Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0
FLman

Novation Ultranova vs Roland JDXI?

Kérdés

Üdv! ti melyiket ajánlanátok inkább elektronikus zenére (deep-house/dub techno).akinek van ilyen hangszere az is írjon köszi.. 

Most hogy néztem a neten használt áraikat szinte egyforma áron adják,az is kérdésem lenne hogy egyik másik mennyire bővíthető hangszínekkel pl?.. véleményeket kérnék köszönöm! :) 

Szerkesztette FLman

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

A Roland szélesebb felhasználási spektrumot nyújt ebben az összehasonlításban, az Ultranova kicsit egysíkúbb hangzás, de utóbbi is jó kis gép, lehet veszek megint egyet, mert hiányzik.
Mondjuk az ilyen egyszerű kis pattern seq-k sztem nem sokat érnek. Lehet vele mókázni egy hétig, aztán többet nem használja az ember, szóval annak megléte a Rolandban számomra nem lenne érdemi tényező a döntésnél.

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 órája írta _cutoff:

Minilogue !

Amugy jah, a ketto kozul a harmadik a legjobb :D de tenyleg, h ilyen temkban utazol, inkabb a minilogue

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
7 órája írta draco draconis:

Hátrány: karcolódó szar felület. 

Ezt a hibát már orvosolták. Adtak ki a JD-Xi-hez hivalatos overlayt. Egyébként én is a JD-Xi-re szavazok. Igaz Ultranovám nem volt csak Mininovám, de azt nagyon nem szerettem. JD-Xi-t többször próbáltam, nagyon erős, karakteres... Kacérkodok vele én is egy ideje, és eddig sem a szándék, hanem a pénztárca állt közénk.

 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

125$ért vehetsz hozzá nem karcolódó fedlapot - milyen elegáns megoldás. Néha komolyan nem értem az ilyeneket - elvileg egy népes csapat dolgozik ezeken a hangszereken és senkinek nem jut eszébe, hogy a felület, amit használni fognak könnyen karcolódik, amiből sok reklamáció fog adódni ?

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0
Ekkor: 2018. 02. 04. at 21:27 írta Koródi Csaba:

 Igaz Ultranovám nem volt csak Mininovám, de azt nagyon nem szerettem. JD-Xi-t többször próbáltam, nagyon erős, karakteres... Kacérkodok vele én is egy ideje, és eddig sem a szándék, hanem a pénztárca állt közénk.

A nagybillentyűs Ultranovát szvsz ne hasonlítsuk a kiegészítő jellegű, minibillentyűs Mininovához, már azon az alapon, hogy ha az egyik rossz, a másik is. Én éppen úgy tapasztaltam, hogy a kis Mininova hangban sokkal durvább és erősebb tud lenni, mint a kb. háromszor akkora JDXA (ami nagyjából egy JDXI, csak megháromszorozva), és a kezelése is sokkal egyértelműbb. elektronikus zenére én mindenesetre melegen ajánlanám mind a jdxi-t, mind a mini/ultranovát (ha nem gyűjtenék Karmára éppen, akkor meg is venném az aprókban elég kedvezményesen hirdetett jdxi-t nagyjából rögtön, Novám már van) . Annyi különbséggel, hogy a Mininova akkor tud igazán kibontakozni, ha van mellette pár szekvenszer vagy szekvenszeres szinti, mivel ilyen funkció nincs benne, a jdxi-ben meg van (habár amennyire én tudom, elég minimalista kivitelű). Hangban viszont  szerintem a Nova magasan veri a Rolandot.

Szerkesztette Mészáros Nándor

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
  • 0

Üdv! még pár kérdés.. az a rate mellette 3 led az miért villog egyfolytában? nem lehet kikapcsolni? másik kérdés hogy ugye van benne hangkártya ha az audio inputra kötök valamit akkor a belső effekteket meg szűrőket stb rátudja tenni? másik kérdés mikrofont feltudja venni ha össze van kötve a daw-al? split-elni lehet egy hangszínt? illetve egy időben tényleg tud 5 effektet használni egyszerre?

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...