nemethchek Létrehozva October 24, 2017 Share Létrehozva October 24, 2017 Cserélt már valaki potmétert 1. generációs Focusrite Scarlett 2i2 hangkártyában? Nekem már recsegnek. Honnan érdemes beszerezni hozzá az alkatrészt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hobkins Válaszolta October 24, 2017 Share Válaszolta October 24, 2017 32 perccel ezelőtt írta nemethchek: Cserélt már valaki potmétert 1. generációs Focusrite Scarlett 2i2 hangkártyában? Nekem már recsegnek. Honnan érdemes beszerezni hozzá az alkatrészt? Először meg kell nézni, hogy milyen van benne. A kivitel lesz a problémásabb, de lehet, hogy tök standard poti van benne. Elméletileg rá lesz írva, nyomva a gyártó. Onnan már mi sem egyszerűbb. eBay-en tuti hogy találsz. De mindenek előtt szedd szét, nézd meg milyen poti, és a google nagy haver lesz a keresésben De ha leírod a pontos típust, akkor esetleg lehet, hogy kapsz válaszként egy pontos linket is Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis Válaszolta October 24, 2017 Share Válaszolta October 24, 2017 Ha szétszedhető rocsolás nélkül a poti háza akkor jó eséllyel rendbe lehet tenni, nem kell feltétlen újat venni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemethchek Válaszolta October 25, 2017 Szerző Share Válaszolta October 25, 2017 A "2264" a fejhallgató, az "A103" meg a monitor poti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hobkins Válaszolta October 25, 2017 Share Válaszolta October 25, 2017 Valahol nem látsz rajta ALPHA vagy ALPS feliratot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Válaszolta October 25, 2017 Share Válaszolta October 25, 2017 Ránéztem pontosan milyen értékek ezek. A füles poti 20Kohm Logaritmikus és a Monitor 10Kohmos Logaritmikus. Olyan mint azt ALPs de ezek szerintem Alpaha (Taiwan) potik. Sajna ezt nem lehet beszerezni, csak nagy mennyiségben. Szerintem próbálkozz Chromasoundnál, de nem ígérek semmit. Ui.: Ezek a panelek ólommentes forraszanyagokkal vannak forrasztva, ha nekiugrassz folyasztószer és 400 fok alatt ne is próbálkozz, mert tönkre teszed a furatgalvánt amibe a poti be van ágyazva! Jó munkát, sok sikert:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemethchek Válaszolta October 26, 2017 Szerző Share Válaszolta October 26, 2017 20 órája írta B.B.: Ránéztem pontosan milyen értékek ezek. A füles poti 20Kohm Logaritmikus és a Monitor 10Kohmos Logaritmikus. Olyan mint azt ALPs de ezek szerintem Alpaha (Taiwan) potik. Sajna ezt nem lehet beszerezni, csak nagy mennyiségben. Szerintem próbálkozz Chromasoundnál, de nem ígérek semmit. Ui.: Ezek a panelek ólommentes forraszanyagokkal vannak forrasztva, ha nekiugrassz folyasztószer és 400 fok alatt ne is próbálkozz, mert tönkre teszed a furatgalvánt amibe a poti be van ágyazva! Jó munkát, sok sikert:) Találtam egy ilyen linket: http://www.fullcompass.com/prod/519367-Focusrite-RESV000042 Itt fejhallgató potinak írja a 10kilósat. Vagy ez valami rossz leírás lehet? Ránézésre ez egy az egyben a fejhallgató hangerő potija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hobkins Válaszolta October 26, 2017 Share Válaszolta October 26, 2017 36 perccel ezelőtt írta nemethchek: Találtam egy ilyen linket: http://www.fullcompass.com/prod/519367-Focusrite-RESV000042 Itt fejhallgató potinak írja a 10kilósat. Vagy ez valami rossz leírás lehet? Ránézésre ez egy az egyben a fejhallgató hangerő potija. 10k=A103 Valószínűleg elírás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viktoooo Válaszolta October 27, 2017 Share Válaszolta October 27, 2017 Szia! Kérdezd meg őt: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemethchek Válaszolta November 1, 2017 Szerző Share Válaszolta November 1, 2017 Ez nem pontosan az a potméter ami a hangkártyámban is van? link: https://www.conrad.hu/hu/logaritmikus-sztereo-potenciometer-10-k-005-w-20-alps-rk09l12b0-10kax2-402146-441883.html A Chromasound szerint fejhallgató és a monitor poti teljesen megegyezik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hobkins Válaszolta November 1, 2017 Share Válaszolta November 1, 2017 1 órával ezelőtt írta nemethchek: Ez nem pontosan az a potméter ami a hangkártyámban is van? link: https://www.conrad.hu/hu/logaritmikus-sztereo-potenciometer-10-k-005-w-20-alps-rk09l12b0-10kax2-402146-441883.html A Chromasound szerint fejhallgató és a monitor poti teljesen megegyezik. De igen, teljesen az. A Chromasound érdekes... képeid alapján nem egyezik meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
nemethchek
Cserélt már valaki potmétert 1. generációs Focusrite Scarlett 2i2 hangkártyában? Nekem már recsegnek. Honnan érdemes beszerezni hozzá az alkatrészt?
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.