Jump to content
Ménemszól.hu

Új Strymon effekt: Magneto


A/D

Recommended Posts

Ezúttal egy eurorack effekt. Ahogy az ilyen eszközöktől várjuk, fantasztikusan egyszerű a kezelésük, egy kábel- egy funkció elv mentén haladnak, és az effektnek nem pusztán díszítő funkciója van, hanem moduláció okán zenei funkcióval is felruházhatók (kitűnő választás pl. az Arturia Minibrute 2-höz, ami gyárilag nem tartalmaz effektet: a rack kiegészítő révén visszont hozzáadhatók ilyen funkciók). Természetesen eddig is számtalan effekt közül választhattunk eurorack világban, de most az Eventide után a Strymon belépése csak egy újabb ok, hogy az ember kiszórjon némi pénzt, amiről azt mondják, nem boldogít.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

47 perccel ezelőtt írta vinnui:

Jujj modulár! Fedezékbe!!! :D

Jaj Te! :)

Nincs semmi gond, ha arra használja valaki, amire ki lett találva. Ráadásul még tetszik is, tényleg egyedi darab. Ja, és a demonstráló tudja, mit csinál. Meg tud győzni arról, hogy ilyen nekem is kell... ;)

Link to comment
Share on other sites

Igen, nagyon jók a demó videók, összeszedettek, és informatívak is egyben.

Ami plusz pont, hogy a Strymon kihasználta, hogy a tape delayhez mintát kell venni, és ha már mintát veszünk, akkor legyen egy picit looper, meg sampler is. Szerencsére ezeket egy remekül megtervezett, átlátható felületre pakolták fel, ami külön érdem. Univerzális kis megoldás született, ami azért nem ver hátba, mint pl a Rainmaker, amit picit nehéz felfogni, értelmezni, használni.

A hangminőség pedig ahogy "elnézem" Strymon, úgyhogy több kérdés nincs is. :)

Link to comment
Share on other sites

50 perccel ezelőtt írta Bendi:

.... a demonstráló tudja, mit csinál...

Ahogy az itt posztolt első videót nézem, a demonstráló nem más, mint Dr, Zacher Gábor, esetleg Walter White. ;)   De a kéretlen tréfát félretéve:  valóban jó demó, kedvet csinál, csökkenti a likvid tőkét. 

Link to comment
Share on other sites

András azért belekötött. A looper funkciója kissé alibi, ott még mindig a már nem kapható Roland Scooper viszit a prímet. (A Magneto elsősorban delay, onnan tudod hogy mindig felvesz)

A Rainmaker az egy sötét ló, közülünk senki nem próbálta, pedig volt raktáron.

Vinnui: arról van valami használható videó amiből kiderül mi benne a nagy trúváj?

Amúgy kéne ezekről topicokat indítani itt: http://www.menemszol.hu/forum/72-moduláris-szintetizátorok/

 

 

Link to comment
Share on other sites

A Rainmakerrel szerintem az a legnagyobb baj, hogy nem is vesz rá hogy kipróbáld, annyira pilótavizsgás. Meg lehet érteni, hogy minden akar lenni egyben, csak a meredek betanulási görbéje miatt kevesen fognak bele. Pont ez lehet vele az egyik probléma, ha egy egyszerű delay kell, akkor macerás, ha comb filter, akkor is, több céltáblára akar lőni, de mindegyiket elvéti ezzel a megközítéssel. Én sem igazán tudtam rájönni, hogy mi benne a nagy szám, maga a modul képtelen eladni magát.

Próbáltak mindehhez egy "letisztult" kezelőfelületet összehozni, de ezt így nem lehet, még így is túl bonyolult. Kb akkora különbség van megközelítésben, mint a Shapeshifter és a Kotelnikov között. Utóbbi szerintem gyorsan megérthető, hamar befogható, jól használató, előbbi meg manual nélkül és két tonna vizuális memória nélkül használhatatlan. Hiába tud többet valami, ha az nem jön ki belőle, vagy kínszenvedés használni.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...