Jump to content
  • 0

Logic 9 vs. Lion

DKK

Kérdés

Létrehozva

Szevasztok!

Ha valaki esetleg már frissített Lion-ra Snow Leopard-ról leírhatná a tapasztalatait a Logic-al kapcsolatban.

Gyorsabb lett/lassabb lett, minden külső plugin működik/semmi sem működik, stb. Érdemes frissíteni, vagy várjuk meg az első updateket?

Van egy kis általános aggodalmam minden rendszerfrissítéssel kapcsolatban, főleg ha az előzőnél minden megfelelően működik.

Szerintetek?

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Válaszolta

Azért a TC Konnekt 48 az egyik legjobb TC kártya a piacon. Zenész ismerős körömbe 10 emberből velem együtt 4 en ilyet használnak....

illet volna kiadni a drivert aznap mikor megjelent a Lion...

Válaszolta

Sziasztok! kb. 2 hónapja váltottam Win8-ról MAC-re, fel is pakoltam gyorsan az ML 10.8-at (azóta 10.8.2), Logic 9.1.8-el dolgozom (csak próbálkozom, hiszen azt is azóta ismerem csak ). Remélem nem leszek itt fekete bárány, mivel Hackintosról beszélek, de az idén tutira veszek egy MAcbook-ot, mert nagyon tetszik a rendszer. Szóval a Trilian, Omnisphere, Stylus RMX, Kontakt, stb... - ez mind okés. ESI MAYA44e belső hangkarim van egyenlőre, a Latency az borzasztó. Cubase alatt 5,8ms volt, itt meg 24 körül. szerintem erre megoldás csak egy új USB-s lesz. Remélem nem lesz offolva a hozzászólásom. Remélem többen is irnak majd ide tapasztalatokat a Logic - Lion kompatibilitásról.

Másrészt szeretném, ha valaki lenne, akit zargathatnék, mondjuk privátban vagy máshol (pl skype), ha elakadok a Logic-nál valamiben!

Válaszolta

Sziasztok!

Megosztanék veletek néhány gyakorlati tapasztalatot a Lion-Logic 9 párosítással kapcsolatban.

Először is: azt olvastam fórumokon, hogy a Lion alatt jelentősen felgyorsultak a Mac Pro számítógépek. Én ezt nem tudom megerősíteni, nem tapasztalok jelentős változást.

A Logic 64 bites módban nagyon sok plugint nem tud futtatni, többek között:

- UAD pluginek

- impOscar 2

- AAS Ultra Analog

- Wadorf Largo

- Waldorf Edition

- Korg Analog Edition

- Korg Digital Edition

A MOTU midi interfész szoftvere, a Clockworks hagyományosan Rosetta alatt futott, sajnos nem írták át inteles verzióra, így ez egyáltalán nem működik.

Pl. a Korg szoftver szintik stand alone verziói futnak és jól is működnek.

A szoftver szintik működésére a következő átmeneti megoldást találtam: 32 bites módban indítottam a Logic-ot, és az Audio Units Manager-rel egyenként, kézzel validáltattam a nem működő plugineket.

Az UAD pluginekkel gond van, az UAD 1-es kártya már nem is látszik Lion alatt, a pluginek sem validálhatók.

Az UAD 2-esek működni látszanak, de újra kellett validálni azokat.

Így sikerült elérnem, hogy élvezem a Lion újdonságait, zenélni is tudok, de a Logic nem 64, hanem 32 bites módban fut.

Futhat 64 bitesen is, de akkor ahogy írtam, sok minden nem működik.

Ha az elég pillanatnyilag ami marad, akár így is használható.

Az RME Fireface 800 működik a jelenlegi driverrel, de a multi clients mód kicsit akadozik, néha váltani kell audio kimenetet valahova és vissza, hogy helyre billenjen a hang.

Szóval: érdemes várni még az update-tal, én szokásom szerint kísérletező kedvemben voltam... :)

Üdv!

Péter

Válaszolta

Lehet de eldöntöttem hogy valami kezdetleges Core2Dou-s mini-t veszek ami jó lesz média lejátszónak mert meghalt multhéten a médialejátszóm..... Ahoz azthiszem alapból járt a távirányitó is.....

Ezt most már kivárom hogy legyen új driver... Ahogy a TC forumon néztem sokan vannak ilyen cipőbe mint én szóval tuti megy a meló a hiba megoldásán.....

A másik fele sokan mondták ne frissitesek azonnal mert dolgozok a gépen én is hülye voltam hogy bum neki frissités... Annyi hogy azt hittem ahogy 10.5 ről lett frissitve 10.6-ra azthittem ez is olyan lesz hogy minden fog mennni..... A scannerem se megy..... Szóval ebből a frissitésből csak károm lett most....

Válaszolta

@Fecka, szerintem neked is külön partíción kellene nyomni a zenélést és külön partíción az egyéb más dolgokat. Nekem jelenleg így van most megoldva. Hátránya, hogy kb 30 gigával többet foglal a másik, és ha zenélni akarsz, akkor újra kell indítanod a géped.

Válaszolta

Rendben, vegyél! És örülünk, hogy ilyen sokmindenre tudod még használni a pro-t, már nem tudom szó nélkül hagyni ezt a jó világérzést. Az hogy nincs másnapra driver upgrade meg csodafrissítés várható volt, várj egy picit kérlek :)

Válaszolta

Nekem 1 gépen folyik minden és tetszik az új Mail meg az apróbb újdonságok.

Csak azt nem értem hogy a amit a fejesztőknek adtak ki tesztre az utolsó verzió azon már tesztelni tudta volna a TC a kártyáját és ha nem jó akkor a 3-4 hét alatt előálni a új driverrel... Gondolom azért a Lion nem teljesen tér el a snow leo-tól felépitéseileg azaz valami kis probléma lehet csak....

Bár ezzel edlöntöttem azt is hogyha lesz pénzem veszek egy Mini-t az ilyen dolgok kiküszöbölésére és a MacPro marad csak és kizárólag zeneirásra a fotók kidolgozására és a hobby szintű videóvágásra.....

Válaszolta

Azért a TC Konnekt 48 az egyik legjobb TC kártya a piacon. Zenész ismerős körömbe 10 emberből velem együtt 4 en ilyet használnak....

Elnézést kérek, de én az effélét nagyon nem szeretem. Hozzá nem értőként kritizálni valakit nem szép. Miért is: 1) nem tudjuk, hogy mikor jelentek meg azok a specifikációk, amik a szoftverek update-jehez kellenek. Most új ablakrendszer, taskváltás van, lehet hogy új Audio Unit szabvány ésatöbbi. 2) Nem hiszem, hogy közülünk sokan meg tudnák a kérdést "ugatni" hogy ezek milyen utánajárást és egyéb kihívásokat jelentenek.

Amúgy milyen alapon vagyunk ezen megreccsenve? Mennyi idő volt míg a pluginek Intelesek lettek? Évek! Míg hivatalosan támogatott lettek a Steinberg szoftok Win 7-en? Évek! Nincs olyan emlékem a múltból, hogy ez valaha flottabbul ment volna.

Megjelenik egy oprendszert, amit tíz évvel ezelőtt még simán csak bétának hívtak volna, és azon rívunk, hogy jajj, micsoda trehányság nem frissíteni. Ezen az elven azon is sírhatnánk, hogy miért nem jelentek még meg a Thunderboltos hangkártyák hiszen...

A régi rendszerrel mi a baj? Én a zenei gépemen speckó akkor sem fogok upgrade-elni, ha a Lion már stabil, pusztán amiatt minden upgrade fáj. Extra archíválás, rizikó, stb. Zenélni köll.

Válaszolta

Ugye csak viccelsz, hogy csodálkozol a TC-n?

Driver ügyben az egyik legganéjabb cég.

Legalábbis Windows alatt nagyon sok a panasz.

A másik nagy szemátláda meg az RME, akármilyen jó cuccokat is csinálnak.

Nincs és nem is lesz 64 bites driver a régi kártyáikhoz, úgyhogy mehet mind a kukába,

pedig még vagy 10 évig bőven jók lennének.

Válaszolta

Igazából az a borzalmas hogy a tesztváltozat már kintvolt 1 hónapja...

Nem hiszem el hogy egy akkora cég mint egy TC vagy egy Focusrite nem volt képes leülni és ennyi idő alatt megirni a drivert.....

ahogy fentebb olvastam (Most az akcióba akarok venni Universal Audio 610-et amihez jár UAD kártya) Hogy az uad kártyával is van gond....

Arról nem is beszélve hogy semmi olyan változás nem történt a Lion-ba ami miatt igy kéne viselkdenie minden drivernek.... Itt azért az apple is hibás.....

meg am is egy piacon lévő termékhez 3 évig biztositani kell a szoftverfrissitést....

Válaszolta

TC electronic konnekt 48 nem megy lion alatt most áll a zenélés mert nincs kedvem újratelepiteni a gépem mégegyszer..... Remélem 1 hét alatt szervizelik a gondomat addig meg pihizek

Válaszolta

Kaptam hírlevelet a Novation, és Focusrite-tól is, ahol leírják, melyik alkalmazásuk és hardverük nem kompatibilis a Lionnal. Elég sok dolog van. Pl a hangkártyámat sem támogatja még. De nem is állt szándékomban váltani! :)

Válaszolta

A dolog onnét indul, hogy van-e valami előnye a LION-on zenélésnek?

Az irodának van, azt látom, pl. az új Mail nagyon jó.

Válaszolta

Szerencsére nekem külön partíción van a Logic egy külön rendszeren. Nem is fogom szerintem sohasem frissíteni azt a rendszert. Így tökéletesen megy. Logichoz nem hiszem, hogy sokat ad hozzá a Lion... Majd ha kijön egy olyan driver a hangkártyámhoz vagy midi kontrolleremhez, ami csak leon működik, akkor majd talán váltok, de addig is van legalább 3 évem, mire nem támogatja valaki majd a snow leót.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...