Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Arturia synclavier


xinu

Kérdés

A híres, nagy múltú hangszer. Ez amolyan leg-leg szinti volt. A legdrágább (a korában), a leg bonyibb, a leg egyedibb stb.
1977-ben jelent meg elsőként, a 2. verzió 1980-ban a 3. 1984-ben. Szoftver-hardver kombináció volt! Először az uvi hozta ki szoftverben 2012-ben de erről nincs infóm illetve nem túl ismert.
A hivatalos emulációt már az Arturia 2016-ban. Cameron Jones volt az eredeti mérnök és most azzal és az Arturia programozóival karöltve csinálták meg a a szoftveres változatát.
Először úgy hirdették, hogy "a 200k$-os szintetizátor most elérhető mint 200$-os app". Sőt a szoftver még többet is tud mint az eredeti mert a szoftver 12 partials-os nem csak 4 továbbá ebben több hullámformája lehet az lfo-nak nem csak szinusz! Vagy állítható bit mélység 8-24 bit között. Az eredeti synclavier csak 1600 példányban jelent meg. Ez jó hír nekünk! Kedvünkre kísérletezhetünk! 
Egyszerre volt fm és additív szintézis is. Én találtam benne olyan funkciókat amiket másik hangszerben nem pl. time slice, key dinamic stb.
A kezelése sajnos a legnehezebbek egyike. Szinte az egész más mind mondjuk egy tipikus szubtraktív, moog vagy hasonló és teljesen más logika is kell hozzá! De a Yamaha dx7-re sem hasonlít igazán. 
Szoftverben adtak már ki additív szintit pl. Cameleon 5000 vagy Air loom de azoknak is egész más a hangjuk is és a kezelőfelületük és a funkciójuk is.
Sokat lehet vele pöcsölni amikor hangot szerkesztünk de nem feltétlen írunk vele jobb zenét mint 1 másik sablonosabb de nagy tudású hangszerrel.

Ki próbálta már? Most az ember kezébe lehet ez a csodaszer. Nem?!

https://www.youtube.com/watch?v=1YL9lAWfSa0
https://www.arturia.com/synclavier-v/overview

 
Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Eddig még senki nem tudott válaszolni a kérdésre. Esetleg te tudod a választ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...