Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Abletonből külsős szintetizátor vezérlése Arturia szekvenszer segítségével


Contrashtor

Kérdés

Sziasztok,

Szeretném megoldani hogy az Arturia Beatstep Pro és Keystepre bekötött szintetizátorok és egy ütemgép ami egy szintetizátor kivételével MIDI-n vezérelnek a szekvenszerek, az Abletonban megírt MIDI sávok az Arturiákon keresztül kiküldje a megfelelő szintire. Az arturiák USB-n csatlakoznak. Ableton Live 9 Standard 64bites Macen fut. A Beatstep egy Vermona DRM1 MKIII-at, egy Moog Mother 32-t vezérel MIDI-n és egy Make Noise 0-Coast-ot Cv/Gate-n. A Keystep egy Roland JX-03-at vezérel MIDI-n keresztül. Mindez bemegy egy Allen & Health ZED14-be és USB-n keresztül a Mac-be. 

Ableton adja a Master Clockot és fel tudok játszani MIDI-t az Abletonban de ha azt ki szeretném küldeni pl a Moog-rá, nem történik semmi sem.

Kinek van ötlete?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

18 órája írta PropaneB:

Ha jól értelmezem az Ableton-ból kifele nincs MIDI esemény.

Az Abletont használtad már MIDI-s eszköz meghajtására korábban? (lehet, hogy hülye a kérdés, de nem ismerem az előzményeket...)

 

Szia, korabban mar hasznaltam az Abletont MIDI jelek kikuldesere meg anno a KORG Volcakra, de akkor olyan hangkartyam volt aminek volt eleve MIDI IN/OUT-ja.

Idokozben megtalaltam a megoldast. Annyit kellett csak tennem, hogy a Beatstep Pro-nal amikor kikuldom a megfelelo csatornajara a jelet meg kell nyomnom a felvetel gombot az Arturian es felveszi ra a MIDI note-ot. Aztan ha ezt kitorlom vagy nemitom a csatornat mar ugy is kikuldi. Kicsit furcsa, de igy mukodik. A Keystep-en el sem kell inditani a sequensert ha Abletonbol kuldom a MIDI note-ot. 

A lenyeg az volt, hogy a setup ugy legyen bekotve, hogy szamitogep nelkul is lehessen hasznalni es minden-mindennel szinkronban legyen. Ha viszont mindezt Abletonba fel szeretnem venni vagy ott irni MIDI note-ot vagy ritmust akkor az Ableton vezereljen mindent atkotesek nelkul. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...