Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Nord Electro 3 headphones


bazookabill

Kérdés

Sziasztok!

Hozzájutottam egy Nord Electro 3-hoz, amit otthon gyűrögetek egyelőre. Fejhallgatót dugok a headphones outba úgy, hogy a füles kis jack dugójára ráteszek egy átalakítót, hogy 6,3-as legyen. Így használom mindenre, a hangkártyába dugva működik is, jön a stereo hangkép.

Az Electro azonban azt csinálja, hogy csak valamelyik (nem tudom melyik) oldalt rakja ki mind a két füles oldalára. Tehát mindkét oldalon csak a bal vagy csak a jobb csatorna szól, nem stereo, így pedig egy csomó hangszínnek csak az effektezett oldala jön, mintha félig eltűnne az éterben. A main outok jók, kipróbáltam, szól mindkettő, csak a fülessel van valami. Utána direkt leellenőriztem, a fülest a laptopba dugva jön szépen a stereo.

A routolás nem hiszem, hogy befolyásolná a headphones-t, szóval szerintem más lesz a probléma.

Ha van ötletetek, mit csinálok rosszul, kérlek írjátok meg!

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szerintem semmit nem csinálsz rosszul. Feltételezésem a következő: a fejhallgatód 3.5-ös dugóján nem csak a két "meleg" ér van kivezetve, hanem egy harmadik, mobilokhoz használt harmadik is (mikrofon/hangerő stb) , ami miatt rövidebb a "test". Ezt az úgynevezett toldók nem díjazzák. Laptopokon természetesen jól működik. Én kipróbálnám egy más gyártó átalakítójával ugyanezt, vagy egy másik olyan fülessel, amin eleve 6.3-as dugó van.

Szerk.: bocs, nem olvastam el rendesen,  Neked a hangkártyában ok. Én a héten pont úgy jártam, hogy egy kapott fülessel ugyanez a jelenség, csak nálam a hangkariban és minden 6.3-asban csinálja ugyanezt (SRH440 toldó), innen jött a tipp.

Link to comment
Share on other sites

47 perccel ezelőtt írta bazookabill:

Köszi!

Közben valószínűleg csak annyi van, hogy a füles kábele kontaktos, ha mozgatom, akkor meg lehet találni azt az állást, amiben jó. :)

 

A GND nem érintkezik normálisan ;) olyankor csak a különbségi jelek jönnek, de az mind a két oldalon egyszerre.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...