Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

controller loop műfajhoz


mekdoki

Kérdés

Sziasztok!

Az előbb láttam egy videot amiben egy magyar lány Jackson dalt ad elő Cubase-zel és egy érintőképernyős monitorral. ISA előerősítő a monitor mellett. Szeretném kipróbálni magam ebben a műfajban. Eddigi aggodalmaim, hogy túl monoton az állandó ismétlések miatt és valahogy nekem vérszegénynek hat az acapella műfaj. Ha lenne egy controller amivel mint egy DJ azonnal tudnám mute-olni a sávokat - kb. 30-40-et - a monotonitást minimálisra lehetne csökkenteni. Szóval a kérdésem csak annyi, hogy van e már erre kifejlesztett vezérlő.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szerintem nézd meg Rachel K Collier videóit,   https://www.youtube.com/user/rachelkcollieroff/videos   itt pontosan az történik, amit Te keresel. Az Ableton ezt kisujjból tudja. Büdzsé kérdése, pl egy olcsóbb Akai APC 40 Mk II, vagy a csúcs Push 2, és király vagy.   :-)  Szóval igen, van erre kifejlesztett vezérlő.

Bocs, az olcsóbb Novation Pad-okat kihagytam.

Link to comment
Share on other sites

Levellernek sm7b és uad 4710d mellé Summit audio tla50-et használok. Elég jó, ez alatt inkább nem használnék levellert. Eq-t ebben a kategóriában felesleges szerintem felvételnél használni. Utólag meg van jó szoftveres eq uadban mindenféleképp, de native-ban is. Amúgy nem érzékeny a sm7b, nem biztos, hogy olyan fontos a leveller ebben az esetben. Ha veszel egy uad kártyát (ha még nincs) akár egy solo-t, egy az alapcsomagba tartozó la2a, és egy 1176 legacyval tök jól meg lehet oldani a dinamika szabályzást. De lehet nativba is van jó alternatíva, azokat nem ismerem. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...