Jump to content
Ménemszól.hu

Kérdés

Sziasztok. Bocs ha valamit elnéztem és új témának indítottam, csak egy Motu-s találatot találtam a fórumon, nálam más gondok vannak.

Egy éve Pc-n, Win 7-en firewire kártyával használok egy Motu 828 mk2 es hangkártyát. Tökéletesen működött eddig.

Egy hete elkezdett pattogni és pár pillanatra eltűnik a hang. Pár másodperc után pattog még egyet és újra működik.

Megnéztem nagyjából mindent amit angol nyelvű fórumokon olvastam az esetleges hibákról, de ott nem találkoztam az enyémhez hasonlóval. Onnan azt szűrtem le, hogy a Motu sucks... de nekem eddig jól ment.

Nem értek hozzá, de nekem az az érzésem, mintha lenne valami elektromos védelem féle a Motuban és valamiért az időnként (egyre sűrűbben) kikapcsol valamit. Viszont a gép és a Daw (Cubase) jelen látja elnémulás közben is a kártyát.

Járt már így valaki? Esetleg mi lehet a baj? Előre is kösz!

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
3 órája írta Mugophone:

Sziasztok. Bocs ha valamit elnéztem és új témának indítottam, csak egy Motu-s találatot találtam a fórumon, nálam más gondok vannak.

Egy éve Pc-n, Win 7-en firewire kártyával használok egy Motu 828 mk2 es hangkártyát. Tökéletesen működött eddig.

Egy hete elkezdett pattogni és pár pillanatra eltűnik a hang. Pár másodperc után pattog még egyet és újra működik.

Megnéztem nagyjából mindent amit angol nyelvű fórumokon olvastam az esetleges hibákról, de ott nem találkoztam az enyémhez hasonlóval. Onnan azt szűrtem le, hogy a Motu sucks... de nekem eddig jól ment.

Nem értek hozzá, de nekem az az érzésem, mintha lenne valami elektromos védelem féle a Motuban és valamiért az időnként (egyre sűrűbben) kikapcsol valamit. Viszont a gép és a Daw (Cubase) jelen látja elnémulás közben is a kártyát.

Járt már így valaki? Esetleg mi lehet a baj? Előre is kösz!

Szia!

Hmm, érdekes hiba. Azt nézd meg, hogy ha bekepcsol akkor amikor a power gombbal elindítod egy relé hangot hallasz-e (kattanás). Emlékeim szerint ebben a verzióban relés leválasztás van. De azt is meg lehet próbálni, hogy bekapcsolod a fantomtápot és lehet, hogy erre is fog valamit csinálni.

Általában ezekben a kártyákban elszállnak a puffer elkók és sokszor a stabilizátor ic-k is.

Ha menet közben csinálja és csak a hangot szakítja meg akkor szerintem vagy relé vagy a te általad is jól mondott védelmi áramkör hülyéskedik.

Most ennyi jutott az eszembe, de méregetni kellene:)

 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
5 órája írta B.B.:

Szia!

Hmm, érdekes hiba. Azt nézd meg, hogy ha bekepcsol akkor amikor a power gombbal elindítod egy relé hangot hallasz-e (kattanás). Emlékeim szerint ebben a verzióban relés leválasztás van. De azt is meg lehet próbálni, hogy bekapcsolod a fantomtápot és lehet, hogy erre is fog valamit csinálni.

Általában ezekben a kártyákban elszállnak a puffer elkók és sokszor a stabilizátor ic-k is.

Ha menet közben csinálja és csak a hangot szakítja meg akkor szerintem vagy relé vagy a te általad is jól mondott védelmi áramkör hülyéskedik.

Most ennyi jutott az eszembe, de méregetni kellene:)

 

Közben a firewire dugaszt egyel arrébb dugtam a kártyában és egy óra használat ideje alatt nem jelentkezett a pattogás, minden tökéletesen ment. De mindenképpen jelentkezem ha többet használtam. Mellékesen leírom, hogy egy ismerősömet egy hétig ette az ideg egy Scarlett hangkártya miatt, valami errort adott be neki, számtalanszor formatált mindent, újratöltötte a Cubase (genyó egy munka, mert ilyenkor úszik minden beállítás meg plugin s istennnyila) progit, amíg rájött, hogy nem elég kikapcsolni a hangkártyát ilyenkor, hanem ki kell húzni belőle a táp kábelt is. Azóta minden rendben megy nála. Nagyon reménykedem, hogy megúszom én is ennyivel... ahhahha...

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Na, egy kicsit el vagyok szontyolódva. Vettem új firewire kábelt, lecseréltem, tovább csinálja. Néha pattog, eltűnik a hang pár másodpercre, megint előjön, és nincs összefüggésben semmivel, sokáig azt hittem egy erősebb szinti tónus vágja le, vagy valami túlvezérlés a mixben, de nem. Kipróbáltam a Scarlett (Focusrite) kártyámmal a rendszert és azzal tökéletesen működik minden, se pattogás, se kihagyás, ezek szerint nem a PC-ből jön a baj.

A Motu kártyából kihúztam mindent, a legsimább audió keveréssel próbálkoztam, akkor is szarozik. Ezek szerint valami elektronikai hibája van. Ez új kihívás elé kényszerít. Még a firewire kártyát is kicserélhetném, de a kábelért is kiröhögtek üzletben, hogy az még a lámpás cuccok idejéből valók, neten rendeltem azt is. Mégis az az érzésem, hogy a Motuban van valami.... Na majd még jelentkezem...

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sztem puffer elko elöregedés, ahogy B.B. kolléga is írja. (Tehát a MOTU belső elektronikai baja a tápegységben). Ne horpadj be, ez viszonylag könnyen javítható, javaslom pont B.B. kollégát megkeresni szervíz ügyben.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
10 órája írta NeoC:

Sztem puffer elko elöregedés, ahogy B.B. kolléga is írja. (Tehát a MOTU belső elektronikai baja a tápegységben). Ne horpadj be, ez viszonylag könnyen javítható, javaslom pont B.B. kollégát megkeresni szervíz ügyben.

Köszi az ajánlatot, gondoltam Rá, de tőlem messze van. Kaptam még egy reményt, akitől vettem volt vagy két éve a hangkarit mondta, hogy cserélgessem a drivert, mert szerinte onnan jöhet a baj. Egyúttal a firewire driverét is újra telepítettem, meg letöröltem a Motu programját is, meg driverét is, majd mindent újra töltöttem, persze a Motunak más drivert tettem fel. Egyelőre az első órában szépen ment, pár akadozással igaz, de nem hagyott ki a hang. Meglátom még holnap is, dolgozok vele még pár órát. Hátha megúszom ennyivel.

Az akadozás lehet mástól is, valószínű a több midi csatorna egyszerre megszólalása meg egy sima dual core-s gépemmel is, a lényeg, hogy ne hagyjon ki többet pár másodpercre. 

Kösz, hogy legalább van kinek panaszkodjak... :-)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 órája írta Mugophone:

Köszi az ajánlatot, gondoltam Rá, de tőlem messze van. Kaptam még egy reményt, akitől vettem volt vagy két éve a hangkarit mondta, hogy cserélgessem a drivert, mert szerinte onnan jöhet a baj. Egyúttal a firewire driverét is újra telepítettem, meg letöröltem a Motu programját is, meg driverét is, majd mindent újra töltöttem, persze a Motunak más drivert tettem fel. Egyelőre az első órában szépen ment, pár akadozással igaz, de nem hagyott ki a hang. Meglátom még holnap is, dolgozok vele még pár órát. Hátha megúszom ennyivel.

Az akadozás lehet mástól is, valószínű a több midi csatorna egyszerre megszólalása meg egy sima dual core-s gépemmel is, a lényeg, hogy ne hagyjon ki többet pár másodpercre. 

Kösz, hogy legalább van kinek panaszkodjak... :-)

Hát, Én nem gondolom, hogy ennyivel megúsztad.

A múltkor leírtam mivel lehet a gond.

Mivel Te ezt a gépet folyamatosan ugyan azokkal a szoftverekkel,oprendszerrel, driverekkel használtad akkor miért lenne ez egy driver hiba?

A Motu-k nem rossz hangkarik, de azért van mit tanulniuk a profi ligától.(RME, Apogee, Uad, Prism stb..)

Általában jó pár évre jelentkeznek a hibák, amiket lehet orvosolni, mint írtam korábban kondik, stabok, reset áramkörök stb..

Mivel nálad ez egy pillanatnyi kihagyással járó elnémulás, még okozhatja az is, hogy a firewire vezérlő nem tud időben továbbdobni egy csomagot (bufferelés) és kihagy, majd egy újabb csomagnál továbblép.

Nos ezt így a levelezésből nem lehet kiszűrni csak teszteléssel és mérésekkel, de aki olvassa a bejegyzéseimet annak érdekes információ lehet!!

Szóval javítottam idén két Motu Ultra Lite-ot amiken a dupla Firewire portból az egyik nem működött és ha  a másikra dugták akkor ugyan működött de nála is néha pattogott . Ezt mi szakmai nyelven Jitter  zajnak hívjuk.

Lecseréltem a vezérlő ic-ket azóta szépen muzsikálnak:)

Ha neked is hasonló a tünet akkor nézd meg ha tudod egy másik firewire kártyával és ha lehet Texas Instruments chipszettes legyen! A többi nem ér semmit!!!!!!

Mondjuk ha ugyan arról a firewire portról hajtottad a saffire-t akkor ez nem valószínű hiba de azért érdemes kipróbálni.

Írtad, hogy átdugtad a másik porba és ott szépen elment egy órán keresztül.

Mivel mindkét firewire portot ugyan az az ic hajtja így ezt is kizárhatjuk.

Ha merész vagy próbáld a következőt:

Szedd le a tetejét a hangkaridnak és ahol a két firewire port van annak a közelében találsz egy TSB feliratú - azt hiszem 64 lábú -  ic-t aminek körben kocka alakban vannak a lábai.

Bekapcsolt állapotban sűrített levegővel fújjad meg hírtelen és figyeld mi történik. Mivel sokkot kap így talán kiszűrhető hogy ez okozza.

Ez elég "barkács" megoldás de néha hasznos tud lenni.:)

Mennyi idő után jelentkezik a probléma?

Nagyjából ugyan annyi idő elteltével, vagy véletlenszerűen?

Teszteket várok, csak úgy tudok tovább segíteni:)

 

 

 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
7 órája írta B.B.:

 

 

 

 

Jaj köszi a meg nem érdemelt törődést. Ha nem lenne köztünk több száz km, rögtön hozzád vinném a kártyát.... mert gyomorból érzem, hogy nem fogom megúszni... A scarlettel szépen megy, nincs semmiféle akadozás...igazad van, a Motuval miért van? A tegnap kicsavaroztam a fedelét és láttam azt a kocka, ezerlábút ma este felhozom a levegő kompresszoromat és befújok neki, ahogy írtad. Aztán jelentkezem...

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

A sűrített levegő fagyaszt nem simán levegő. Számítástechnikai boltban lehet kapni vagy Saturnban. Ha fejjel lefele tartod akkor fagyaszt ha simán akkor levegőt fúj.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 8/29/2017 at 8:13 írta B.B.:

A sűrített levegő fagyaszt nem simán levegő. Számítástechnikai boltban lehet kapni vagy Saturnban. Ha fejjel lefele tartod akkor fagyaszt ha simán akkor levegőt fúj.

Szia. Most már szerintem egyértelmű, hogy valami elektronikai hibája van a Motu hangkártyámnak. Mindenféle újratelepítés, driver csere megvolt, és ugyanúgy viselkedik: pattog, ugrik meg kattanások közepette kihagy pár másodpercre, a Motu kis képernyőjén látszik, hogy ujra szetálja magát, mintha újra lett volna kapcsolva, minden beállítás elállítódik. Akkor is kikapcsol, amikor a számítógépen nem történik semmi, volt hogy félórát olvastam valamit egy könyvből és hallom pattog meg kikapcsol, újraindul. Az utóbbi napokban többször használtam és ha nem is mindjárt az első félórában, de utána aztán egyre többet csinálja, hogy már nem lehet dolgozni vele. Valószínű felmelegszik valami, noha néztem csupán üzemien langyos a fedele.

Nehéz lesz nekem Magyarországra küldeni hozzád hogy megnézd, esetleg megjavítsad, megpróbálok keresni valaki közelebbit. Sajnos még egyelőre a guglin keresve nem találtam semmit errefele. Mégis megkérdem, ha elküldöm hozzád, tudnál vele foglalkozni? Persze fizettség fejében, nem hobby alapon. Ha bonyolult, valószínű veszek valami új kártyát. Ott van a Scarlettem, de az csak két bemenetes, az jól szól, igaz fele hangerőn szól mint a Motu, de legalább nem kattog. Nekem viszont kell 8 bemenet a dobok felvétele miatt. Igaz, hogy így is keverő miki előfokjain keresztül hozom be a mikrofonokat a Motuba, mert annak sincs csak két mikielőfoka. 

Szóval van min agyaljak. De legalább tudom, hogy nem a számítógépemből vagy szoftverből jön a hiba.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Már csak a magamfajta majomért írom be, hogy hamarabb rájöhettem volna hogy a pattogás és újrakapcsolás se nem szoftver, se nem driver, se nem firewire kártya probléma, meg se nem kábel probléma. Simán rákötöttem a telefonomat a Motura s egy végfokot hajtottam meg vele, kihúzva a számítógépből, egy óráig megint tökéletesen szólt, aztán elkezdődtek a kihagyások. Szerintem valóban valahol a táp környékén lehet a baj. Fiatalságomban rengeteget foglalkoztam analog elektronikával, de amikor leszedem a Motu fedelét elmegy mindentől a kedvem. Örvendek, ha meglátom a repülő madarat, nemhogy kotorásszak ott azok a a miniatűr ékszer áramkörökben.

Igaz már régi lehet ez a Motu verzió, de az áramkör annyira újszerű benne, hogy csoda nézni. És bitang jól szólt még úgy is hogy egy valami Eurorack kis keverő miki előfokait használtam felvételre. Most hogy a Scarlettel idétlenkedem Motu hiányában, elkeserítő a felvétel minősége.

De most legalább megtanultam becsülni a jó cuccokat... A cucc és a gagyi közt tényleg nagy a különbség. Az ár nem is annyira, mint a minőség.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ha már feldobtam a témát, azt hiszem le is zárhatom egy számomra (remélem) jó hírrel. Mivel közelemben senki nem találtatott, aki tudná mi is ez a Motu -vintázsnak számító- hangkártya, arra gondoltam nincs mit veszítsek, ha egy munkaundoros hétfő reggel belenézek én az elektronikába, hisz minden egyéb: firewire, driver, kábel, szoftver ellenőrzése, cseréje nem vitt sehova.

Első körben voltmérő műszerrel néztem mi történik amikor fellép a reszetálás menet közben. Gondoltam a táp vacakolhat. Kétféle tápot fedeztem fel, egyik sima, másik ilyen dupla, nem tudom hogy mondják ezeket szakszerűleg. Mindkettőn stabilan állt az áram amikor az úgynevezett reszetáló jelenségek megjelentek. Felfigyeltem arra, hogy a kártya bekapcsolása után kb félóra után elkezdi a műsort és utána már kétpercenként reszetál. Mindeközben mindenféle egyenáram stabil.

Ahogy ott bánatosan néztem az elektronikát és vártam meg néztem a történéseket, arra lettem figyelmes, hogy egy kis félcentis kocka körül barnább a nyák, mintha ott már régről melegedne valami. Megnéztem a praclimmal és biza forró volt az a négyszög dolog. Közben telefonomon kikerestem, az egy egyenáram szabályzó féle ic. Rájöttem, hogy az melegszik, és kell az a félóra, amíg körülötte elkezd minden más melegedni, azok a százlábúak is. Szerintem a forróságtól a Motu szoftos részei megbolondulnak és az okozza a reszetálást.

Egy régi tévéből kibányásztam egy tranzisztor hűtőt, átalakítottam és szépen beoperáltam arra a szabályzó icére és legközelebbi százlábúra, melyek igen felforrósodtak. Legnagyobb meglepetésemre ezután nem csinálta az eszét a hangkártya. A rácsos hűtő megtette hatását, csupán langyos volt másfél óra használat után is.

Azóta már fel is vettem egy dobolást, közel két órát használtam a hangkártyát és egy pissz nem sok, de annyit sem csinált többet.

Meglehet egy gyártási gebasz lenne? Egy alulértékelt szitu? Mert amint felfedeztem, a szabályzó ic körül nem most alakult ki az a barnaság, olyan mint mikor egy fakerítést a nap évekig éget, befeketedik idővel, olyan volt az ic körül a nyák.

Emlékszem a Motu használat közben fel szokott forrósodni, szoktam nézni a kezemmel, most meg egyáltalán nem forrósodik.

Mindegy. Egyelőre remélem megoldottam a problémát. Gondoltam megírom, hátha másnak is segít. Na minden jót nektek! És köszi, hogy elindítottatok az úton!

  • Thanks 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 órája írta Mugophone:

Ha már feldobtam a témát, azt hiszem le is zárhatom egy számomra (remélem) jó hírrel. Mivel közelemben senki nem találtatott, aki tudná mi is ez a Motu -vintázsnak számító- hangkártya, arra gondoltam nincs mit veszítsek, ha egy munkaundoros hétfő reggel belenézek én az elektronikába, hisz minden egyéb: firewire, driver, kábel, szoftver ellenőrzése, cseréje nem vitt sehova.

Első körben voltmérő műszerrel néztem mi történik amikor fellép a reszetálás menet közben. Gondoltam a táp vacakolhat. Kétféle tápot fedeztem fel, egyik sima, másik ilyen dupla, nem tudom hogy mondják ezeket szakszerűleg. Mindkettőn stabilan állt az áram amikor az úgynevezett reszetáló jelenségek megjelentek. Felfigyeltem arra, hogy a kártya bekapcsolása után kb félóra után elkezdi a műsort és utána már kétpercenként reszetál. Mindeközben mindenféle egyenáram stabil.

Ahogy ott bánatosan néztem az elektronikát és vártam meg néztem a történéseket, arra lettem figyelmes, hogy egy kis félcentis kocka körül barnább a nyák, mintha ott már régről melegedne valami. Megnéztem a praclimmal és biza forró volt az a négyszög dolog. Közben telefonomon kikerestem, az egy egyenáram szabályzó féle ic. Rájöttem, hogy az melegszik, és kell az a félóra, amíg körülötte elkezd minden más melegedni, azok a százlábúak is. Szerintem a forróságtól a Motu szoftos részei megbolondulnak és az okozza a reszetálást.

Egy régi tévéből kibányásztam egy tranzisztor hűtőt, átalakítottam és szépen beoperáltam arra a szabályzó icére és legközelebbi százlábúra, melyek igen felforrósodtak. Legnagyobb meglepetésemre ezután nem csinálta az eszét a hangkártya. A rácsos hűtő megtette hatását, csupán langyos volt másfél óra használat után is.

Azóta már fel is vettem egy dobolást, közel két órát használtam a hangkártyát és egy pissz nem sok, de annyit sem csinált többet.

Meglehet egy gyártási gebasz lenne? Egy alulértékelt szitu? Mert amint felfedeztem, a szabályzó ic körül nem most alakult ki az a barnaság, olyan mint mikor egy fakerítést a nap évekig éget, befeketedik idővel, olyan volt az ic körül a nyák.

Emlékszem a Motu használat közben fel szokott forrósodni, szoktam nézni a kezemmel, most meg egyáltalán nem forrósodik.

Mindegy. Egyelőre remélem megoldottam a problémát. Gondoltam megírom, hátha másnak is segít. Na minden jót nektek! És köszi, hogy elindítottatok az úton!

Ez vagy tervezői trehányság, vagy jól kidekázott "garanciális IC". (Ami néhány nappal a gari lejárta utánra van kihegyezve, hogy tönkremenjen, és újat kelljen venni, vagy drága pénzért javíttatni)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok, így már könnyű.

Elszálltak a puffer elkók. Cseréld ki azonnal a hűtés nem sokáig segít.

Az van, hogy nincs megfelelő tápellátásod így a stabilizátor melegszik, mert nincs rendesen pufferelve a táprész és a stabilizátoron amit te most hűtesz éppen azon disszipál el a hő.

Szóval találsz azt hiszem két nagy 2200mikrofarados elkót amik elöregedtek. Csere!!!

Küldj néhány képet nekem és megírom hogyan tovább.

 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hmmm...

a puffer elko mar jonehany hsz-el ezelott felmerult.

majdnem mindig az a baj.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 9/13/2017 at 23:18 írta B.B.:

Ok, így már könnyű.

Elszálltak a puffer elkók. Cseréld ki azonnal a hűtés nem sokáig segít.

Az van, hogy nincs megfelelő tápellátásod így a stabilizátor melegszik, mert nincs rendesen pufferelve a táprész és a stabilizátoron amit te most hűtesz éppen azon disszipál el a hő.

Szóval találsz azt hiszem két nagy 2200mikrofarados elkót amik elöregedtek. Csere!!!

Küldj néhány képet nekem és megírom hogyan tovább.

 

Szerintem is úgy van ahogy mondod... mert most is csinálja csak másfél óra után. A hűtővel csak kitoltam az idejét... Az első képen pirossal karikáztam a melegedő cuccot, a másikon kékkel a hűtőt, amit raktam. Az elkók azok lesznek ott lennebb balra... de ahogy jobban nézem, mivel két külön táp van, az én problémás hidamnak az elkója mindjárt mellette van... mindegy, mindet kicserélem...

Motutapic.jpg

Motuhutes.jpg

Szerkesztette Mugophone
kifejezési hiba

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 9/14/2017 at 1:03 írta NeoC:

Hmmm...

a puffer elko mar jonehany hsz-el ezelott felmerult.

majdnem mindig az a baj.

Hiába, aki nem ért hozzá mindjárt arra gyanakszik ami melegszik, viszont az nekem is megfordult a fejemben, hogy magától csak úgy nem "reszket a bokor.".. :-)

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 9/13/2017 at 23:18 írta B.B.:

Ok, így már könnyű.

Elszálltak a puffer elkók. Cseréld ki azonnal a hűtés nem sokáig segít.

Az van, hogy nincs megfelelő tápellátásod így a stabilizátor melegszik, mert nincs rendesen pufferelve a táprész és a stabilizátoron amit te most hűtesz éppen azon disszipál el a hő.

Szóval találsz azt hiszem két nagy 2200mikrofarados elkót amik elöregedtek. Csere!!!

Küldj néhány képet nekem és megírom hogyan tovább.

 

motuelkok.thumb.jpg.f58c425a0c72609b996b37c3f27e25ca.jpg

Ezen látszik a két kis 4700 mikrofarados  kondi 10 voltra és mellette egy bazi 15000-es, ugyancsak 10 voltra. A trafo alatt az 330mikro 63 voltra. Fix ezeket az értékeket nem találtam az egyetlen boltban felénk. Vettem 3 db 10000 mikro 25 voltra, kettő 2200 mikro 10 voltra és azt az egy 330 mikro 63voltra. Van egy olyan gondolatom, hogy a két 4700est lecserélem egy egy 10000re és a 15000 helyett teszek egy 10000est ugyancsak. Vehettem volna még egy 10000est, de elszámoltam magam, hogy tennék a 15000 helyett két 10000et. Mit szólsz? (Lelkesedek...:-) )

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
47 perccel ezelőtt írta Mugophone:

motuelkok.thumb.jpg.f58c425a0c72609b996b37c3f27e25ca.jpg

Ezen látszik a két kis 4700 mikrofarados  kondi 10 voltra és mellette egy bazi 15000-es, ugyancsak 10 voltra. A trafo alatt az 330mikro 63 voltra. Fix ezeket az értékeket nem találtam az egyetlen boltban felénk. Vettem 3 db 10000 mikro 25 voltra, kettő 2200 mikro 10 voltra és azt az egy 330 mikro 63voltra. Van egy olyan gondolatom, hogy a két 4700est lecserélem egy egy 10000re és a 15000 helyett teszek egy 10000est ugyancsak. Vehettem volna még egy 10000est, de elszámoltam magam, hogy tennék a 15000 helyett két 10000et. Mit szólsz? (Lelkesedek...:-) )

Húúú, ez a fórum lassan átmegy elektronikai fejtegetésekbe:)

Remélem mindenki számára érdekes a post....

Szóval cseréld le az összes nagyobb elkót. A 15.000 mikrós helyére ne tegyél kisebbet és ha nagyobbat teszel akkor figyelj, hogy amikor kiforrasztod a furatgalvánt ne sértsd, mert ez van közös földön a többi elkóval is!!!

 Az a stabilizátor ami melegszik ha jól látom 3.3voltot ad ki és ha nagyon melegszik a mellete lévő kondi is gyanús.

Itt egy fórum ami pont ezt fejtegeti: https://www.gearslutz.com/board/low-end-theory/670202-motu-mac-nightmare.html

Még ami el szokott szállni az a 48 voltot  előállító részben lévő dc-dc konverter de ez már modellfüggő, hogy melyikben mi a gond, de ebben trafó van, ezzel ne foglalkozz.

Jó forrasztgatást!

Egyébbként a tippem az összes közül a legnagyobb elkó lesz, azzal lesz a baj.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ezek egyebkent altalaban kiszaradnak, vagy eleve alul vannak meretezve?

Csak mint erdekesseg kerdezem.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
35 perccel ezelőtt írta NeoC:

Ezek egyebkent altalaban kiszaradnak, vagy eleve alul vannak meretezve?

Csak mint erdekesseg kerdezem.

Szimplán elöregszik. Nyilván, ha még a minősége is silány, akkor hamarabb.
E-MU 1820m dock is ilyen betegségtől szenved egy idő után. 2db kondi kuka, csere és megy tovább. Mondjuk ott nem értem, hogy miért választottak silány minőségű kondit. 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 9/15/2017 at 20:53 írta B.B.:

Húúú, ez a fórum lassan átmegy elektronikai fejtegetésekbe:)

Remélem mindenki számára érdekes a post....

Szóval cseréld le az összes nagyobb elkót. A 15.000 mikrós helyére ne tegyél kisebbet és ha nagyobbat teszel akkor figyelj, hogy amikor kiforrasztod a furatgalvánt ne sértsd, mert ez van közös földön a többi elkóval is!!!

 Az a stabilizátor ami melegszik ha jól látom 3.3voltot ad ki és ha nagyon melegszik a mellete lévő kondi is gyanús.

Itt egy fórum ami pont ezt fejtegeti: https://www.gearslutz.com/board/low-end-theory/670202-motu-mac-nightmare.html

Még ami el szokott szállni az a 48 voltot  előállító részben lévő dc-dc konverter de ez már modellfüggő, hogy melyikben mi a gond, de ebben trafó van, ezzel ne foglalkozz.

Jó forrasztgatást!

Egyébbként a tippem az összes közül a legnagyobb elkó lesz, azzal lesz a baj.

Kondik lecserélve, három óra működés után sem jelent meg semmiféle akadozás vagy kihagyás, se restart, igaz egyszer lefagyott a Cubase (ritkán szokott mikor mixdownolok) és újra indítottam a Motut is. Viszont a melegedés nem múlt el, jó, hogy a hűtőt visszatettem. Meglátom a továbbiakban hogy működik.

Mindenképpen köszi a törődést, jól esik. Már kezdtem összeszámolni a nem használt dolgaimat, hogy eladván őket, hátha kipréselek egy új hangkártyát. De szeretném még ezt a Motut használni, szeretem...

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok cseréld le a stabilizátort is és szerintem kész vagy. :)Minimális melegedés az ok. 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
18 órája írta B.B.:

Ok cseréld le a stabilizátort is és szerintem kész vagy. :)Minimális melegedés az ok. 

Az lesz, lecserélem a stabilizátort is... majd jelentkezem...

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Nnna. Egyik este leállt a Motu, többet nem indult újra. Lecseréltem a stabilizátor ic-t, újra megy. Egyelőre több óra használat után sem kapcsol ki, de melegedni továbbra is melegedik az ic. Hűtőt azért visszatettem. Azzal csupán meleg, de nem forró. Elfogadom így, van még két ic-m tartalékban, oszt ha sűrűn veri ki, kinéztem egy új hangkártyát.

Ha sokáig nem jelentkezem itt, azt jelenti minden happy. Ha meghal a Motu, jelzem.

Köszi még egyszer a segítséget!

5a69f19f217fd_motujavitas2.thumb.jpg.7eb0dedab4373953ae8200ea89485a81.jpg

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 2018. 01. 25. at 17:04 írta Mugophone:

Azóta is tökéletesen működik! Úgy szól mintha zsír új lenne!

 

Szerkesztette Mugophone

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Szólj hozzá! Ehhez regisztrálj, vagy jelentkezz be!

Regisztrált tagság szükséges a fórumon való részvételhez.

Tagság szerzése

Igényelj tagságot a közösségünkben! Mindez pofonegyszerű!

Regisztráció

Jelentkezz be!

Már regisztrált tagunk vagy? Itt jelentkezhetsz be!

Bejelentkezés

×