Jump to content
Ménemszól.hu

ÚJ: Arturia Minibrute 2 analóg félmoduláris szintetizátor


A/D

Recommended Posts

5 órája írta axon.dust:

NA! Ez szimpi, MS20 rivális! 

háccc nem. .....az MS20 ehhez képest nagyon merev, kötött hangszer. itt eleve több helyen bele lehet nyúlni a dolgokba. (48 pontos patchbay van benne). Az MS-20-at egyébként nem nevezném félmodulárisnak, a jelfolyamot se nagyon tudod megbontani. Pl.  az oszcik kimenetét nem tudod pl. külön kinyerni, itt meg akár hulláformánként. A szintézis lehetőségek alapból is kategóriákkal az MS20-on túl vannak, a seq-arpeggiatorról nem beszélve. Ahogy arról sem, hogy ez V/oktáv rendszer,  az MS-20 pedig Hz/V. Az MS-20-szal kapcsolatos kritikákverziók  a mini billentyű volt (egyértelműen tapasztalom hogy az ügyfeleink kevésbé szeretik a mini billentyűs szintiket), itt aftertouchos, rendes keyboard van. Kivitelben is erősebb a Brute2, árban meg kb ugyanaz. Persze akinek MS-20 sound kell, az vegye azt :)(most kizárólag ismeretterjesztő jelleggel tettem össze a feature-öket)

  Szerintem a Brute2 inkább a Mother-32-vel akar rivalizálni, vagy most már a DFAM-é. De várjuk meg mi lesz holnap! :)

 

Link to comment
Share on other sites

14 perccel ezelőtt írta A/D:

Szerintem a Brute2 inkább a Mother-32-vel akar rivalizálni, vagy most már a DFAM-é. De várjuk meg mi lesz holnap! :)

Ismerem az MS20-at, hasznalom is minden nap :) A rivalist inkabb arra ertettem, hogy rendes felmodularis szinti 200-er
A mother-32-t en nem emlitenem egy lapon ezzel, az az 1 osc miatt nekem pl. szoba se jon, a DFAM megannyira se..

Link to comment
Share on other sites

Nagyon bejön a cucc, különösen, hogy a seq tud transpose módot is, amit a minilogue-ból kissé hiányoltam. MS20-szal így elsőre össze sem tudnám hasonlítani, tök más megközelítés, igaz, mindkettőn vannak lukak, de hát rajtam is, meg a szitán is. Az meg külön jó pont, hogy elmarad a mini billentyű. Más kérdés, hogy video alapján elég nyeglős-nyaglósak a potik (legalább a demo videón figyeltek volna rá, hogy ne összevissza álljanak). Nem egy pro cucc, de ezek a kis kütyük ma már olyan divat termékek, hogy talán nem is véletlenül egyszerűsítik le őket - ami a külső felépítményt illeti. Legalább jó ára lesz, a magamfajta hobbista szobazajkeltőnek elérhetőbb. :) Mindenképpen kipróbálnám,  ha tényleg 200e körül meg fog állni. :)

20 órája írta Bendi:

Húúúú!! Jó!

 

Link to comment
Share on other sites

3 perccel ezelőtt írta Blank:

Más kérdés, hogy video alapján elég nyeglős-nyaglósak a potik (legalább a demo videón figyeltek volna rá, hogy ne összevissza álljanak).

Mire gondolsz pontosan?

3 perccel ezelőtt írta Blank:

Nem egy pro cucc

Mitől ne lenne pro ?

Mi a baj a felépítményével?

Link to comment
Share on other sites

hát... drumbrute óta megkérdőjelezem ezeket a termékeket. 
Drumbrute minden csak nem "brute" nagyot csalódtam benne. Borzalmasak a hangjai lábdob pergő nagyon gáz a többi 2/10. 

És az az impact paraméter egy vicc. Berak egy mini hullámformát a hang elé :D

Szóval Ez a microbute 2 sok fölösleges jackel több az 1nél. nem látom értelmét.
Bass Station 2 évezredekkel keményebben szól.

Link to comment
Share on other sites

1 perce írta A/D:

Mire gondolsz pontosan?

A/D, lesd meg a videón az A/D blokkban az Attack potit. Milyen ferde már a kupaja... Ezekre értem, hogy nem pro - legalábbis nem kelti azt az érzést. Ide hallom, ahogy Nick a SonicLAB-ből elkezdi cibálni és hümmögi, hogy Wobbly :D

Persze lehet, hogy ez egy demo darab és nem a final, de a videón az ilyen esztétikai dolgokra is oda lehetne figyelni. Nem mindenkit zavar az ilyesmi, de szerintem nem vagyok vele egyedül. :)

Link to comment
Share on other sites

1 perce írta ZizicsFantaLászló:

drumbrute óta megkérdőjelezem ezeket a termékeket.

miért nem a Matrixbrute óta? ;)

te a Drumbrute-ból tényleg megírod a Minibrute 2 teljes kritikáját? 

Képzeld el, hogy kiragadom a legkevésbé sikerült zenédet, és azt mondom, hogy te olyanokat csinálsz, te az vagy.

A Depeche Mode a Just cant get enough, a Beatles meg a Yellow Submarine, nem igaz?

Meg hát ott van a videó... aki akarja, meghallgatja, és ha tetszik neki, akkor el tudja dönteni azt, hogy tetszik vagy sem.

Valaki meg a lehetőségeket keresi. Azok megnézik a paramétereket. Megnézi, hogy tudja-e integrálni a Bass Stationt Eurorack környezetbe, és megnézi, hogy ezt tudja-e. Ésatöbbi.

Olyan kritikák, hogy "nekem nem tetszik mert a Drumbrute nem tetszett" (ez kicsit trollos volt, misnthogy a topic a Minibrute), vagy hogy "úgyse tudnék mit kezdeni a patchbay részével" valójában egyéni dolgok. Példa: én nem írom le hogy egy szintire minek MIDI, mert pontosan tudom, hogy az embereket nem érdeklik az én egyedi hülyeségeim.  Nem azért vannak, hogy az én ilyen olyan viselt dolgaimat megoldják, pl. hogy pszichológushoz küldjenek. (Ha ezt másképp gondolom, akkor írok blogot :) )

5 perccel ezelőtt írta ZizicsFantaLászló:

Szóval Ez a microbute 2 sok fölösleges jackel több az 1nél. nem látom értelmét.

A világ erre megy és ez van.  

Ma kettőkor újabb Arturia bejelentés.

Arra gyanakszom, hogy mivel én az összes Arturia cuccot egybe láttam, nekem nagyon másképp esett le a dolog, látom mire fut ki. Biztos vagyok benne hogy a világ ezt forradalmi hangszernek fogja értékelni. Abban tuti vagyok hogy ez vinni fogja az eladási listákat. Holnap kettőkor újabb Arturia bejelentés lesz, remélem akkor neked is leesik a tantusz, hogy mi akar ez lenni.

6 perccel ezelőtt írta ZizicsFantaLászló:

Bass Station 2 évezredekkel keményebben szól.

Óriási hiba összehasonlítani más szintikkel. Teljesen más hangzásvilága van a kettőnek, képességben is. Ez egy jóval karakteresebb, bátrabb és komplexebb szinti mint a BS2. Kizárólag a zenészen múlik, hogy ezzel mit tud kezdeni.

A fenti videóban nincs egyetlen hang se amit megcsinálsz BS2-vel. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy az egyik jobb mint a másik, hanem két tök különböző dologról van szó. Érted, nem írsz meg egy teljes lemezt EGYETLEN BS2-vel.

A BS2-t amúgy a Minibrute inspirálta: mikor megjelent eszméletlen sokat vettek belőle, itt a fórumon is szó volt róla, mekkora királyáság olyan áron analóg szintit csinálni. És a Minibrute minden hibájával együtt végre olyan dolgokban lépett előre, amiben a BS2-sem. Pl. van benne Wavefolder, ami egy nagyon markáns moduláció, és szinte semmi nem tudja (Nord Lead A1 még, utána meg csak a modularok).

Amúgy ha megnézed a mai zenéket, akkor a legdivatosabb hangzások pont ehhez hasonlítanak. Ha 70-es, 80-as évek soundot akarsz, akkor értelemszerűen nem ezt a szintit keresed. És hozzátenném, hogy nem is a Bass Station 2-t.

Egy új termék esetében mindig a LEHETŐSÉGEKET keressük. Az ilyen egyéni szemszögből való ekézés nem a lehetőség keresése, csak a nyilvános kifogás keresés. Ha valaki azt írja hogy neki nem tetszik a színe, azzal nincs baj, csak nem tudunk rajta segíteni. 

Link to comment
Share on other sites

Szerintem...

.. az áráért jónak tűnik. lesz rá piac, sokan megveszik, utána sokan el fogják adni, a használtpiacos vevők még jobban járnak, tök mindegy olyan-e/jobb-e/rosszabb-e mint X (insert your favourite gear) szinti, a peccselés iránt érdeklődő népek zabálni fogják, fognak jó, zseniális és hulladék (kinek mi számít annak? - ez is erősen szubjektív, szóval ennek sincs sok értelme...) zenék készülni vele. Microbrute-om volt egy ideig, első analóg szintimként - hiába adtam el már évekkel ezelőtt - fontos volt, inspirált, csináltam vele ezt-azt. Aztán kinőttem, de szerintem, ismét csak szerintem, így megy ez és nincs is baj ezzel. 

Most pedig felejtsétek el ezt a sok marhaságot és haladjatok el zenét készíteni. :)

Peace. 

Link to comment
Share on other sites

31 perccel ezelőtt írta Blank:

Milyen ferde már a kupaja...

Nem vettem észre. De szerinted miért lehet? Rosszul öntötték ki a kupakot, vagy ferdén forrasztották fel, vagy szállítás közben nyomódott meg, vagy...?

23 perccel ezelőtt írta cisco:

Fel lehet készülni a messze földön híres Arturia built qualityre...

Jogos kritika, hogy egy olyan gyártónak, aminek számos szériája olyan gyártási hibákkal volt tele hogy ihaj, vajon túl tud-e lépni azon. Úgy tűnik igen: az új Keylabek, vagy a Keystep kifogástalan minőségben készül, de igaz ez a Beatstep Prora: minden videóban említik hogy milyen profi minőségben gyártják. 

A Matrixbrute az igényes kivitelű szintik között lehet hogy number one. Tényleg lélegzetelállító.

Van tehát ellentmondás.

Egyébként ha a minőségi kivitelezés és a megbízhatóság a vesszőparipád, akkor csak a Nord jöhetne szóba, senki más. 

Szerinem az lesz, hogy az Arturia idővel, ahogy a Behringer is nagyon komolyat lépett előre minőségi gyártás kérdésében. Én elég biztos vagyok abban, hogy a Minibrute-tal nem lesznek gondok. Ez a cég nagyon megszenvedte a múltját.

Az ilyen brandes gondolkodástól is lebeszélnék bárkit. Nagyon kényelmes azt gondolni, hogy A gyártó mindene amit csak csinál arany, B gyártónak mindene pedig szar. Viszont helytelen másra is ezt a fajta gondolkodást ráerőltetni. 

Feltételezi, hogy nem ismeritek az alapvető okokat. Íme néhány: 

  • A gyártók cserélgetik, adják veszik a tervezőiket. Van hogy kiszervezik (lásd Roland, Pioneer. De ide tartozik az Arturia és a Novation is. Alesis Andromeda?)
  • A piaci verseny hatására változtatnak a működésükön. Nem lehet azt mondani pl. hogy a 20 évvel ezelőtti Roland nyomokban is emlékeztetne a maira. A Behringer sem ugyanaz a minőség mint volt, és ez igaz az Arturiára is.
  • A gyártók termkeinek minősége széles palettán változik adott korban is. Lásd E-Mu Emulator II vs Emax. Pedig itt még a mérnökök is ugyanazok voltak

Viszont előrébb visz, ha egyelőre a termék LEHETŐSÉGEIVEL foglalkozunk, semmit a potenciális hibalehetőségeivel megjelenés előtt pusztán fotók és videók alapján. Erre nem tudok semmit mondani, mert nincs a kezemben. Kb annyira értelmes erről beszélni mint az időjárásról.  

Olyan hangszer továbbra sincs, ami mindenkinek tetszene, ez is felesleges kör.

Remélem a többség számára azért lejön, hogy óriási lehetőség van ebben a cuccban.  

MIndent egybevetve, és ezt az eddig elhangzottak se cáfolták: nagyon komolyan gondolom, hogy a konkurrencia rohadtul kötheti a gatyáját. 

Link to comment
Share on other sites

25 perccel ezelőtt írta jooga1972:

utána sokan el fogják adni,

nekem az a tapasztalatom, hogy a szintik használtpiaci előfordulásának valószínűsége és a képességeinek komplexitása fordított arányban állnak.

pl. egy Nord Lead a1 sokkal tartalmasabb, sokkal szélesebb spektrummal bíró hangszer mint a Minibrute (eleve ugye layerelhető). A Roland Boutique-k replay value-ja is ezért tipikusan nagyon alacsony. Ez rendkívül fontos szempont, a review-jaimban ennek külön szekciója volt eddig is. 

Viszont a MB2 funkcióit olyan mértékben kitágították még a patchbayt leszámítva is, hogy nem fogják belőle olyan könnyen "kijátszani", mint tették elődjén.

Ha objektívek akarunk lenni az első Minibrute három dolog miatt lett sikeres: 1) akkoriban arcátlanul olcsó (az első tömegek számára megfizethető analóg)  2) új hangzás (Steiner Parker szűrő, wavefolder) 3) mindennél könnyebb kezelhetőség (!!! volt ügyfelem aki ezért nem volt hajlandó mást venni, mert ezt mindennél jobban átlátta, és nem tudok vele vitatkozni)

Abszolút nem volt olyan luxus érzése mint egy Moognak, de be lehetett állítani úgy, hogy érdekes legyen.

 

Sajnos nem mondhatok el kulcs paramétereket a hangszerről, amiket csak szerdán fognak leleplezni. Én úgy látom, a gyártó részéről hiba ez, mert egyértelműen azt látom, hogy nem segíti a koncepció megértését. 

Ez például megvolt?

 

 

Screen Shot 2018-01-16 at 13.13.21.png

Link to comment
Share on other sites

6 perccel ezelőtt írta A/D:

MIndent egybevetve, és ezt az eddig elhangzottak se cáfolták: nagyon komolyan gondolom, hogy a konkurrencia rohadtul kötheti a gatyáját. 

Abszolúte. Ezért is írtam, hogy a videóban figyelhettek volna ezekre az apró részletekre, mert az első teaser-ek sokat számítanak. Az egész kütyü alaphangját adják meg.
off: Emlékezzetek rá, mekkora visszhangja volt a Minilogue-nak, hogy a mod-kar kattog-lötyög. Pedig ettől még a hangszer ordas jópofa és voltak benne klassz újdonságok. Mégis, valaki felhívta erre a nüanszra a figyelmet, aztán azóta mindenki aki fikázni szeretne, ezen lovagol. Bezzeg a falbontó teniszes easter egg, mekkora már. Arcom letettem tőle. :)

Mindazonáltal nagyon várom, szívesen kipróbálnám. :) Ha lesz nálatok, bekukkantanék. :)

Link to comment
Share on other sites

13 perccel ezelőtt írta Blank:

Abszolúte. Ezért is írtam, hogy a videóban figyelhettek volna ezekre az apró részletekre, mert az első teaser-ek sokat számítanak. Az egész kütyü alaphangját adják meg.
off: Emlékezzetek rá, mekkora visszhangja volt a Minilogue-nak, hogy a mod-kar kattog-lötyög. Pedig ettől még a hangszer ordas jópofa és voltak benne klassz újdonságok. Mégis, valaki felhívta erre a nüanszra a figyelmet, aztán azóta mindenki aki fikázni szeretne, ezen lovagol. Bezzeg a falbontó teniszes easter egg, mekkora már. Arcom letettem tőle. :)

Mindazonáltal nagyon várom, szívesen kipróbálnám. :) Ha lesz nálatok, bekukkantanék. :)

azzal a résszel, hogy erre figyelhettek volna természetesen egyetértek.

Mi két héten belül kapunk egy ilyet. Külön ki fogom neked fotózni a kupakot :)

Nekem a Minilogue-féle eset nem volt meg. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...