Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0
Brevis

Allen & Heath Xone 1D midi üzenetküldés hiba

Kérdés

Sziasztok!

Nemrég szereztem két A&H Xone 1D kontrollert. Használatuk közben kissé "gyanússá" váltak, mert furcsán kezdtek viselkedni azok a szoftverek amikkel együtt használtam a kontrollereket (Cubase 5 és Traktor Scratch). A programokban olyan funkciók kapcsolnak ki-be és olyan paraméterek állítódnak el amelyekre nem adok utasítást. A problémát gyosran sikerült felderíteni: a xone 1d kontroller olyan midi üzeneteketeket küld amit valójában nem kelle. Rákeresve a neten találtam ezt a videót, úgy tűnik más is belefutott már:

Röviden leírva a jelenséget az történik, hogy véletlenszerűen olyan midi üzenet is küldésre kerül egy olyan enkódertől, fadertől vagy nyomógombtól amihez az ember hozzá sem ért (illetve hozzáért de korábban). Ez nagyon zavaró, mert pl. egy élő fellépésen ezek a kósza midi üzenetek teljesen el tudják rontani a produkciót. Meg úgy egyébként is, bármilyen alkalmazásban ez így használhatatlan. A fenti videót azzal egészíteném ki, hogy nem csak az enkóderek üzenetei kavarodnak össze, hanem a faderek és a nyomógombok is képesek "belegabalyodni" a normál működésbe (igaz, jóval ritkábban).

Úgy néz ki erre a problémára a gyártótól sosem érkezett megoldás, báris én nem találtam semmit. Már eleve 2012-ben "discontinued" lett a termék szóval a jövőben sem nagyon fog.

Ha esetleg valakinek van Xone 1D otthon és ráér vele próbálkozni akkor megköszönném, hogy ha ellenőrizné nála elő jön-e ugyanez a hiba. A neten nem túl sok panaszt találni ezzel kapcsolatban de szerintem ez egy szériahiba és elég sok példányt érintett. A teszthez a kontrolleren kívül csak a Midi OX nevű program kell. Van egy olyan kombináció ami nálam 10 próbálkozásból 5x biztosan előidézi ezt a hibát, a későbbiekben majd leírom mit miután kell tekerni. Vagy lehet csak simán próbálkozni úgy mint a videóban. Nekem a grafit szürke kiadás van. Érdekes lenne kipróbálni az ezüsttel is, ha jól tudom az volt a legeső széria és lehet, hogy annál még nem volt ez a hiba.

 

 

 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Eddig még senki nem tudott válaszolni a kérdésre. Esetleg te tudod a választ?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...