Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

panel szoba akusztika - segítségkérés


Czirkus Balázs

Kérdés

Tisztelt Fórumozók!

Először is elnézéseteket kérem hogy hosszú írással zavarlak de sajnos nem ismerek senkit aki érdemben tanácsot tudna adni nekem.Egy régebbi cikket olvasva "Miért nem úgy szól...? - 2013" fogalmazódtak meg bennem kérdések, nagyon kérlek legalább egy pár mondatban véleményezzétek a gondolataimat.

Adott egy nem túl akusztika barát szoba, egy nem túl profi hifi összeállítás (hangfal: HECO Victa prime 702, erősítő: Cambridge Audio Topaz SR20) és Én aki ki szeretné hozni a jelenlegi eszközeiből és lehetőségeiből a legtöbbet.

a cikk útmutatása alapján ellátogattam az Auralex oldalára kitöltöttem a "Personalized Room Analysis" formanyomtatványukat, jelenleg várok a válaszukra. Mivel nincs lehetőségem és pénzem megvásárolni a profi Auralex cuccokat, ezért a "saját szakállamra" 4cm magas "piramis" szivacsokat vásároltam és a jövőben tervezem majd basszus csapda megépítését is.

Addig is amíg várom az Auralex-től hogy hova érdemes majd felhelyezni a szivacsokat, észrevettem hogy nem várt módon porzik a szivacs ami nekem nagyon nem tetszik, és szerintem a  tüdőmnek sem fog, főleg úgy hogy a zenehallgatást a hálószobámban (mindenes szobámban , panel albérlet több emberrel megosztva) szeretném a lehető legjobban optimalizálni. A porzás miatt a szivacsokat ((( 50cm*100cm -es darabokra fogom szeletelni őket, mert szerintem így sokkal esztétikusabb))) a "Saintpo" - sajna már nem aktív fórumozó -  által  is megírt panama anyagon felül porszűrő réteggel is be szeretném vonni. 

http://fikesz.hu/szuro_filter/szuro-paplan/ 

ezek közül a K filter G4-et néztem ki ennek vannak a legelőnyösebb tulajdonságai, és ezekhez képest neki van a legkisebb vastagsága 6-8mm. 

A kérdéseim a következőek lennének:

- lesz e hallható javulás szerintetek ha felszerelem a szivacsokat a falra ? egyenlőre mivel nincs ajánlás, megpróbálom szimmetrikusan elosztani őket a szobában. Nem stúdió hangzás kell, csak simán zenehallgatás miatti akusztika javítás a célom

- van- e valakinek tapasztalata az Auralex akusztika javító ötleteivel kapcsolatban https://www.auralex.com/   ? ( ha több mint 2 hét akkor nem várom meg az ajánlásukat hanem a saját elképzelésem alapján megcsinálom a tartók felszerelését és utána felrakom a porvédővel beburkolt szivacsokat)

- szerintetek érdemes-e porvédő szűrőpaplannal beburkolni a szivacsokat, nem okoz-e funkció romlást a hang elnyelésben, hangzás javításban. Bár a porzás tompítására mindenféleképpen kell valami megoldást találnom.

- bármi ami eszedbe jut és érdemes tudnom róla mielőtt belekezdek a szobám átalakításába.

Ne haragudjatok lehet hogy van olyan cikk amikben ezekről is van szó, de még nem tudtam mindet elolvasni, a menemszol is viszonylag új felfedezés a számomra....

Bocsi hogy elszívtam az időtöket de sajnos a környéken senki sincs aki normális tanácsokkal el tudna látni pedig még fizetni is képes lennék érte. Mindent a minőségibb zenehallgatás érdekében :)

Végezetül elküldöm a szobám tervrajzát . Csatolmányban található. ( Egyáltalán jó helyen választottam ki a zenehallgatáshoz megfelelő területet, vagy át kell majd alakítani teljesen a szobát - erre is kiváncsi lennék - na de majd hátha megírja Auralex)

Köszönöm aki eddig elolvastad az üzenetem.

Kivánom a legjobbakat:

egy lelkes amatőr

room layout másolata.ppt

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

7 órája írta Czirkus Balázs:

....

Oooo, nem vagyok szakember, viszont csinaltam mar felvetelt panelben. Nem volt jo, meg ugy sem, hogy megtettem, amit lehetett. A szivacs segit valamennyit, de igazabol ugy hatekonyabb lenne, ha a szivacs valami lamberia alatt lenne, meg nagy sulyos konyvespolcok, tele konyvvel, es akkor a padlo meg a mennyezet mar csak az ami kezelesre szorul. Meg a kibaszott radiator. :D

Es az a draga mulatsag. Na nem a radiator.

Szerintem olcsobb egy teglaepuletben lakast keresni, es ott legalabb a falon eleg lesz a konyvespolc kis kiigazitasokkal.

Amugy ha jo akusztikat akarsz mindig a mennyezet a legdurvabb resz. szoval a legjobb, ha tegla fal, es tetoter. :) Sztem a legolcsobb kombinacio.

De a panel annyira "peng", hogy azt nagyon nehez es koltseges kordaban tartani.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...