Jump Létrehozva March 28, 2019 Share Létrehozva March 28, 2019 Szevasztok. Teljesen új vagyok a zenei világban szóval légyszi nézzétek el ha hülyeséget kérdezek. Az lenne a kérdésem hogy milyen eszköz képes reprodukálni a Roland MC-909 part mute funkcióját? Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Vader Válaszolta March 29, 2019 Share Válaszolta March 29, 2019 Ha a laptopon futó zenéből szeretnéd kiütni az egyes sávokat, akkor stem lesz a megfejtés - a DJ progik szerintem már mind kezelik (Traktor biztos) Ha a szoftvert állítod be mester tempónak, akkor a kontrolleren található Midi Out simán kiküldi az órajelet a többi cuccodba - pl TR-9be is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta March 29, 2019 Share Válaszolta March 29, 2019 19 perccel ezelőtt írta Jump: Ha valami külső midit rákötök ami tudja ezt a funkciót és azon vezetem ki a hangot akkor úgy már tuti jó lenne nem? Ezt nem igazán értem. Ha a DJ-505-öt akarod vezérlőnek használni és onnan MUTE-olni, akkor az 505-nek kell tudnia ezt a funkciót, nem a rákötött eszköznek. Sőt, valójában azt sem tudjuk hogy mit értesz "külső midi" alatt? Eszközt, hangkártyát, hangmodult, samplert, másik groovebox-ot? És mit értesz az alatt hogy "azon vezeted ki a hangot" Még nagy általánosságban sem lehet a kérdésedre válaszolni. Én mondjuk igazából az egész DJ vonalhoz nem értek, csak volt a kezem alatt egy-két ROLAND hangszer. Javasolom hogy foglald össze az olvasóknak, hogy mi az elképzelésed, mit akarsz csinálni? A "PART MUTE funkció" elég kevés kapaszkodó ahhoz hogy hasznosítható válaszokat adjunk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Vader Válaszolta March 29, 2019 Share Válaszolta March 29, 2019 Erre nem emlékszem, csak arra, hogy végigolvastam a linkelt oldalt, és képbe kerültem mindennel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jump Válaszolta March 29, 2019 Szerző Share Válaszolta March 29, 2019 22 perccel ezelőtt írta +Vader: A vezérlőknek van egy gyári beállítása (általában minden szoftverre külön), amit simán átrendezhetsz ízlés szerint (ilyenkor manapság elég a szoftver Learn funkcióját használni, a tulajdonképpeni Midi programozást nem érdemes bolygatni az eszközön)... mondjuk a Traktorban elég szépen el lehet tévedni az opciók közt, azelőtt nézz meg pár videót a kérdésről, és a teljes manual elolvasása is szükséges lesz. Native Instruments gyárt olyan vezérlőt, ami szakít a hagyományos jog tárcsás design-nal, helyette kijelzőt kapsz és sok gombot... volt ennek egy deckes kicsi változata is, olyat talán lőhetsz olcsóbban is djbörzén vagy másutt Ebben a Stemben a sáv mutolás csak wav fájlal működik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Vader Válaszolta March 29, 2019 Share Válaszolta March 29, 2019 A vezérlőknek van egy gyári beállítása (általában minden szoftverre külön), amit simán átrendezhetsz ízlés szerint (ilyenkor manapság elég a szoftver Learn funkcióját használni, a tulajdonképpeni Midi programozást nem érdemes bolygatni az eszközön)... mondjuk a Traktorban elég szépen el lehet tévedni az opciók közt, azelőtt nézz meg pár videót a kérdésről, és a teljes manual elolvasása is szükséges lesz. Native Instruments gyárt olyan vezérlőt, ami szakít a hagyományos jog tárcsás design-nal, helyette kijelzőt kapsz és sok gombot... volt ennek egy deckes kicsi változata is, olyat talán lőhetsz olcsóbban is djbörzén vagy másutt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jump Válaszolta March 29, 2019 Szerző Share Válaszolta March 29, 2019 4 perccel ezelőtt írta +Vader: Ha a laptopon futó zenéből szeretnéd kiütni az egyes sávokat, akkor stem lesz a megfejtés - a DJ progik szerintem már mind kezelik (Traktor biztos) Ha a szoftvert állítod be mester tempónak, akkor a kontrolleren található Midi Out simán kiküldi az órajelet a többi cuccodba - pl TR-9be is. Igen úgy tűnik nekem is hogy ez az amire nekem szükségem van. Jövőhéten updatelem a postot hogy sikerült-e. Köszi szépen! update: ugye a controllerről fogom tudni ezt a stemet vezérelni nem kell majd egérrel baszakodni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jump Válaszolta March 29, 2019 Szerző Share Válaszolta March 29, 2019 29 perccel ezelőtt írta +Vader: Ha a Dj trackből akarod kinyomni, akkor stem-eket kell lejátszanod a kezelt szoftveren... ez az, ami nem tiszta nekünk jelenleg. Le tudnád írni az elképzelt setupot az alapoktól? Mit jelent a stem? Az elképzelt setup egyelőre egy bitang PC ami már megvan és úton a DJ-505. Ha ezzel meg tudom valahogy oldani hogy trackből lője ki pl a hand clap-et meg high tom-ot akkor okés. Ha nem sikerül megoldani akkor talán egy DJ-202 & TR-8. Bár lehet azzal se működne olyan szinten nem vágom ezt. Egyáltalán össze tudnék kötni TR-9-et egy DJ-202 vagy DJ-505-el? Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Vader Válaszolta March 29, 2019 Share Válaszolta March 29, 2019 Ha a Dj trackből akarod kinyomni, akkor stem-eket kell lejátszanod a kezelt szoftveren... ez az, ami nem tiszta nekünk jelenleg. Le tudnád írni az elképzelt setupot az alapoktól? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jump Válaszolta March 29, 2019 Szerző Share Válaszolta March 29, 2019 1 perce írta Koródi Csaba: Ezt nem igazán értem. Ha a DJ-505-öt akarod vezérlőnek használni és onnan MUTE-olni, akkor az 505-nek kell tudnia ezt a funkciót, nem a rákötött eszköznek. Sőt, valójában azt sem tudjuk hogy mit értesz "külső midi" alatt? Eszközt, hangkártyát, hangmodult, samplert, másik groovebox-ot? És mit értesz az alatt hogy "azon vezeted ki a hangot" Még nagy általánosságban sem lehet a kérdésedre válaszolni. Én mondjuk igazából az egész DJ vonalhoz nem értek, csak volt a kezem alatt egy-két ROLAND hangszer. Javasolom hogy foglald össze az olvasóknak, hogy mi az elképzelésed, mit akarsz csinálni? A "PART MUTE funkció" elég kevés kapaszkodó ahhoz hogy hasznosítható válaszokat adjunk. Igen annak kéne viszont ha nem tudja nyilván kénytelen leszek külső eszközt használni pl TR-8. Teljesen mind1 csak tudja azt a part mute funkciót ami alatt azt értem hogy 1 gomb nyomással kilövöm a trackből mondjuk pl a bass drumot vagy high tomot egy live setben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Vader Válaszolta March 29, 2019 Share Válaszolta March 29, 2019 Az MC sorozat (nekem csak 808-am volt, az alapján mondom) a MIDI sávot hallgattatja el, de külön beállítás a system menüben, hogy a belső sávokat automatikusan kiküldi-e a MIDI Outon. A Mute ott simán címezhető volt külső vezérlőkre is. (Talán egy DJ controller is megbirkózik a feladattal, ha van feláldozható gomb rajta) A tempó beállításokban az lesz a kérdés, hogy mit akarsz Master tempónak: a grooveboxot vagy a DJ cuccot (én az utóbbit ajánlom)? A DJ sorozaton van MIDI out, így ez könnyedén megoldható (csak ne felejtsd el a többi üzenetet letiltani a másik cucc Midi Filterében) De lehet, hogy én sem arra válaszoltam, amire kíváncsi vagy.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jump Válaszolta March 29, 2019 Szerző Share Válaszolta March 29, 2019 1 órával ezelőtt írta Koródi Csaba: Arra érdemes figyelni, hogy a ROLAND-ok tapasztalatom szerint csak a hangmoduljukat MUTE-oják, a MIDI adatfolyam ugyanúgy kimegy külső eszközre. Az FA06 például biztosan és azthiszem az MC-808 is így működik. A DJ-808/505-öt nem tudom. Ez akkor lényeges, ha más eszközt is meg akarsz vele később hajtani MIDI-vel és fontos számodra hogy a vezérlőfelületen MUTE-olható legyenek a külső eszköz egyes sávjai is. Ha veszel egy MC-808-at vagy DJ-808-at és csak önmagában akarod használni, akkor nincs különösebb jelentősége. 505-öt veszek egyelőre. Számomra így is van jelentősége mivel pörgő trackekből szeretnék partokat mutolni mint az MC-909-cel. Ha valami külső midit rákötök ami tudja ezt a funkciót és azon vezetem ki a hangot akkor úgy már tuti jó lenne nem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta March 29, 2019 Share Válaszolta March 29, 2019 Arra érdemes figyelni, hogy a ROLAND-ok tapasztalatom szerint csak a hangmoduljukat MUTE-oják, a MIDI adatfolyam ugyanúgy kimegy külső eszközre. Az FA06 például biztosan és azthiszem az MC-808 is így működik. A DJ-808/505-öt nem tudom. Ez akkor lényeges, ha más eszközt is meg akarsz vele később hajtani MIDI-vel és fontos számodra hogy a vezérlőfelületen MUTE-olható legyenek a külső eszköz egyes sávjai is. Ha veszel egy MC-808-at vagy DJ-808-at és csak önmagában akarod használni, akkor nincs különösebb jelentősége. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eahk Válaszolta March 28, 2019 Share Válaszolta March 28, 2019 Az is érdekelne, mi van amikor rosszul ismeri fel a zene tempóját és hibásan szinkronizál a dobgép. Bár ez már modern cucc.... Talán nem hibázik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jump Válaszolta March 28, 2019 Szerző Share Válaszolta March 28, 2019 7 perccel ezelőtt írta eahk: Az 505-ön ott van a MUTE gomb a bpm kijelző mellett. Úgy sejtem, az lesz a megoldás. A 808nál nem látom, de biztos tudja az is. Ott külön hangerőpotik vannak a dobonként. Próbáld mindig átnézni a megvásárolandó eszköz használati útmutatóját. Az teljesebb képet ad az eszközök funkcióiról. Sokszor nem jössz rá a dolgokra ránézésre vagy a marketing rizsából. Olvass, olvass, kérdezz, próbáld ki egy boltban és csak utánna vásárolj! Csak nyugi, ráérsz. Hetente megjelenik valami új cucc... Én is erre tippeltem. Remélem nem csak a trackből is tud mutolni nem csak a dobgépet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eahk Válaszolta March 28, 2019 Share Válaszolta March 28, 2019 Az 505-ön ott van a MUTE gomb a bpm kijelző mellett. Úgy sejtem, az lesz a megoldás. A 808nál nem látom, de biztos tudja az is. Ott külön hangerőpotik vannak a dobonként. Próbáld mindig átnézni a megvásárolandó eszköz használati útmutatóját. Az teljesebb képet ad az eszközök funkcióiról. Sokszor nem jössz rá a dolgokra ránézésre vagy a marketing rizsából. Olvass, olvass, kérdezz, próbáld ki egy boltban és csak utánna vásárolj! Csak nyugi, ráérsz. Hetente megjelenik valami új cucc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jump Válaszolta March 28, 2019 Szerző Share Válaszolta March 28, 2019 6 perccel ezelőtt írta eahk: Az összes groovebox, dobgép tud ilyet.Multitimbral szintik némelyikén is van dedikált gomb az egyes "sávok" némítására, ahogy Vader kolléga is utalt rá. https://bitzenede.blog.hu/2011/03/27/polifonia_es_multitimbralitas_a_szintetizatorokban A DJ-505, 808 tud ilyet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eahk Válaszolta March 28, 2019 Share Válaszolta March 28, 2019 Az összes groovebox, dobgép tud ilyet.Multitimbral szintik némelyikén is van dedikált gomb az egyes "sávok" némítására, ahogy Vader kolléga is utalt rá. https://bitzenede.blog.hu/2011/03/27/polifonia_es_multitimbralitas_a_szintetizatorokban Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jump Válaszolta March 28, 2019 Szerző Share Válaszolta March 28, 2019 1 perce írta +Vader: MC-808, hehe... egyébként szinte minden multimódban hajtható eszköznek le lehet tiltani az egyes sávjait, csak nem mindegyik kapott hozzá gombokat az előlapon. Általában a sequencerben kell kiütni az egyes sávokat. És az gyakran külső eszköz. Mit értesz az alatt hogy "multimódban hajtható eszköz". A DJ-505 vagy 808 tud ilyet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Vader Válaszolta March 28, 2019 Share Válaszolta March 28, 2019 MC-808, hehe... egyébként szinte minden multimódban hajtható eszköznek le lehet tiltani az egyes sávjait, csak nem mindegyik kapott hozzá gombokat az előlapon. Általában a sequencerben kell kiütni az egyes sávokat. És az gyakran külső eszköz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
Jump
Szevasztok. Teljesen új vagyok a zenei világban szóval légyszi nézzétek el ha hülyeséget kérdezek. Az lenne a kérdésem hogy milyen eszköz képes reprodukálni a Roland MC-909 part mute funkcióját?
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.