Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Windows 10 olcsón?


Hobkins

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
9 perccel ezelőtt írta deneverstudio:

Mert leszedik a matricát egy nem használt, vagy bedöglött gépről és eladják. Elvileg legális, mert az EU orrba vágta őket, hogy forgalomképes az OEM szoftver is.

Azt mondod, hogy simán megvehetem? Csak nem lesz matricám? Illetve elküldik nekem a matricát és a kódot?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Összességében legális cucc a "refurbished" licensz. (nekem is olyan van)

Ezt úgy kell elképzelni, hogy pl egy multi cég a három évente aktuális gépcseréjekor vesz pl 3-4 ezer gépet (desktop és laptop vegyesen) Ekkora mennyiségnél már gyárilag adnak hozzá OEM-licenszeket, ami viszont a cégnek nem kell, mert pl saját image-t használ a belső platformon, ami általában persze valami vindóz-szerűség, de már neki fazonírozza az MS. Így a gépekhez eredetileg adott standard licenszek szükségtelenné válnak, amit általában el is adnak refurbished jelöléssel. Ugyanez van, ha eredetileg nem adták el, de az előbb említett gépcserénél szekondhend_be tesznek háromezer "egyel korábbi" gépet. (ezek egyébként "szaré'-hugyé" megvehetők pl itt: http://www.computerimperium.hu/hasznaltpc.htm?gclid=Cj0KCQjwg73kBRDVARIsAF-kEH9YtmVZbDTo0D_fdh8aRc_a-x4XqHZdyzBKqgVwbalsG_Vqkg1Wwl0aAnHtEALw_wcB) Az azokhoz eredetileg adott licenszek (ami pl megsemmisült gépekhez tartoztak) szintén refurbished-ek.

Szerkesztette NeoC
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Mert nem legalis. Jellemzoen a nagyon olcsok 10e alatt MSDN-es vagy es dev license-ek szoktak lenni. Tehat ha valaki elofizet egy MS dev accountra es az osszes valaha megjelent MS software-bol kap 5db-ot tesztelesre (minden verziobol itt ertsd OEM, Retail, pro hasonlok) nyilván itt szorzódnak a darabszamok mert mondjuk kapsz 5db OEM HOME verziot es OEM HOME N-bol is kapsz 5db-ot, a 32 es 64bites verziokbol is 5-5db-ot gyakorlatilag korbe szorzodik. ezeket adjak el olcson a madaraknak.

meddig mukodik a kod? amig le nem jar az egyeves dev account. - ha meghosszabjak, mert meg nagyon sok eladhato license van rajta akkor tovabb is mukodik.

igy tud lenni office is olcson meg gyakorlatilag barmilyen MS termek. Ezert nincs matrica hozza. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...