Sziasztok, 2012 mid MacBook Pro 13-hoz Thunderbolton keresztul csatlakoztattam kulso monitort (Fujitsu B22W-6) MiniDisplay port-Display port kabellel. Ezzel az osszekotessel ertem el a megfelelo felbontast a csatlakoztatott monitoron, viszont a Mac-hez tartozo kulso hangkartyahoz-erositohoz kotott ket hangfalbol kellemetlen, az alapzaj kategoriajat is meghalado, nagyon zavaro frekvencia hallhato. Akkor szunik csak meg, ha a Thunderbolt aljzatbol kihuzom a MiniDisplay portot, vagy a monitor tapellatatsat megszuntetem. Érdekes, hogy hangkartyahoz csatlakoztatott fulesben nem hallhato ez az anomalia, csak a hangfalakból.
Az alap felállás: Mac, két midi kontroller (Novation, Akai), midi billentyűzet (E-Mu), külső hangkártya (M-Audio Mobile Pre). Ezek mind a gépről kapják az áramellátást, usb-n keresztül, nem is volt semmi gond eddig ezzel az összeállítással, viszont most, hogy csatlakoztattam a monitort, zúg-zizeg, amikor az Abletont elindítom azzal kap még egy erősebb magasabb frekvenciát.
A külső hangkártya nélkül, a gép füles kimenetelét rákötöttem az erősítőre, kis jack-rca kábellel, ugyanez a helyzet Az usb hub-ot elláttam 5V feszültséggel, ne a gépet terheljék, hátha ez a hiba forrása, de nem... Minden kábel földelt, kontrollerek vezetéke saját, gyári, dugaljzatok cseréjét is próbáltam variálni, hogy közös és külön elosztóból jussanak áramhoz, változatlan eredménnyel.
Van-e valakinek tapasztalata ilyen, vagy hasonló jelenség kiküszöbölésében?
Kérdés
xtraktor
Sziasztok,
2012 mid MacBook Pro 13-hoz Thunderbolton keresztul csatlakoztattam kulso monitort (Fujitsu B22W-6) MiniDisplay port-Display port kabellel. Ezzel az osszekotessel ertem el a megfelelo felbontast a csatlakoztatott monitoron, viszont a Mac-hez tartozo kulso hangkartyahoz-erositohoz kotott ket hangfalbol kellemetlen, az alapzaj kategoriajat is meghalado, nagyon zavaro frekvencia hallhato. Akkor szunik csak meg, ha a Thunderbolt aljzatbol kihuzom a MiniDisplay portot, vagy a monitor tapellatatsat megszuntetem. Érdekes, hogy hangkartyahoz csatlakoztatott fulesben nem hallhato ez az anomalia, csak a hangfalakból.
Az alap felállás: Mac, két midi kontroller (Novation, Akai), midi billentyűzet (E-Mu), külső hangkártya (M-Audio Mobile Pre). Ezek mind a gépről kapják az áramellátást, usb-n keresztül, nem is volt semmi gond eddig ezzel az összeállítással, viszont most, hogy csatlakoztattam a monitort, zúg-zizeg, amikor az Abletont elindítom azzal kap még egy erősebb magasabb frekvenciát.
A külső hangkártya nélkül, a gép füles kimenetelét rákötöttem az erősítőre, kis jack-rca kábellel, ugyanez a helyzet Az usb hub-ot elláttam 5V feszültséggel, ne a gépet terheljék, hátha ez a hiba forrása, de nem... Minden kábel földelt, kontrollerek vezetéke saját, gyári, dugaljzatok cseréjét is próbáltam variálni, hogy közös és külön elosztóból jussanak áramhoz, változatlan eredménnyel.
Van-e valakinek tapasztalata ilyen, vagy hasonló jelenség kiküszöbölésében?
Kösz, hogy végigolvastátok!
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.