem igazan a szintirol szol hanem az informatikarol.

Van egy Roland GW8-am es annak van usb slotja, amin keresztul lehet ra stilusikat midiket stb feltoletni es letolteni.

Az lenne a kerdesem hogy a sticket nem lehetne helyettesiteni egy usb kabellel ami egy szamitogephez csatlakozik, es a szinti ugy ismeri fel mint sticket a szamitogep merevlemezet.

Vannak ilyen megoldasok?

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Válaszolta
3 órája írta Zsolt Tamas:

Sziasztok,

Egy olyan kerdes foglalkoztat ami nem igazan a szintirol szol hanem az informatikarol.

Van egy Roland GW8-am es annak van usb slotja, amin keresztul lehet ra stilusikat midiket stb feltoletni es letolteni.

Az lenne a kerdesem hogy a sticket nem lehetne helyettesiteni egy usb kabellel ami egy szamitogephez csatlakozik, es a szinti ugy ismeri fel mint sticket a szamitogep merevlemezet.

Vannak ilyen megoldasok?

Erre a megoldás a külső winyó :) 2.5" méretben. Ahhoz nem kell külső táp egyetlen USB vezetékkel tudod csatlakoztatni. Ha szerencséd van elegendő az az áram, amit a szinti USB csatija szolgáltat. Nem tudom, miért szeretnéd összekötni géppel, hiszen plusz cucc, amit vinni kell magaddal, ha haknizni mész. Már csak abból gondolom, hogy haknizni jársz, mert stílusokról írsz. A pendrive, vagy stick, apró, és már vannak elérhető áron olyan méretben, amire több ezer stílust is felmásolhatsz.

Válaszolta
17 perccel ezelőtt írta Hobkins:

Erre a megoldás a külső winyó :) 2.5" méretben. Ahhoz nem kell külső táp egyetlen USB vezetékkel tudod csatlakoztatni. Ha szerencséd van elegendő az az áram, amit a szinti USB csatija szolgáltat. Nem tudom, miért szeretnéd összekötni géppel, hiszen plusz cucc, amit vinni kell magaddal, ha haknizni mész. Már csak abból gondolom, hogy haknizni jársz, mert stílusokról írsz. A pendrive, vagy stick, apró, és már vannak elérhető áron olyan méretben, amire több ezer stílust is felmásolhatsz.

szia Hobkins, kosz a valaszert. Nem jarok haknizni :)
Csak a hobbi otthoni studiomba szeretnem.

Akkor elmondom a hatteret: Tudod a GW8nak van egy 16 savos sequencere. Lehet felvenni vele "song-okat" Ezt a folyamatot szeretnem jobban inegralni a Daw-ommal. (SMF import export) Tehat hogy ne kelljen folyton a sticket hol a szintibe hol a szamitogepbe dugosgatni, hanem ossze legyen kotve egy usb kabellel a szinti a szamitogeppel es gyorsan lehessen adatokat cserelni a ket cucc kozott.

Van a GW8nak usb kijarata is csak ez a midi tovabbitasara alkalmas csak. (midi interface)

tehat a lenyeg a lenyeg: hogyan tudja a GW8 stick-kent felismerni a szamitogep vinyojat hogy arrol file-okat tudjon beolvasni es lementeni.

Lattam wifi-s sticket az erre a celra nem felel meg vajon?

Válaszolta

Nincs mit :) 
A szintinek a hangszereit szeretnéd használni a DAW-al, de a DAW-ban akarod szerkeszteni a midit (vagy fordítva)?
Ha igen, erre van jó megoldás. Pláne, ha Cubase-t használsz. Ahhoz szoktak csinálni Scripteket, és akkor Cubase-ben tudod állítani a csatornához rendelt hangszíneket anélkül, hogy a szintihez nyúlnál. 
Nekem egy Yamaha PSR-S900 van, amikor azzal szerkesztek midit, akkor szimplán USB-MIDI kapcsolattal használom a hangszereit Cubase-en keresztül. 

Válaszolta
10 perccel ezelőtt írta Hobkins:

Nincs mit :) 
A szintinek a hangszereit szeretnéd használni a DAW-al, de a DAW-ban akarod szerkeszteni a midit (vagy fordítva)?
Ha igen, erre van jó megoldás. Pláne, ha Cubase-t használsz. Ahhoz szoktak csinálni Scripteket, és akkor Cubase-ben tudod állítani a csatornához rendelt hangszíneket anélkül, hogy a szintihez nyúlnál. 
Nekem egy Yamaha PSR-S900 van, amikor azzal szerkesztek midit, akkor szimplán USB-MIDI kapcsolattal használom a hangszereit Cubase-en keresztül. 

Nem eppen erre gondoltam, habar ezt is be szeretnem majd allitani. (hogy a daw kikuldje az adatokat a szintire)

A dolog sokkal banalisabb. A ledemozott dalfoszlanyokat (ritmus, dallam) akarom csak betolteni a dawba hogy ott aztan vsti-ket tudjak hozzajuk csatolni es tovabb epitsem.

Az egesz arrol szol hogy ne kelljen minden import exportnal tegyem ide oda a sticket, hanem csak drag and droppal.

Válaszolta

A GW8-nak van belső memóriája, amihez hozzáférsz az USB-n keresztül? Anno nekem Roland EXR-7 hangszerem volt (van is még), és az még floppys, de volt 1.4Mb belső tárhelye, amihez USB kábelen keresztül fértem hozzá, viszont semmi másra nem volt jó az USB, még MIDI-re sem.
Egy olyan gondolatom is támadt, hogy szimplán felvehetnéd a demot a cubase-al (MIDI-t), amit utána dissolve part funkcióval csatornákra bontasz. A syncron beállításra sajnos nem tudok mit javasolni, mert az lenne jó, ha a GW-n nyomod a START gombot, és azzal indul a felvétel, tempo sync stb. De gondolom erre is van megoldás, és a nálam sokkal hozzáértőbbek tudják is. Hirtelen ennyi jutott eszembe, amit tudnék javasolni.

Válaszolta

Üdv Zsolt Tamás!

Nekem volt GW8-am, azthiszem értem mit szeretnél, de az elgondolásod szerintem kicsit nyakatekert, ismerve a GW8 fájlstruktúráját. A GW8 a pendriveot sem látja korlátlanul, hanem saját könyvtárszerkezetet használ, amit el is helyez a pendrive-on formázáskor. A pendrive-ra helyezett számokat is csak akkor látja a hangszer, ha egy organizerben playlistába helyezzünk. Még ha létezik is olyan műszaki megoldás amit keresel, a GW8 akkor sem látná a számítógéped egész fájlrendszerét.

Szerintem ennél a pendrive-nál nincs kényelmesebb megoldás. Gondolom csak nem dolgozol olyan gyorsan, hogy az áthelyezés időveszteséggel járjon :)

Válaszolta

Az lenne a cél, hogy a számítógép a GW8-at usb driveként lássa. Ez a GW8 oldalán fog eldőlni, ezt a funkciót vagy tudja a gép vagy nem. Jelen esetben sajnos vagy nem. Ahogy Hobkins kolléga is írta, ez egy korlátozott memória rész a szintiben, amit kiajánl usb-n keresztül. Ezt a Kurzweilek tudják, a PC3 kategóriából a K sorozat biztosan, illetve a Forte is. Jelen esetben sajnos marad az usb ki-be dugdosás... 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...