djuice Létrehozva April 2, 2019 Share Létrehozva April 2, 2019 https://www.nordkeyboards.com/products/nord-grand Link to comment Share on other sites More sharing options...
muti Válaszolta April 21, 2019 Share Válaszolta April 21, 2019 szted csúf design? 1. bele kellett férnie a kawai kalapácsmechanikának, ami jó nagy - azért olyan alakúak a kawai high-end digitzongik; 2. érezhetően rhodes-formátumú hangszert akartak alkotni, aminek a tetejére is pakolhatsz; 3. nord színűnek szánták, amit meg is valósítottak, méghozzá fából. ha te mindezt szebben megoldod, hajrá, lássuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djuice Válaszolta April 22, 2019 Szerző Share Válaszolta April 22, 2019 19 órája írta muti: szted csúf design? Kifejezetten!!! De ha neked tetszik ez a búbos kemence, védjed, vegyed nyugodtan, engem hidegen hagy. (Csak megsúgom, hogy ez színtiszta marketing! Nem tudnak mivel előállni már csak a RAM növelgetésével, meg egy ilyen hülye kinézetű bumfordi hangszerrel. A Kawainak egyébként sem ez a ~20 kilós mechanikája a legfejlettebb, sőt ezek kerülnek pont a közép kategóriás MP6 stb modelljeibe úgyhogy biztos érdemes ezért 1 milkót kifizetni majd, hogy a svédek zsebét tömd...) "Csodaszépek" voltak ezek is mind (á la 70-es évek!): Link to comment Share on other sites More sharing options...
muti Válaszolta May 1, 2019 Share Válaszolta May 1, 2019 engem egyedül a mechanikája érdekel, majd kiderül.. eddig nem volt szó arról, hogy nekem tetszik-e, de hamár szóba hoztad: nem igazán tetszik. nekem eleve nem jön be a nord színvilág - meglepő volt először látnom (frankfurtban, még a lead1-et) de az első 20mp után inkább csak zavar a rikítása. de megvenni nem ezért nem fogom (ötödik 'zongorának'), hanem mert a hangminta alapú digitzongik már régen hidegen hagynak. amúgy ha tetszene, akkor azt írnám, hogy 'tetszik', nem azt, hogy 'szép' -- de ez már a nyelvi logika témaköre, azaz offtopik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djuice Válaszolta May 12, 2019 Szerző Share Válaszolta May 12, 2019 A Grand demók közt elsőként egy white grand is feltűnik, de a sample libraryban még nincs kint! Érdekes! Hamarosan érkezhet vajon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta May 13, 2019 Share Válaszolta May 13, 2019 20 órája írta djuice: Hamarosan érkezhet vajon? Ezt úgy érted, hogy ha kijön egy ilyen pack, azt Te is be tudod tölteni az Electro3-ba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djuice Válaszolta May 13, 2019 Szerző Share Válaszolta May 13, 2019 5 órája írta Koródi Csaba: Ezt úgy érted, hogy ha kijön egy ilyen pack, azt Te is be tudod tölteni az Electro3-ba? Hát majd meglátjuk, mert most már nagyon új irányvonal kezd kialakulni a 3.0-ás könyvtáraktól, de becsületükre legyen mondva, eddig mindent fogadott az E3 is (mármint a memória kapacitása függvényében), de különböző méretű pakkokból lehetett eddig is szemezgetni vagyis megcsinálták a korábbi modellekben is használhatóra. + a 2.0-ás könyvtárat is ugyanúgy támogatják még az új mintákkal, tehát nem nagyon avulnak el a Nord cuccok, ami hatalmas előnyük és gyakorlatilag az új modellek is pont azokat a mintákat kapják meg, csak cizelláltabban. De a hangzás tulkép végig ua. Most jöttek ki pl. gitárok is pár napja. Igaz 1 layeres minták, de nem szólnak rosszul.Demo: https://www.nordkeyboards.com/sound-libraries/nord-sample-library-20/latest Amitől viszont hátast dobtam, olyan hamisítatlan cimbalom minta is van nekik, ami tényleg csak egy "Lakatos-Kolompár Alfréd" stílusú zenész keze alól hallik és eszméletlen rajta játszani! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta May 14, 2019 Share Válaszolta May 14, 2019 15 órája írta djuice: Hát majd meglátjuk, mert most már nagyon új irányvonal kezd kialakulni a 3.0-ás könyvtáraktól, de becsületükre legyen mondva, eddig mindent fogadott az E3 is (mármint a memória kapacitása függvényében), de különböző méretű pakkokból lehetett eddig is szemezgetni vagyis megcsinálták a korábbi modellekben is használhatóra. + a 2.0-ás könyvtárat is ugyanúgy támogatják még az új mintákkal, tehát nem nagyon avulnak el a Nord cuccok, ami hatalmas előnyük és gyakorlatilag az új modellek is pont azokat a mintákat kapják meg, csak cizelláltabban. De a hangzás tulkép végig ua. Most jöttek ki pl. gitárok is pár napja. Igaz 1 layeres minták, de nem szólnak rosszul.Demo: https://www.nordkeyboards.com/sound-libraries/nord-sample-library-20/latest Amitől viszont hátast dobtam, olyan hamisítatlan cimbalom minta is van nekik, ami tényleg csak egy "Lakatos-Kolompár Alfréd" stílusú zenész keze alól hallik és eszméletlen rajta játszani! Épp a tegnapi posztod miatt néztem rá a sample library-ra és meglepődtem hogy mennyi jó dolog van benne. Korábban bele sem szagoltam ebbe az oldalba, mert az Electro 2 semmit sem fogadott belőle. Így utólag sajnálatos, hiszen telis-tele vannak olyan mintákkal, ami méretét tekintve beleféhetett volna bőven. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djuice Válaszolta May 14, 2019 Szerző Share Válaszolta May 14, 2019 6 órája írta Koródi Csaba: hiszen telis-tele vannak olyan mintákkal, ami méretét tekintve beleféhetett volna bőven. Én nyomtam már bele sajátokat is és kb 1/3-ára tömöríti le a hangszerre küldve, azaz 3x annyi fér bele mint a felhasználói megadott memóriája! Annyi baja van csak a sample editorának hogy eleve kész loopolt wav fájlokat pl újra loopolja magának, azaz nem veszi át ezen metaadatokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta May 14, 2019 Share Válaszolta May 14, 2019 1 perce írta djuice: Én nyomtam már bele sajátokat is és kb 1/3-ára tömöríti le a hangszerre küldve, azaz 3x annyi fér bele mint a felhasználói megadott memóriája! Annyi baja van csak a sample editorának hogy eleve kész loopolt wav fájlokat pl újra loopolja magának, azaz nem veszi át ezen metaadatokat. Sajnos ezt csak az E3-tól tudta. Az E2, ami nekem volt, a gyári néhány pack-nál többet nem tudott betölteni. Sem az újabb mintákat, sem a sajátokat... még azt sem, ami tízszer belefért volna. Talán majd egyszer újra megnézek egy Nord Elektro 3-at Link to comment Share on other sites More sharing options...
djuice Válaszolta May 14, 2019 Szerző Share Válaszolta May 14, 2019 Jó lenne ha a desktop-rack verziót csinálnák még mint a 2-esből! Mondjuk a Stage lehetőségeivel... Az elektronika amúgy sem nagyobb bennük egy A/5-ös könyv méreténél. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djuice Válaszolta June 14, 2019 Szerző Share Válaszolta June 14, 2019 Ekkor: 2019. 05. 12. at 16:31 írta djuice: A Grand demók közt elsőként egy white grand is feltűnik Tegnaptól le is tölthető: https://www.nordkeyboards.com/sound-libraries/nord-piano-library/grand-pianos/white-grand Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.