Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0
bazookabill

Yamaha Reface Cp

Kérdés

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Yamaha Reface Cp-vel, Cs-sel, esetleg Yc-vel? A netes demók alapján jó hangjuk van (kivéve hammondra az yc, az nem jönik be), de kíváncsi lennék személyes tapasztalatokra. Színpadon jól használhatóak - cp esetén - mesterbillentyűvel?

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

Úgy tudom Tajtiék tartják, csekkolható! Aranyosnak tűnik a kis CP! Hátha még egy szép akusztikus zongit is kapott volna, simán egy fain billentyűs modul lenne!

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hali! 
Van tapasztalatom, Roland A800 pro keyboarddal egész jó, Fatar kalapácsmechanikás master keyboarddal pedig egy az egyben olyan mint egy igazi Rhodes. Nem tudom jobb szóval leírni, de olyan mint amikor a karamellás csoki olvad a szádban és olyan krémes és meleg. :D Volt szerencsém mindkettőhöz, a Reface viszont elfér egy hátizsákban, a MkI meg nem :D
Ja és a Reface CP-ben VAN acoustic grand piano! Méghozzá Easter Egg, vicces és trükkös módon lehet bekapcsolni.

Szerkesztette prommerpatrik

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 órája írta prommerpatrik:

Ja és a Reface CP-ben VAN acoustic grand piano! Méghozzá Easter Egg, vicces és trükkös módon lehet bekapcsolni.

Ez hihetetlen, de nézem hogy tényleg igaz! Bekaki!!! :)

Egy tulaj véletlenül észrevette egy bekapcsolás után, hogy a cuccban hívatalosan ugyan nincs akusztikus zongora hangszín, neki mégis zongorául kezdett szólni, de nem tudta mitől! Próbált utánna kérdezni fórumokon, de még a Yamahától is hülyének nézték. 
Aztán egy elmés tag kisütötte, hogy elvileg lehetséges olyan, hogy valamibe a fejlesztés korai szakaszában implementálnak valamit, de később elvetik a tervet, viszont a firmware alfa verziójából ez benne felejtődik a későbbiekben és rejtve marad, így a végleges dokumentáció sem tartalmazhatja, ahogy itt sem. Nos, úgy fest, a dolog pontosan így néz ki és ráadásul már mint net szerte elhíresült "easter egg", a kis CP-kből ez elő is csalogatható, mégpedig olyan elven, hogy a preset választó yaxley kapcsolója 2 hangszín között áll bekapcsolás előtt, akkor a hangszer szoftvere az alfa verziónak megfelelő legalapabb programhoz tér vissza nem egyértelmű hangszín kiválasztás révén és a kis cuccból kibújik egy acoustic grand.  Hát nem csodálatos?
A Yamaha pedig hallgat, semmit nem kommentál a feltett kérdésekből, miközben mindenkinél működik a dolog, akinek Reface CP-je van (pl. utazó jazz zenészek kedvenc hordozható kütyüjeként).
Elgondolkodtató, mik lapulhatnak titkos üzemmódként a hangszereinkben!

És íme amiről idáig szó volt: VIDEÓ
Most már csak azt kell megoldani hogy legalább midi progam change-el is lehessen később visszaváltani rá és akkor kötelező megvenni a CP-t, hacsak a Yami ezt egy updatetel ki nem nyírja! :D 

Szerkesztette djuice
  • Thanks 1
  • Haha 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...