Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

USB midi

XYka

Kérdés

Sziasztok, akadt egy olyan problémán hogy a billentyűmhöz (yamaha DGX-660) vennék egy nord electro rack 2-t amihez ugye midivel kell csatlakoztatni. A zongorán viszont csak 1db usb-s midi csatlakozó van amivel géphez tökéletesen tudom kötni, de az ide sajnos nem jó. Esetleg van olyan adapter/elosztó ami ebből az usb-s midi-ből egy rendes kerek midi csatlakozót tud csinálni?

Válaszotokat előre köszönöm,

Csaba

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

32 perccel ezelőtt írta XYka:

Sziasztok, akadt egy olyan problémán hogy a billentyűmhöz (yamaha DGX-660) vennék egy nord electro rack 2-t amihez ugye midivel kell csatlakoztatni. A zongorán viszont csak 1db usb-s midi csatlakozó van amivel géphez tökéletesen tudom kötni, de az ide sajnos nem jó. Esetleg van olyan adapter/elosztó ami ebből az usb-s midi-ből egy rendes kerek midi csatlakozót tud csinálni?

Válaszotokat előre köszönöm,

Csaba

Hát, van ilyen, de nem olcsó mulatság:

https://hitspace.hu/kenton-midi-usb-host.html

15 perccel ezelőtt írta djuice:

Ez a MIO egy kompjúterhez való átalakító!

Amint bizonyára észrevetted azonnal javítottam a modell-t mio-ról mio4-re.

15 perccel ezelőtt írta djuice:

Már megint félreinformálsz!

Légyszíves írásban jelezd, hogy kit, mikor és hol infomáltam félre.
Mivel nem először vádaskodsz alaptalanul ezért amennyiben ez a mai napon nem történik meg, akkor a moderátoroknak jelenteni fogom ezt és a korábbi esetet is.

8 órája írta AudioWorks Hangtechnika:
8 órája írta djuice:

Ez a MIO egy kompjúterhez való átalakító!

Amint bizonyára észrevetted azonnal javítottam a modell-t mio-ról mio4-re.

Na igen, ha visszamenőleg átírhatsz infókat miután leírtam a hibád, onnantól mi az érdekes? Ugye nézted az időbélyeget mi mikor következett? :) 
Maradjunk annyiban, hogy százezres kiegészítő amit untalan ajánlgatsz kereskedői minőségben reklám céllal itt a fórumokban (szerintem kevésbé etikusan, amiért megjegyeztem),  mindjárt az árával üti ki önmagát a ringből egy átlagfelhasználóknál... Akinek csak biciklire volna szüksége, hiába ajánlanak neki 500 cm3-s versenygépet.

14 órája írta djuice:

Maradjunk annyiban...

Mint legutóbb, most sem a feltett kérdésre válaszoltál.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

A kiinduló kérdésben feltett problémára az iConnectivity mio4 interfész 100%-os megoldást nyújt.

Akinek iConnectivity termékekkel kapcsolatos kérdése lenne, kérem üzenjen a menemszol.hu-n vagy keressen az elérhetőségek egyikén.

Szerintem neked politikusnak kéne állnod mondjuk a 2farkú kutya troll pártba, :)  annyira jól megmagyarázod a dolgokat, főleg hogy a sima pc-hez való mio-t ajánlottad elsőre! Vagy még nem ismerted ki magadat a termékjellemzők és kompatibilitások közt jól hogy elvétetted?
S látod, az is eszedbe juthatott volna, hogy ha már annyira jók a termékeid, írsz egy pü-t a kérdezőnek, ami legálisabb, mint itt a céged reklámozni. Amúgy utóbbihoz talán a Hitspacetől talán vásárolni is lehet reklámfelületet, ami megint legálisabb nem?
 De mindegy is, azt hiszem ezt hiába magyarázom, "maradjunk ennyiben".

1 órája írta djuice:

Szerintem neked politikusnak kéne állnod mondjuk a 2farkú kutya troll pártba, :)  annyira jól megmagyarázod a dolgokat, főleg hogy a sima pc-hez való mio-t ajánlottad elsőre! Vagy még nem ismerted ki magadat a termékjellemzők és kompatibilitások közt jól hogy elvétetted?
S látod, az is eszedbe juthatott volna, hogy ha már annyira jók a termékeid, írsz egy pü-t a kérdezőnek, ami legálisabb, mint itt a céged reklámozni. Amúgy utóbbihoz talán a Hitspacetől talán vásárolni is lehet reklámfelületet, ami megint legálisabb nem?
 De mindegy is, azt hiszem ezt hiába magyarázom, "maradjunk ennyiben".

A személy minősítését rád hagyom, de arra nem gondoltál, annyira régóta reklámozza itt a fórumon a termékeit, hogy az már fel kellet volna, hogy tűnjön a HP-s kollégáknak is? (Talán csak nem engedéllyel teszi mindezt?)

2 órája írta malaga:

arra nem gondoltál, annyira régóta reklámozza itt a fórumon a termékeit, hogy az már fel kellet volna, hogy tűnjön

Nem az első megjegyzés ez már neki. Más fórumoknál tiltott a kereskedelmi célzott reklám, de innentől ha ez mást nem zavar én is letojom, csak fura, mikor egy "nagy midi szaki" eleve rossz terméket ajánl egy laikusnak, csak a lényeg hogy nyomulva tolja a reklámot...

2 órája írta djuice:

Nem az első megjegyzés ez már neki. Más fórumoknál tiltott a kereskedelmi célzott reklám, de innentől ha ez mást nem zavar én is letojom, csak fura, mikor egy "nagy midi szaki" eleve rossz terméket ajánl egy laikusnak, csak a lényeg hogy nyomulva tolja a reklámot...

Nem féltem A/D-kat. Ha gond lenne nekik már léptek volna...

De kérlek (feltéve ha van rá mód) a személyes "vitátokat" ne itt. Ezer köszi, peace.

Ekkor: 2019. 01. 02. at 12:51 írta XYka:

És van erre valami más megoldás? Mert ilyen áron talán jobban megérné egy középkategóriás midi billentyűzet.

Van...
Kb. 6-7 ezer forintból megoldható, hogy számítógép közbeiktatása nélkül használd a csak USB porttal rendelkező MIDI billentyűzetet, "hagyományos" MIDI billentyűzetként...

Ezek az eszközök biztosan (kipróbáltan) működnek vele

Átalakított KORG microKEY

Persze tökre nem muszáj beépíteni a cuccodba, lehet külön dobozban is üzemeltetni - ez esetben maga a doboz lesz az USB host amire a controllered dugod USB kábellel, és a dobozból már szabvány MIDI jön kifele...

Itt pedig működés közben, noha a táp majd powerbank-ról lesz megoldva, microUSB aljzattal...

Ekkor: 2019. 05. 23. at 13:41 írta LiPI:

Köszönöm a segítséget, most már annyira nem aktuális, de még biztos jól fog jönni!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...