Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Roland FA06/07/08 SN-S editor


LiPI

Kérdés

Sziasztok!

Nem olyan rég vagyok ennek a remek hangszernek a tulajdonosa, de így is megszerettem - megismertem.

Köztudottan nagyon mostohán bánik a Roland e workstation sorozattal a szoftvertámogatás terén. Én meg ráadásul nagyon megszoktam és megkedveltem a RADIAS-hoz írt programom randomizer funkcióit amiket az FA-n is szívesen használtam volna. Ugyan a neten elérhető néhány SN-S editor hozzá, ezek legtöbbje MAC-en vagy iPAD-en fut. A Windows és Linux felhasználók teljesen magukra maradtak arról nem is beszélve hogy a piacon lévő editorok egyike sem kezeli az MFX szekciót és -akárcsak maga az FA-nem teszi lehetővé egyedi tone-ok exportálását/megosztását.

Eddig...

A RADIASLibrarian-hez hasonlóan készítettem egy platform független, JAVA alapú progit. Alapvetően ez egy SN-S editor, de a benne lévő rnadom generátor funkcióknak köszönhetően a sound design során is hasznos eszköz lehet miközben megkíméljük a hangszerünket néhány ezer gombnyomástól.
A szoftver ugyan nem VST,, lehetőség van párhuzamos a használatára DAW mellett is így akinek DAW függő a munkamódszere az is, akinek pedig DAW mentes az is hasznosítani tudja anélkül hogy egy vst host-ot vagy DAW-ot kellene külön erre a célra telepítenie.

Az editorom képes:
- futni minden platformon: tesztelve MAC OS10, 10.1-en, Windows XP,7,8,8.1,10 és x64-es kiadásokon, Linuxon;
- olvasni studio set-et és/vagy SN-S tone-t tartalmazó sysex file-okat;
- sysex file-ba tud írni egy adott SN-S tone-t;
- "oda-vissza" kommunikál az FA-val így a gyári preset SN-S tone-ok is átszerkeszthetőek és/vagy kiírhatóak sysex file-ba;
- bármely parton használható 1-16-ig (beleértve, hogy a sysex file-ból betöltött tone is azonnal a kívánt part-ra kerül az eredeti helye helyett);
- minden változtatás azonnal érvényesül az FA-ban élő MIDI kapcsolat esetén;
- partiálonként és szekciónként (OSC, AMP, LFO, stb.) képes a paramétereket randomizálni;
- az elérhető editorokon felül képes az MFX-eket is kezelni mind az MFX Control, mind pedig az MFX Paraméterek tekintetében(ez utóbbi még fejlesztés alatt van. Az UI-k készen vannak, a funkciókkal való feltöltésük folyamatosan folyik)
 

Akit érdekel ingyenesen letöltheti a weboldalamról: http://lipi.atw.hu

ROLAND_FAEditor.jpg

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Eddig még senki nem tudott válaszolni a kérdésre. Esetleg te tudod a választ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...