Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Yamaha Reface Cp


bazookabill

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Hali! 
Van tapasztalatom, Roland A800 pro keyboarddal egész jó, Fatar kalapácsmechanikás master keyboarddal pedig egy az egyben olyan mint egy igazi Rhodes. Nem tudom jobb szóval leírni, de olyan mint amikor a karamellás csoki olvad a szádban és olyan krémes és meleg. :D Volt szerencsém mindkettőhöz, a Reface viszont elfér egy hátizsákban, a MkI meg nem :D
Ja és a Reface CP-ben VAN acoustic grand piano! Méghozzá Easter Egg, vicces és trükkös módon lehet bekapcsolni.

Link to comment
Share on other sites

2 órája írta prommerpatrik:

Ja és a Reface CP-ben VAN acoustic grand piano! Méghozzá Easter Egg, vicces és trükkös módon lehet bekapcsolni.

Ez hihetetlen, de nézem hogy tényleg igaz! Bekaki!!! :)

Egy tulaj véletlenül észrevette egy bekapcsolás után, hogy a cuccban hívatalosan ugyan nincs akusztikus zongora hangszín, neki mégis zongorául kezdett szólni, de nem tudta mitől! Próbált utánna kérdezni fórumokon, de még a Yamahától is hülyének nézték. 
Aztán egy elmés tag kisütötte, hogy elvileg lehetséges olyan, hogy valamibe a fejlesztés korai szakaszában implementálnak valamit, de később elvetik a tervet, viszont a firmware alfa verziójából ez benne felejtődik a későbbiekben és rejtve marad, így a végleges dokumentáció sem tartalmazhatja, ahogy itt sem. Nos, úgy fest, a dolog pontosan így néz ki és ráadásul már mint net szerte elhíresült "easter egg", a kis CP-kből ez elő is csalogatható, mégpedig olyan elven, hogy a preset választó yaxley kapcsolója 2 hangszín között áll bekapcsolás előtt, akkor a hangszer szoftvere az alfa verziónak megfelelő legalapabb programhoz tér vissza nem egyértelmű hangszín kiválasztás révén és a kis cuccból kibújik egy acoustic grand.  Hát nem csodálatos?
A Yamaha pedig hallgat, semmit nem kommentál a feltett kérdésekből, miközben mindenkinél működik a dolog, akinek Reface CP-je van (pl. utazó jazz zenészek kedvenc hordozható kütyüjeként).
Elgondolkodtató, mik lapulhatnak titkos üzemmódként a hangszereinkben!

És íme amiről idáig szó volt: VIDEÓ
Most már csak azt kell megoldani hogy legalább midi progam change-el is lehessen később visszaváltani rá és akkor kötelező megvenni a CP-t, hacsak a Yami ezt egy updatetel ki nem nyírja! :D 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...