Jump to content
  • 0

Roland FP 30

power32

Kérdés

Létrehozva

Sziasztok!

Ugyan a Roland FP-30 nem szintetizátor, hanem elektromos zongora és abból is a legolcsóbb. Amiért megvettem, az az, hogy szerettem volna egy komolyabb billentyűt ami megközelíti az igazi zongora billentését és játékérzetét. Na ez pont olyan és még bónuszként benne van a SuperNATURAL zongora, valamint plusz 34 tónus :-) Raktak a mérnökök bele bluetooth-t, így nem kell pl midi kábel. Ki is próbáltam és tökéletesen viszi a jeleket az iPad-ra :-) Van benne 8 ritmus, meg fel lehet venni vele amit játszunk. Szóval egy alap, de nagyon eltaláltak benne, rajta mindent szerintem. Ami kicsit zavaró, hogy minden dolgot egy funkció gomb + valamelyik billentyű lenyomásával tudunk elérni, de gondolom ez az olcsóság ára :-D

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Válaszolta

Igen, sajnos a Roland mára csak digitális zongorák szintjén tud bármit is felmutatni, abban viszont egyedülálló. Ugyan ez a kis egyszerű modell nem igazán adja meg a sokkal,3x-4x többe kerülő testvéreinek szabadságát, de szinte most az egyedüli modellük amivel lejöttek a 200 ezres árkategóriába, mely eddig sosem volt jellemző a Rolandra. Ráadásul a konkurencia hasonló vagy még esetleg kicsit drágább modelljeinek is a nyakára lép minőségben (pl. Yamaha).

Az ipaddel valóban zseniális lehet a hangszer, hisz az egy új világot nyit meg a hangszerek ódon világán kívül, de én azért 2 dolgot nem spóroltam volna le erről az FP30-ról. 1. a normális vonalkimenetet és a fillérekbe kerülő DIN midi kimenetet legalább. :(
Az igazat megvallva, árban tényleg csak sokkal drágább zongikat találunk e felett, úgyhogy minden hiánya ellenére best buy portéka tanulóktól a félprofi sokat haknizókig, mert hogy még pehely súlya is van ahhoz képest!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...