Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Régi hangkártya megtartása újjal való összekötéshez


Kiss Gábor

Kérdés

Van egy t.c. electronic Konnekt 24D FireWire külső hangkártyám, amit sajnos már nem tudok használni, mert az új laptopon nincs FW csatlakozó, se ExpressCard az átalakítóhoz. Ugyanakkor nagyon tetszik a beépített DSP (EQ, kompresszor, reverb), és szeretném a továbbiakban is ezeket alkalmazni, de már egy másik külsővel hangkártyával összekötve. 
A Konnekt vonalon küldené a jelet a másik kártyába, az meg USB-n a gépbe. Namármost, a Konnekt preamp/konverter párosa kifejezetten jó minőségűnek tűnik nekem, és ugye a lánc annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme...komoly minőségveszteséggel számolhatok, ha mondjuk egy Scarlett-be küldöm át vonalon a jelét? (a kétszeres konverzió miatt)
Kizárólag otthoni beszédfelvétel, esetleg hobbi szintű éneklés a felhasználási terület.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

De hogy akarod használni a DSP-t, ha nincsen adatkapcsolat a kártya és a gép között? Az úgy nem fog menni sehogysem.

Ha a bemeneteidet meg szeretnéd tartani és hozzáadni az újhoz (vagy fordítva, a fejhallgató-kimenetet használni), akkor ahhoz digitális audiokapcsolatot kéne létesítened (SPDIF vagy ADAT), ha az új kártyán is van olyan (olyat válassz, amin van!), így nem lesz fölösleges AD/DA átalakítás.

Link to comment
Share on other sites

Igen, Nyílnak igaza van.

Ha a TC-t kifejezetten a realtime effekt felvételi lehetőség, vagy az effektek utólagos használata miatt szeretnéd megtartani, akkor valóban az csak a Firewire-en keresztül tud csak működni.
(Nem tudom jól értelmeztem: felvételnél is szeretnéd a TC effektjeit használni?)

Inkább válts laptopot ismét amihez tudod csatolni a FW kártyát és a Scarlett árát tedd ebbe a váltásba.

 

Link to comment
Share on other sites

Elég hülyén tettem fel a kérdést :) Szóval, a Konnekten van 3 beállítható preset, amik között fizikai gombbal lehet váltani. Adatkapcsolat nélkül is kiküldi a monitorra a DSP-vel kezelt hangot. Mondjuk a konfiguráláshoz valóban kellene az adatkapcsolat, de azt meg megoldanám egy régebbi FireWire/ExpressCard-kompatibilis laptoppal. Az optikai átvitel jól hangzik...
axon.dust kollegának: jelenleg még nem vettem meg a Scarlett-et, csak a Konnekt van kéznél. Az UAD Apollo most igencsak kívül esik a keretemen. Esetleg más alternatíva, ami DSP-t is visz, és USB-s?

A jelenlegi laptopomon egy (idehaza) marha ritka Lenovo ThinkPad Yoga 14, munkagépnek kitűnő, emiatt nem szeretném lecserélni.

Link to comment
Share on other sites

8 órája írta PropaneB:

Az alap kérdés No_2:

Miért kellett laptopot cserélni, ha a régi ezek szerint működik? Gondolom hangfelvételre ugyanúgy működik...

A régi már nincs meg, a Firewire-s dolgot úgy értettem, hogy beszerzek egy olcsó, FW/EC kompatibilis laptopot, csak a DSP konfiguráláshoz.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...