Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

feltetel_nelkul

Kérdés

Sziasztok.

Otthon (családi ház) a tetőtérben szeretnék kialakítani saját próbatermet. Kb 60 nm, belmagasság 2,7m a falak 1,2m innen jönnek a gerendák. Végignéztem már szerintem mindent, hangszigetelő anyagok után kutatva, de próbaterem hangszigetelésről nem találtam eddig megfelelő irodalmat. Csak a lépéshanggal meg a külső zajok kizárásával foglalkoznak. Illetve vannak méregdrága anyagok magyar gyártóktól...  Az világos hogy amennyivel drágábbak annyival nem jobbak. Én mindenképpen házilag szeretném kivitelezni, hacsak addig nem nyerek az euro jackpoton... asszem most 49 millio euro :)

Előre is köszönöm a tanácsaitokat.

Üdv Lugossy László

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szia! 

Ezek szerint hangszigetelésre és akusztikai megoldásra is szükséged van. Ha a kivitelezést te magad csinálod is, javaslom szakártő tervezőmérnök megkeresését, legalább konzultációra. A kivitelezésen több múlik, mint a felhasználásra kerülő szigetelőanyagokon. Nem kell különleges anyagokat használni. Nagy sűrűségű hőszigetelő anyagok tökéletesen megfelelnek. Arra kell műszaki megoldást találni, hogy a hangot ne vezesse a szerkezet. Úsztatott előtétfal, rugalmasan rögzített álmennyezet...stb. A legkritikusabb részek pedig a csomópontok. 

Link to comment
Share on other sites

Szia,

Köszi a gyors választ. Közben találtam "irodalmat"... Valóban a csomópontok a rögzítés lényeges elemek. Az anyagok is alapvetően nem bonyolultak. Mondjuk ebben pont a laza szerkezetű üveggyapotot ajánlották, dupla gipszkartonnal és légréssel. Szerencsére szomszéd csak az egyik oldalon van, így csak lefelé és oldalra kell egy irányban jobban szigetelni. A többi az utcára kiszűrődő tompítás kell legyen...

Mindenesetre köszönöm,

Üdv 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...