Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Mikrofon probléma 4-5 KHz felett


Csuzlee

Kérdés

Sziasztok!

Nem régiben lettem figyelmes egy jelenségre, miszerint van egy kb. 6 éves AT2020-as mikim és az elmúlt két ének felvételnél tapasztaltam, hogy ugyan azon a sávon, egy-egy felvételnél nincs semmi 4-5 Khz felett. Nem állítom, hogy nulla de ilyen nagyon minimális jelszint, szinte alig látható és pont ez a fura. Az lenne a kérdésem, hogy ez mikrofon hiba lehet, vagy egyszerűen mondjuk túl közel hajolnak a mikrofonhoz? Érdekesség, hogy mind a két felvétel aminél tapasztaltam két különböző srác énekelt (egyik sem szoprán, ráadásul az egyik rap), de hajlamosak közel hajolni, de nem tudtam megfigyelni, mert háttal vannak nekem, ráadásul csak utólag vettem észre.

Érdemese kitisztítani a mikrofont, vagy esetleg elvinni valahova, ha igen, akkor kihez, hova? :D Tudom nem egy nagy miki kb. 20-30-ért veszek egy másikat, de érdekelne a dolog.

Köszi,
Csuzlee

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szia!  A helyedben egy rendes ládika elé állítanám kb egy méterre a mikrofont, vennék fel fehérzajt vagy komplett zenét, amiben van magas is. Hallgasd vissza, nézd meg paz meteren és látni és hallani fogod, hogy mi az ábra. Ha hibás, akkor cseréven jobban jársz ebben a kategóriában, a másiknek biztosan jónak kell lennie. A javítottnál hogy tudod összehasonlítani, hogy elérte-e azt a színvonalat, amit egy új tudna kb hasonló javítási díjjal és keresgéléssel?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...