Jump to content
Ménemszól.hu

UAD X Coming Soon!

Hobkins

Recommended Posts

Sziasztok!

UAD-ék háza táján várható volt, hogy lesz valami újítás, a találgatások már mennek egy ideje, de most már a neve azért kiderült: UAD X.
Van valakinek valami infója erről?
Gearslutz hírlevélben kaptam az értesítést, de nem találok semmi infót.

Apollo X6 full.jpg

• Válaszok száma 119
  • Created
  • Last Reply
4 órája írta gabo:

Még nem láttam semmit róla, de nagyot kell alkotniuk. Manapság egy Octo kártya is hamar elfogy, ami vicc szerintem ennyi pénzért, tekintve, hogy milyen procit vehetsz a gépedbe egy octo áráért stb.

Ezzel csak az a gond, hogy ha elindítasz pár darab Weiss plugint, akkor rögtön kiderül, hogy lószart sem ér a leggyorsabb i7-es.
Kamu pluginekből persze tengernyit lefuttat, de a valóban jókból nem sokat.
Ettől függetlenül valóban megérett a megújításra az architektúra, ezt senki sem vitatja.

7 órája írta deneverstudio:

Egyébként ha a valós plugin futtatási teljesítményt nézzük, akkor kb. egy Octo kártyával egyenértékű az i7-es.

ööö, izéé... Mi lenne, ha "i" szériás processzorok helyett Xeonban gondolkodnátok, ha már mindenképp Intel kell? :)

2 órája írta wolf:

ööö... lássuk csak: veszünk két xeont, hozzá dupla foglalatos alaplapot, ram-ot most nem számolom... vagy: veszek egy i9-et, 18 mag/36 szállal, kisebb méretű lappal, árban ez is hasonló... Szóval: elgondolkodtató...

Cubase/Nuendo dropoutozik a sokmagos i9-en sajnos, szóval egyelőre kilőve.
Állítólag 14 magra korlátozva működik, de szeretnék már látni egy élő embert, akinél valóban megy hibamentesen.
Most jönnek majd a 8 magos i7-esek, az átmenetileg egy kis előrelépés lehet majd.

13 órája írta deneverstudio:

A 18mag/36 szálat meg végképp el kell felejteni, mert a hyperhtreandig soha nem működött audiora.
Nagyon erősen ajánlott letiltani, ha nem akar komoly időzítési és egyéb bajokat az ember.

Ez nekem új infó. Lehet, hogy csak a Cubase/Nuendo nem szereti. A Reaper mindig is kezelte rendesen. Volt, aki ezért állt át, mert az Ableton 128 Serumnál teljesen meghalt, míg Reaperen 25%-os volt a prociterhelés...

Több, mint tíz éve én is azért váltottam Tracktion-ról Reaperre, mert az addigi egymagos gépet lecseréltük Core 2 Duo-ra és Tracktion recsegett, ropogott, míg a Reaper szépen kezelte a két magot.

7 órája írta gabo:

Több, mint tíz éve én is azért váltottam Tracktion-ról Reaperre, mert az addigi egymagos gépet lecseréltük Core 2 Duo-ra és Tracktion recsegett, ropogott, míg a Reaper szépen kezelte a két magot.

Itt nem két magról van szó, hanem sokról, ami jelenleg valamiért nem megy a Cubase-nak:
https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?f=250&t=117319&sid=521f98b141f72d67cf89281eb4060f6c&start=200
Nem tudom miért.
A HT, amikor régen bejött, akkor nagyon komoly rumlikat csinált, én azóta nem is foglalkozok vele, bár azóta vélhetően sokat javítottak rajta.
Ettől függetlenül azóta is letiltani javasolják a Steinberg forumokon.

Amúgy is egy marhaságnak tartom, főleg audiora.
Nem vagyok ugyan programozó, de józan paraszti ésszel átgondolva semmit értelmét sem látom,
mert a valós teljesítmény nem lesz nagyobb, viszont még tovább bonyolítja az ütemezést, ami amúgy sem egyszerű a sok mag esetében.
Ezért vannak a dropoutok is.
Max ott lehet ennek értelme szerintem, ahol nem kritikus dolog az időzítés.
Audio/Video esetében az, így én inkább hanyagolom.
Azzal a 18 maggal én ellennék simán, HT nélkül, de ugye az sem megy jelenleg.

1 órája írta NeoC:

?

hypertreading? Mit csinalna, ha nem mukodne jol? Marmint mit vennek eszre?

Igen, arra gondoltam. Processzálási, időzítési anomáliák léphetnek fel a Hyper-threading használata miatt - deneverstudio indokai alapján -, de a puding próbája az evés! :)

15 perccel ezelőtt írta Tetsuo:

Igen, arra gondoltam. Processzálási, időzítési anomáliák léphetnek fel a Hyper-threading használata miatt - deneverstudio indokai alapján -, de a puding próbája az evés!

Mondok egy konkrét példát is még régről, amikor először bejött a HT.
Akkoriban még jobb híján a Drumagoggal kellett dobot triggerelni real-time, ami nem volt egy atompontos dolog, de meg lehetett vele küzdeni.
HT alatt viszont a sokszorosára nőtt a pontatlansága és úgy teljesen használhatatlan volt. Meg aztán voltak spontán összeomlások is HT alatt, ami nélküle nem és hasonló dolgok. Valójában ma sem lehetünk biztosak benne, hogy egy-egy fura anomáliát nem-e az okoz így inkább OFF és akkor egy lehetőséget már ki is zártunk.

Bevallom oszinten nem tudom, hogy HT-zik-e a gepem, ennyire nem ertek hozza. Nem allitottam semmit a rendszeren. A Logic pontos, nem teveszt, nem all le. Ha belenezek a cpu eroforras hasznalatba, akkor cca egyforman hasznalja a magokat munka kozben, egy kivetellel: bounce, vagy render alatt csak egyet hasznal, a tobbit nem.

3 perccel ezelőtt írta NeoC:

egy kivetellel: bounce, vagy render alatt csak egyet hasznal, a tobbit nem.

Az érdekes, mert ott aztán nyugodtan elszórakozhatna azzal, hogy összerakosgatja, amit kell.
Real-time ez sokkal rázósabb dolog.
Majd megnézem, hogy a Cubase mit csinál bounce alatt, de ott szerintem akkor is megy az összes mag.
A HT-t amúgy BIOSban lehet tiltani, vagy engedélyezni, így leginkább ott lehet megnézni, hogy megy-e, bár lehet, hogy a feladatkezelői is mutatja.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...