Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

OSx86 Project

BÁkos

Kérdés

Recommended Posts

Sziasztok!

Lenne egy igen kellemetlen problémám, a hackintosh-al. Olyat csinál zenelejátszásnál pl. itunes, decibel, play stb.-ben, hogy ciklikusan megáll a lejátszás egy pillanatra. Ha alaplapi kártyát használom akkor semmi gond nincs. /Win7 alatt tökéletesen működik minden./ Amúgy egy firewire-ös interface-t használok/nék ami egy VIA chip-es fw kártyába csatlakozik. Találkozott valaki ilyennel? TI chipes kártyával más lenne a helyzet?

Köszönöm

Bocs hogy csak ilyen későn reagálok, de most regisztráltam :)

Hackintosht használok és ugyanez volt a problémám.

Szerintem a FW a gond...nekem alaplapi FW-hez csatlakozott.Win7 alatt semmi gond nem volt, de OSX Snow Leo és Lion alatt detto ez a kihagyás.

Már nincs meg a FW kártyám, jelenleg egy USB-s kártyát próbálok venni.

Ha annál is lesz ilyen probléma, akkor hangilag tényleg bukott a Hack :)

De mivel alaplapival gond nélkül megy minden, a FW a tippem.

Most találtam ezt a topicot.
Én 2 éve használom a hackintost, Egy Gigabyte GA Z68XP alaplapba dugott 3GHz-es I5-el, 8G rammal, TI chipsetes FW kártyával Focusrite Saffire PRO40 hangkarival a FW porton, USB-n csatlakozik hozzá még egy Mackie Control Universal, illetve egy A&H Qu24-digipult. Volt már rá példa, hogy Aggregate device módban egyszerre használtam a Qu24-et és a PRO40-et. Működött. Null problémával hasít.  Nem volt mindíg így, amitől teljesen jó és totál üzembiztos lett az a TI chipsetes FW kártya, illetve egy szakember...  Teljesen korrekt, abszolut megbízható, kérdés/probléma esetén órákon belül segít.  Ajánlom. A  tomac.hu címen megtaláltok róla mindent
Azonban most nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy megoldható-e hogy a képernyő zoom, a winhez hasonlóan a ctrl+egérgörgő kombóval működjön?

Kb. 4 év "hackintoshozás" után elszántam magam, és belevágtam a nagy kalandba. Nem kevés töprengés után, az iPad2 meggyőző "lénye" hatására felszámoltam a PC-s gépparkot, és birtokba vettem egy iMac i5-Quad-2.5-őst. ( akciósan 8 GB RAMmal az XMS-től...)

Mivel a hétvége eléggé "sűrű" volt, nem volt túl sok időm szöszmötölni vele (Murphy törvénye), egyelőre most mennek fel a programok, de egyelőre el vagyok varázsolva. (Hogy mi lesz hosszú távon, arra azért kiváncsi vagyok.)

A lényeg, amiért ezt a posztot "elkövettem", a következő: anno többször is elhangzott - nem csak tőlem -, hogy akár még az Apple számára is hasznos lehet, ha nem nagyon "üldözi" a "hackintoshozást", mert talán több haszna van belőle, mint kára. (A nagyon pofátlan klóngyártást leszámítva, de azt üldözte is.) Nos, magam vagyok az élő példa arra, hogy igazából a 4 év hackizés kellett ahhoz (no meg egy iPad2), hogy meggyőződjek arról, érdemes váltani.

Tehát az Apple a hackintosh létezésének köszönhetően nyert egy "customert" magának. ( Az csak külön érdekesség, hogy az iPad2 "megszerzésének vágyát" pedig az Animoog váltotta ki :D )

Egy apró (vagy talán nem is) érdekesség: a Cubase 6-hoz adott HalionSonc 1.5 telepítő lemezét 4-féle PC-s (nem noname!) DVD-olvasóval próbálva is olvasási hibásnak tűnt, az iMac-ben lévő DVD olvasó simán beolvasott róla mindent... Érdekes...

Ja, és még egy - fontos - momentum: az OSX tulajdonképpen a Magic Trackpaddel együtt "él", anélkül félkarú óriás. Üzenem a hackiseknek, hogy ha mást nem is, egy Magic Trackpadet mindenképpen szerezzenek be (nem tudom, hogy PC-vel, sima bluetooth stickkel működik-e, ki kellene próbálni), mert valami elképesztő a felhasználói élmény. (Egér helyett ezzel kértem, az XMS-nél nagyon rendesek voltak, és első szóra kicserélték az eredetileg hozzá csomagolt Magic Mouse-t.)

Igazából nálam nem a Mac a probléma, ha nem a Pro Tools HD, míg egy PCI-X-es rendszer kb. 500-600e, a PCI-X-es ennek a duplája használtan. Most vettem meg az alkatrészeket a géphez, telepíteni még nem volt időm. Az alkatrészekre elköltöttem 220e Forintot, ennyiért már szinte vehetnék egy használt Mac Pro-t. Sajnos PCI-X-es G5 Powermac-ek sem jók, mivel azokba pedig, a PCI-e-es UAD 2-őt nem lehet beletenni :(

Hi,

Egy kis infó azoknak akik az osx86-al próbálkoznak

Minap installáltam egy 10.7.1 -et a gépemre. Meglepő módon minden elsőre ment, mint egy windows install... Felraktam a kext-eket, amikkel megy az alaprendszer, hangkártya, hálókártya frankón ment. Majd próbából egy uad2 6.1-es driver is felment, az is jó.. Na már csak PT9 volt porondon. Először Digi002 driver ment fel, pipa. Azután PT 9.05ös full telepítő következett, de a restart után egy kernel panic befigyelt. A S/L/E könyvtárból töröltem egy kext-et, amit a PT tett fel, és újra ment a gép, viszont PT nem megfelelően ment. BTW Érthető módon...

Szóval még PT 9 vs Lion-on nem tökéletes....

Hi,

Egy kis infó azoknak akik az osx86-al próbálkoznak

Minap installáltam egy 10.7.1 -et a gépemre. Meglepő módon minden elsőre ment, mint egy windows install... Felraktam a kext-eket, amikkel megy az alaprendszer, hangkártya, hálókártya frankón ment. Majd próbából egy uad2 6.1-es driver is felment, az is jó.. Na már csak PT9 volt porondon. Először Digi002 driver ment fel, pipa. Azután PT 9.05ös full telepítő következett, de a restart után egy kernel panic befigyelt. A S/L/E könyvtárból töröltem egy kext-et, amit a PT tett fel, és újra ment a gép, viszont PT nem megfelelően ment. BTW Érthető módon...

Szóval még PT 9 vs Lion-on nem tökéletes....

Nálam a PT 9.0.5 tökéletesen megy a 10.7.2-vel (10.7.1-gyel is ment.) Ja, és KP sem volt.

Nálam a PT 9.0.5 tökéletesen megy a 10.7.2-vel (10.7.1-gyel is ment.) Ja, és KP sem volt.

Csodás lenne, ha nálam is ez lenne a dolog, de van egy kext amire behal a rendszer, amit tuti a PT pakol fel. Pedig de jó lenne azt mondani hogy tökéletesen megy a rendszer. Viszont akkor lehúzok egy 10.7.2-t hátha azzal más lesz a dolog...

Na, akkor kezdeném is:

A következő okok miatt kellene egy ilyen gép:

- Szeretnék PT TDM-et és UAD-2-őt

Nyilván korlátozva vannak az anyagi lehetőségeim. Új Mac Pro-t és új PCIe-es PT TDM-et biztos nem veszek mert drága nekem. Marad a használt Mac Pro és a PCI-os TDM "pár száz" dolcsiért az ebay-ről. A probléma a következő: a kettő nem működik mivel nincs hova tenni a TDM kártyát.

Megoldás:

- hackintosh pc->van benne PCI és PCIe is->belemegy a PCI-os TDM és az UAD2 is-> olcsón boldog vagyok :)

A kérdéseim a következők:

-Mennyire érzékenyek az ilyen gépekre a TDM és UAD2 kártyák?

-Milyen hardvereket tudnátok ajánlani?

-Egyáltalán működne ez így?

Működne biztos. Nekem 2 évig volt Hackintosh rendszerem, az még Leopard volt (IAtkos), és gond nélkül üzemelt (igaz, két napig szívtam, míg minden rendben működött).

A Logic is teljesen stabil volt. Én akkor direkt ehhez állítottam össze a gépemet. Alaplapnak tudom ajánlani a Gigabyte-ot.

Ha Hackintoshra szánod rá magad, akkor én azt javaslom, hogy próbáld a Snow Leopard Retail DVD-n alapuló módszereket, mert ennél tudsz frissíteni később, szemben a hack csomag megoldásokkal (iAtkos, iDeneb stb.). Mindenképp keress a telepítés menetéről leírást, mert mindenfélét kell ügyködni a sima telepítés után (kext-ek letöltése, másolása az adott helyre stb.), hogy minden simán menjen.

Ellenben, ha úgyis Pro Toolst használsz, akkor feleslegesnek tartom a Hackintosht, inkább javasolnám a Windows 7-et. Mondom ezt 5 év OSX, 2 év Hackintosh, fél év Ubuntu Linux használat után. :)

Ha nem vagy kifejezetten a Logicra ráizgulva, akkor szerintem teljesen felesleges a Hackivel szivatnod magad.

Csodás lenne, ha nálam is ez lenne a dolog, de van egy kext amire behal a rendszer, amit tuti a PT pakol fel. Pedig de jó lenne azt mondani hogy tökéletesen megy a rendszer. Viszont akkor lehúzok egy 10.7.2-t hátha azzal más lesz a dolog...

Próbáld meg a nem "létfontosságú" kexteket - amelyek a PC-s hardware komponensekhez vannak - kiiktatni. (Pl. "himi-humi" alaplapi hangkártya driver csinált nálam olyat, hogy - ha benn volt az UAD kártya - leállt a boot folyamat. Kiiktattam, működött minden. Kerestem másikat, azzal működik minden. Lehet, hogy valamilyen "sleepenabler" vagy hasonló csinálja a "fesztivált".)

Próbáld meg a nem "létfontosságú" kexteket - amelyek a PC-s hardware komponensekhez vannak - kiiktatni. (Pl. "himi-humi" alaplapi hangkártya driver csinált nálam olyat, hogy - ha benn volt az UAD kártya - leállt a boot folyamat. Kiiktattam, működött minden. Kerestem másikat, azzal működik minden. Lehet, hogy valamilyen "sleepenabler" vagy hasonló csinálja a "fesztivált".)

Status update: tegnap 10.7.2 felraktam és most minden megy csont nélkül. Nincs kp, és a PT is megy rendesen. Most happy van meg minden. A munkahelyemen is felraktam a gépemre a 10.7.2-t itt egyetlen gubanc van, hogy a monitor native felbontását nem tudom beállítani. 1920x1200-at kéne beállítanom, de csak 1900x1080-as lehetőség van. Most ezen reszelek éppen :)

Nekünk mindnyájónknak problémái voltak a hackintosokkal. Sleep, hálózati és hanghibák voltak főleg. A vélemények nagyban azon múlnak, hogy ki mennyire professzionális környezetben használja őket, illetve a tűrésküszöbe hol van. Mi kihagyintottuk a Hackintosht mert elegünk lett belőle, lévén éles produkciókban kellemetlen volt vele zakózni. A Mac Pro-val hogyhogynem rögtön minden működött már akkor, mikor csak simán átraktuk a hackintoshból ugyanazt a vinyát.

Szerintem ennek amit te csinálsz semmi értelme. UAD-2 és PT TDM megy Windows alatt is. Miért forszíroznád az OS-X-et? A Win7-ről jókat hallottam.

Félek a Windows-tól, megszoktam a Mac-et, nincs kedvem váltani... :)

Jó lenne, ha futna rajta a Logic. Én is hallotam jókat a Win 7-ről, de még sose használtam.

Valószínűleg lesz rajta mindekettő, aztán majd máglátom hogyan működik az OS X rajta. Jó lenne már kitörni a macbookozásból.

Jó lenne, ha futna rajta a Logic. Én is hallotam jókat a Win 7-ről, de még sose használtam.

Valószínűleg lesz rajta mindekettő, aztán majd máglátom hogyan működik az OS X rajta. Jó lenne már kitörni a macbookozásból.

Win 7-től ne félj, próbáld ki. Tedd fel rá a Pro Toolst és az UAD2-t, teszteld. Ha nem tetszik, még mindig ráérsz a Hackivel szívni. Elárulom, többet fogsz (szerintem), mint a Win 7-tel.

Van ezen a fórumon egy srác, Dragon Tamás, aki eléggé otthon van a Pro Tools-ban, ha jól tudom, ő is Windows 7-et használ, és UAD2-t is. ( Igaz Tamás? :) )

Kérdezz tőle.

Itt találsz tőle Pro Tools videókat:

http://digisample.hu

Nem az oprendszeren múlik.

Én csak tesztelésre használtam/használok win7-et, egyébként mac-et használok. De! Amit itt előttem már leírtak, az mind nagyon igaz. Két lehetőség van: 1. mac 2. win7

Az világon semmi baj nincs a win7-el, tök jól működik pro tools-al. Egy dologra kell nagyon odafigyelni, hogy a hardver ami alatta van, az legyen normális. Manapság a legtöbb szívás a dzsunga pc-vel van, ha valami minőségi alkatrészekből van összerakva, azzal nincs túl sok baj.

Az oprendszer és hardver (mac) még mindig lehet preferencia bizonyos dolgok miatt, de hidd el, hogy a gányolás ma már nem éri meg. Sokkal több idő megy el a szívással, a végére meg már az ember kedve megy el az alkotástól.

És bár én tiszta szívből mac-es vagyok (nem fan!), nem az oprendszeren fog múlni a munkád/hobbid/alkotásod minősége!

A kérdés valójában szerintem az, hogy megszoktad, vagy tényleg hozzá vagy kötve? Nem mindegy melyik. Ha csak egyszerű megszokásról van szó, akkor ne aggódj, a win7 tökéletes megoldás. Ha hozzá van kötve valaki a platformhoz (mindegy melyikhez) az már nehezebb.

Aktuálissá vált a Hackinosh beruházásom, leírom az elképzeléseimet, hátha van valakinek tapasztalata ebben a témában.

Egy Digidesign HD core PCI-X kártya menne bele egyenlőre, aztán majd UAD-2 és Process a következő terv.

Némi a googlizás után a következőre jutottam, ami tuti: ASUS P6T WS Professional alaplap és Intel XEON proci (még nem tudom, hogy melyik), a többi nem igazán lényeges.

A kérdés a következő:

Melyik OS?

Melyik Pro Tools?

Egyenlőre 10.6-on és PT 8-on gondolkozom.

Aktuálissá vált a Hackinosh beruházásom, leírom az elképzeléseimet, hátha van valakinek tapasztalata ebben a témában.

Egy Digidesign HD core PCI-X kártya menne bele egyenlőre, aztán majd UAD-2 és Process a következő terv.

Némi a googlizás után a következőre jutottam, ami tuti: ASUS P6T WS Professional alaplap és Intel XEON proci (még nem tudom, hogy melyik), a többi nem igazán lényeges.

A kérdés a következő:

Melyik OS?

Melyik Pro Tools?

Egyenlőre 10.6-on és PT 8-on gondolkozom.

Szerintem az ASUS alaplap helyett valamelyik Gigabyte-tal jobban jársz. Sokkal "támogatottabb" a "hackintosh közösség" által.

http://wiki.osx86pro....php/HCL_10.6.8

http://wiki.osx86pro....php/HCL_10.7.2

http://www.osx86.net/cat/14-dsdt.html

Ha PT8-ban gondolkozol, akkor csak a 10.6.8 jöhet szóba, mert 10.7-en nem fut, csak a 9.0.5 és felette.

Nekem egy - régebbi - Gigabyte P35-DS3R alaplapom van, és a 10.6.x és 10.7.x is "gyári vanilla" kernellel ment fel. (Most 10.7.2 van fenn)

Szerintem az ASUS alaplap helyett valamelyik Gigabyte-tal jobban jársz. Sokkal "támogatottabb" a "hackintosh közösség" által.

http://wiki.osx86pro....php/HCL_10.6.8

http://wiki.osx86pro....php/HCL_10.7.2

http://www.osx86.net/cat/14-dsdt.html

Ha PT8-ban gondolkozol, akkor csak a 10.6.8 jöhet szóba, mert 10.7-en nem fut, csak a 9.0.5 és felette.

Nekem egy - régebbi - Gigabyte P35-DS3R alaplapom van, és a 10.6.x és 10.7.x is "gyári vanilla" kernellel ment fel. (Most 10.7.2 van fenn)

A hangkártyádon megy az összes kimenet?

A hangkártyádon megy az összes kimenet?

Nem próbáltam. A sima sztereó működik, a fejhallgatóval nem kísérleteztem, mert gyakorlatilag csak arra 'tartom", hogy arra vannak kivezetve a rendszerhangok (meg minden egyéb... youtube, multimédia lejátszó... ). Zenére az M-Audio FW Audiophile van, az pedig tökéletesen megy.

Nem próbáltam. A sima sztereó működik, a fejhallgatóval nem kísérleteztem, mert gyakorlatilag csak arra 'tartom", hogy arra vannak kivezetve a rendszerhangok (meg minden egyéb... youtube, multimédia lejátszó... ). Zenére az M-Audio FW Audiophile van, az pedig tökéletesen megy.

Persze értem, én csak azért kérdem, mert 5.1-ben szerettem volna filmet nézni, amihez tök jó az 5.1 ha az működik. Nálam is a digi002-t be lehet állítani 5.1-re csak azt nehézkes bedrótozni... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...