Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Midi üzenet lejátszás elindítására


Everblack

Kérdés

Sziasztok
A következő problémával fordulok felétek:
van egy Fantom G6-om és nemrég vettem egy Cymatic LP16-ot, ami multitrack lejátszó midi in/out -tal. Ezzel a lejátszóval szeretném a Fantom sequencerét és a Cymatic lejátszását elindítani egyidőben mindkét cuccon, valahogy úgy ahogy azt a pc-mmel is vezérlem. Mivel a Cymatic nem kimondottan midi berendezés, a midi üzeneteket csak úgy küldi ki, ha egy midi file-t bemásolok a midi sávba. Program change, CC meg minden midi adatot kiküld. Az volna a  kérdésem, hogy létezik-e olyan midi üzenet, ami elindítana egy külső midi sequencert?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Hali,

köszi szépen, nagyon örülök, hogy reagáltál a kérdésemre.

Az a gond, hogy nem vagyok nagy "midi szakértő" , ezért még annyit kérdeznék, hogy ezeket a midi adatokat hogyan és hol tudom beírni, pl Cubase-ban, hogy aztán onnan kimentve a midi file-t bemásolhassam a Cymaticba?

Link to comment
Share on other sites

Utánanéztem, mivel én sem vagyok profi a témában, és két dolgot találtam:

1. A fenn említett Start, Folytatás, Stop vezérlő adatokat a sequencerek és MIDI kontrollerek küldik ki a Play ,Stop stb. gombok megnyomásakor, és így elindítják a lejátszást a hozzájuk kapcsolt berendezéseken. Nézd meg a Cymatik vagy a Fantom elindításkor ki küldi-e ezeket az adatokat. Amelyik kiküldi, azzal indítsd a másikat. Az egyik gépen be kell állítani, hogy kiküldő, a másikon pedig, hogy fogadó. Ezt általában Sync setting, MIDI Utility, MIDI setting, Sequencer settings, stb. nevek alatt lehet beállítani . Szerintem így működni fog.

2. Beírni ezeket az adatokat .mid kiterjesztésű MIDI fájlba nincs értelme, mert ignorálva vannak.

Link to comment
Share on other sites

Köszi, hogy foglalkoztok a témával.

Az a helyzet, hogy én a Fantomot pc-vel Cubaseből tudom indítani, a Cubase-t is Fantomról, ezekkel a beállításokkal tisztában vagyok. Ugyanezekkel a beállításokkal összekötm a Cymatic-ot vagy a fantommal, akár a géppel, semmire nem reagál. Kivéve, ha  a Cymatic-ot összekötöm pc-vel a Cubase-ben a "transport panel"-en a midijel érzékelő megvillan indításkor és megállításkor, de a lejátszásra nincs hatással. Viszont ha átdugom a midikábelt a Fantomba, akkor a cubase reagál mindenre.

Csatolom a Cymatic manuált, de ott a midi beállításokban csak ez a 3 lehetőség van:

MIDI Thru:

MIDI Offset:

Send All Notes Off:

A Fantom midi beállításaival teljesen tisztában vagyok, pedig ott aztán van rengeteg lehetőség.

Most már nagyon az az érzésem, hogy ez a szinkronizálás dolog nem fog működni a Cymatic miatt.

 

 

LP16_ProductManual_EN.pdf

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...