Jump to content
Ménemszól.hu
 • 0

Kérdés

Sziasztok!

Adott egy Mac Pro (2012MID 12 mag) és most kéne hozzá egy hangkártya. Sok virtuális hangszert használok és az alacsony round trip latency fontos lenne. Sajnos ezen nincs thunderbolt, így azokat buktam (új ensemble és symphony) Tehát marad az USB-s vagy egy Symphony egy PCIe thunderbridge-el. Mit gondoltok mennyire lehet jó az USB-s megoldás? Jelenleg windows-t használok (5820k 6 mag) egy UAD TWIN USB-vel 44.1khz 32bit. Ennél természetesen jobb teljesítményt szeretnék és talán "jobb" konvertert. Ritkán rögzítek éneket és néhány szintit. Gyakorlatilag az összes apogee-t számításba vettem :lol:

1. Duet 2
2. Quartet (több kimenet, de azt hiszem ugyanaz a minőség)
3. Ensemble Firewire (használtan ebay-ről esetleg)
4. Symphony (ez ugye világklasszis és van most a hitspace-be 2x6 -ez mondjuk csak 2 input- "jó" áron és van hozzá kártya is Symphony 32 PCIe) Azt még nem néztem meg mit jelent a 32 :lol:

Gondolom a Round Trip Latency USB-n keresztül ugyan az lehet a Duet 2 és Symphony esetében is. A kérdés az, hogy az elég lehet-e vagy kell egy Symphony+PCIe kombó...

Egyébként örülnék, ha elég lenne most egy Duet vagy egy Quertet. Azzal kihúznám 1-2 évig majd szereznék egy Thunderboltos 8x8-as Symphony-t vagy Ensemble-t. De most még nagyon drága az új Mac Pro trash can. Még azon is gondolkozok hogy eladom a mac pro-t és veszek egy erős iMac-et. Azon van thunderbolt... és hát ennyi. :lol: Mit javasoltok? :rolleyes:

 

Szerkesztette Desal

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

 • 0

Szia!

Ez már a szemetes vödör vagy még a bővíthető Mac Pro?

Mert ha bővíthető, akkor gondolom van hozzá thunderboltos Pcie bővítőkártya, így megnőne a lehetőségek tárháza.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
 • 0
1 órája írta gabo:

Szia!

Ez már a szemetes vödör vagy még a bővíthető Mac Pro?

Mert ha bővíthető, akkor gondolom van hozzá thunderboltos Pcie bővítőkártya, így megnőne a lehetőségek tárháza.

A "szemetesvödör" Pron már van thunderbolt, ez valószínűleg az utolsó generációs "normál házas" gép lesz.

A virtuális hangszerek alapvetően a gép prociját rángatják. Ha nem fontos a sok bemenet - márpedig nálad úgy tűnik, hogy nem -, akkor a Duet, bőven elég. (Már persze akkor, ha a "néhány szinti" nem azt jelenti, hogy "néhány szinti" folyamatosan, fixen csatlakozik a hangkártyához, hanem azt, hogy néha, ad-hoc rádugsz egy szintit a hangjártyára, és rögzítesz pár sávot.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
 • 0

A régi Firewire Ensemble-t kihúznám, próbáltuk a Rosetta 800-at az első generációs Apollo 8 ellenében és bizony az Apollo jobb konverter mint a régi Rosetta 800, így sejthető hogy a FireWire Ensemble-nél is jobb.

Továbbá azt gondolom, hogy ha az Apollo Twin ki/bemenetben elég neked, akkor nincs értelme mást venni szerintem, ennél nem gondolom hogy a Duet jobb, csak más, én például egy Duetet cseréltem el egy Apollo Twin Solo-ra.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
 • 0
28 perccel ezelőtt írta Desal:

Ez is tök hasznos volt, köszi! Sajnos a TWIN USB nem megy mac-en.

Közben rájöttem hogy gépcsere lesz. Azt nem fogom fel hogy nekem a Mid 2011 iMac-be ott figyel a Thunderbolt, és neked a Mid 2012 Mac Pro-ba meg nincs ott, de tényleg így van. Én a Thunderbolt bővítésre szavazok (ha tényleg létezik) és Apollo Twin-re, de a Duet is fainság, persze opció a régi Apollo is FireWire-n :)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
 • 0

Apró kötekedés: a 2012-es gépezet elég "öreg", lebegőpontos viszonylatban elég nagy előrelépés volt, nem biztos hogy sokkal és minden viszonylatban többet fog adni az öreg Mac Pro, mint a mostani PC-d. Persze ez csak sejtés, de i7-920 vs i7-5960X az 40 vs 354 GFlops...

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
 • 0
23 órája írta Desal:

De a multicore teljesítmény kb ugyanaz volt, ami fura picit, dehát ez egy "apple" aminek valahogy telefonokban is mindig jobb a single core teljesítménye (asszem, azért ezt nem követem annyira :rolleyes:)

Nem összehasonlíthatóa kettő, egy iPhone SoC-ja teljesen más felépítés mint egy hasonló korú és kategóriás Qualcomm Snapdragon. Egy autónál sem utal a köbcenti és a hengerek száma egyértelműen a teljesítményre, rengeteg más tényező is van.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
 • 0
6 perccel ezelőtt írta Desal:

Na igen, ez picit off topic, elnézést!

Pár óra tesztelés után szinte biztos vagyok benne, hogy beszerzek egy iMac-et és thunderbolton keresztul fogok használni egy UAD Apollo-t vagy egy Apogee Ensemble-t. A mac-en sokkal jobb a time és valahogy feszesebb feljátszás közben. Ezer féle beállításban (buffer, khz, bit) probáltam összehasonlitani a PC-vel thunderbolt-on keresztül.  Lehet másnak ez oké lenne, meg tűrhető, de én érzékeny vagyok erre. Hozzáteszem, nem szivesen cserélek le egy hat magos rendszert egy 4 magosra, de inkább ezt az irányt választom. 

Idővel aztán majd veszek egy újabb Mac Pro-t talán TB-vel... márha nem fogja leállítani ezt a vonalat az apple.

Ha esetleg időben belefér, hogy vársz tavaszig - feltéve, hogy új gépet veszel -, akkor tedd meg. Elvileg - a kismadarak szerint - akkor fogja bejelenteni az Apple az új iMacet. Ezzel két lehetőség adódik:

- A mai iMaceket olcsóbban lehet megvenni

- A mai iMacek áráért egy korszerűbbet kapsz akkor.

Én is erre várok: a 2011-es iMacemet szeretném "nyugdíjazni". Mindenképpen Thundebolt hangkártyát szeretnék majdan, de van egy aggodalmam: az új iMac már (szerintem) TB3-mal fog kijönni, amihez viszont a kábelen kívül kell egy TB3-TB2 adapter is. A másik "aggodalmam", hogy az új iMac már alapból SSD-vel fog kijönni, ezért a kifutó modellek SSD-vel megrendelve már drágábbak lesznek, mint az újak, ezért nem lesz értelme kifutó típust venni. Márpedig ma már "öngyilkosság" HDD-vel gépet rendelni. "Vegytiszta" SSD az egyetlen jó megoldás.

 • Like 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
 • 0

"Márpedig ma már "öngyilkosság" HDD-vel gépet rendelni. "Vegytiszta" SSD az egyetlen jó megoldás. "

Gondolom ez az iMac-ra értetted és nem általánosságban egy asztali gép esetén.
Mert szerintem ha HDD-re rögzítesz, azért az nem para 2017-ben sem! :-)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
 • 0
3 perccel ezelőtt írta Desal:

...választhatsz 256GB SSD-t, felár nélkül. Persze a Fusion Drive így ugrott.

Igen, ez részben igaz. Modelltől függ. A legdrágább 27-esnél "ingyen" van a 256-os SSD a 2TB Fusion Drive helyett, az olcsóbbaknál már feláras. Viszont ez így jó, mert pár hónapja még sokkal drágábban lehetett SSD-t választani.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
 • 0

Ha pénzed van vegyél apogee symhpony-t 8x8x8-ast. Ez tudom költséges és az apollo most a divat mert egyben van minden és ez tök jó de már megint új irány van az USB-C-vel kérdés mennyire lesz stabil kapcsolat USB-C to Tunderbolt átalakitóval. (Ezt még senki nem tesztelete eddig!)

A fenti apogee standalon modba AD DA konverterként működik bármilyen AES-EBU kártyára ráköthető PC-be pl RME és évtizedekig tudod használni. (A szürke apogee sympony műküdik USB-n, Apogee kártyá, Pro Tools HD/HDX kártyán, és standalone)
Én úgy tudom hogy a PCIe 32 apogee kártya nem megy a smyphony al csak az újabb a 64-es.

Ha meg olcsóbban akarod megúszni vegyél apollo twin-t. 
 

UI: nagyon kíváncsi leszek mikor jön USB-C csatlakozóval szerelt nagy Apollo

 • Like 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Szólj hozzá! Ehhez regisztrálj, vagy jelentkezz be!

Regisztrált tagság szükséges a fórumon való részvételhez.

Tagság szerzése

Igényelj tagságot a közösségünkben! Mindez pofonegyszerű!

Regisztráció

Jelentkezz be!

Már regisztrált tagunk vagy? Itt jelentkezhetsz be!

Bejelentkezés

×