Jump to content
  • 0

kovats

Kérdés

Létrehozva

Hogyan lehet megváltoztatni a billentésérzékenységet az Alesis Q49-nél?

Használom: Anvil Studio, Cakewalk,

Vagy milyen MIDI-szerkesztővel lehetne?

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Válaszolta

MIDI / SELECT gombot lenyomod (gomb világít), ezután azt a billentyűt nyomod le amelyik főlé az van írva hogy VELOCITY, majd újra a MIDI / SELECT (már nem világít), és ezután a DATA ENTRY csuszkával állíthatod az érzékenységet.

Azt nem tudom, hogy a fent említett progik igényelnek e bármilyen beállítást, hogy figyelembe is vegyék a változtatást 

Válaszolta
20 órája írta bart42:

MIDI / SELECT gombot lenyomod (gomb világít), ezután azt a billentyűt nyomod le amelyik főlé az van írva hogy VELOCITY, majd újra a MIDI / SELECT (már nem világít), és ezután a DATA ENTRY csuszkával állíthatod az érzékenységet.

Azt nem tudom, hogy a fent említett progik igényelnek e bármilyen beállítást, hogy figyelembe is vegyék a változtatást 

Nagyon köszönöm a válaszodat.

Az a bosszantó, hogy az Alesis Q49-et bemutató angol nyelvű videón látható egy installáló(?) CD is, amit mellékelnek a készülékhez, viszont én ilyet nem kaptam a forgalmazótól (V-Trade Export-Import Kft.). Előzőleg - még vásárlás előtt - a Muziker-nek írtam egy mail-t. Rövid válasz jött: nem adnak hozzá semmit. (Ez egy elég durva válasz volt). 

Vajon mit tudhat az a CD, amit mellélnek a reklám-videón? Minden esetre a billentyűzet tökéletesen működik bármelyik programommal, kivéve a velocity-t. 

De majd újra próbálkozom.

Válaszolta

Nekem Q25 van, de ahhoz sem adtak CD-t, tapasztalataim szerint az ilyen egyszerű midi cuccok nem is igényelnek semmilyen extra driver-t, remélem sikerrel jársz.

Válaszolta
1 órája írta bart42:

Nekem Q25 van, de ahhoz sem adtak CD-t, tapasztalataim szerint az ilyen egyszerű midi cuccok nem is igényelnek semmilyen extra driver-t, remélem sikerrel jársz.

Kitartó vagyok. Köszönöm a válaszodat.

Válaszolta
2 órája írta kovats:

Vajon mit tudhat az a CD, amit mellélnek a reklám-videón?

Nekem Q88 volt pár éve. Ha jól emlékszem, valami átlagos szoftszinti volt a CD-n, amit ráadásul online kellett aktiválni. Semmit nem veszítettél vele.

Válaszolta
4 órája írta Koródi Csaba:

Nekem Q88 volt pár éve. Ha jól emlékszem, valami átlagos szoftszinti volt a CD-n, amit ráadásul online kellett aktiválni. Semmit nem veszítettél vele.

Köszönöm a hozzászólásodat.

Válaszolta

Sziasztok,
ha ezt az Alesis Q49 billentyűzetet USB-n csatlakoztatom PC-hez, Ableton-ból tudok tetszőleges MIDI üzeneteket küldeni a DIN csatlakozóján? Egy külső dobgépnek küldenék órajelet Ableton-ból. Volt egy M-Audio Axiom-om, azzal ment ez, de ez egy egyszerűbb kontrollernek tűnik.

Válaszolta

Sziasztok!

Elsősorban az Alesis Q25 és Q49 tulajok segítségét szeretném kérni, mivel gondolkodom egy ilyen billentyűzet vételén: mi a tapasztalatotok, mennyire halk vagy hangos a billentyűzete?

Főként a felengedés érdekelne, mert korábbról csak E-Mu Xboard 49-ről van tapasztalatom, de az nagyon hangos. Ha nem túl nagy hangerőn jamelünk a szobában, szinte elnyomja a zenét a visszaugró billentyűk hangja. :(

Ugyanebbe pedig nem szeretnénk megint belefutni, viszont nem igazán látok más alternatívát, ami megy külső adapterről (nem csak USB-ről) és van rajta MIDI out csatlakozó is.

Válaszolta
5 órája írta Empty:

Főként a felengedés érdekelne, mert korábbról csak E-Mu Xboard 49-ről van tapasztalatom, de az nagyon hangos. Ha nem túl nagy hangerőn jamelünk a szobában, szinte elnyomja a zenét a visszaugró billentyűk hangja. :(

Ugyanebbe pedig nem szeretnénk megint belefutni, viszont nem igazán látok más alternatívát, ami megy külső adapterről (nem csak USB-ről) és van rajta MIDI out csatlakozó is.

Nekem Q49 van. Hangos, sőt nagyon hangos. Ha ez szempont, akkor válassz mást.

Válaszolta
3 órája írta Szodike:

Nekem Q49 van. Hangos, sőt nagyon hangos. Ha ez szempont, akkor válassz mást.

Köszönöm szépen az információt! Akkor sajnos el kell vetnem ezt a típust, pedig szimpatikus volt. Nem gondolom különleges kritériumnak a külső táp és a MIDI DIN csatlakozó meglétét, de ilyen téren tényleg gyér a felhozatal manapság.

@farex: köszi, de csak "normális" billentyűs megoldás érdekel. Nincsenek nagy igényeim, egy egyszerű laza mechanika tökéletesen elég, csak ne "kopogjon" felengedéskor. Simán tetszik pl. a Roland SH-201 vagy Novation Bass Station II billentyűzete. A végén még az lesz, hogy veszek egy ilyet billentyűzetnek, és akkor még szintinek is tudom használni...

Válaszolta
10 órája írta farex:

Persze, én is csak poénnak szántam. Viszont a BS-II csak két oktáv, az meg elég kevés, de az ulltranova szűkösen elég lehet.

Igen, én is néztem az Ultranovát, csak azért a MIDI billentyűzethez képest meg 4-5-szörös áron húzós lenne, meg a kezelése is lehetne jobb. Erre még aludni kell párat. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...