Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

ReFill vadász


+Vader

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
8 órája írta Lacika:

Yamaha CS6x Library V3

Mennyire komoly cuccok ezek amúgy? Most csak 1-et ragadtam ki a CS6-ot...
És igazából ezt a refill formátumot mi kezeli?

(Szerintem amúgy dropboxon vagy googledriveban szoktak ilyeneket áttolni.)

Szerkesztette djuice
Link to comment
Share on other sites

  • 0
8 órája írta Lacika:

Az *.RFL fileokat csak a reason kezeli

Úgy értem azon belül mi kezeli, melyik program, modul? Mibe hívja be a keretprogram?

Egyébként mi ennek a "rezsónak" az előnye, bája más sequencerekkel, dawokkal szemben a Te nézőpontodból? A legújabb verzióval dolgozol?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Szerintem  a Reason báját a hardverhez nagyon közeli munkamenet adja.... a kábelekkel satöbbivel. Én konkrétan végigjártam a gépzene evolúciójának jelentős részét, ami nem lehetséges a mai, modern munkamódszereket kínáló szoftverekkel.

Ha csak egyenként nézzük a benne lévő hangszereket, akkor azt bármi más is megoldja, de azért időnként jól jönne az MPC-ben (ésatöbbiben), hogy erre-arra rákössek egy LFO-t vagy mást:)

Lacika, ezek a mai verziók amúgy feltörve vannak meg, vagy becsületes pénzköltés útján?

Link to comment
Share on other sites

  • 0
18 órája írta Lacika:

az h milyen keretprogram stb-t nyit vagy mi fut a hatterben passzolom. Nem programozo vagyok

Úgy értem, ezekben is van felteszem 1000 modul, dob modul, gitáros modul stb. tudom is én, és ha én egy adott rfl fájlt megnyitok, akkor automatikusan a neki megfelelő modulba tölti vagy hogy van ez igazán? Mondjuk összehasonlítva egy Kontakt samplerrel ami 1 keretprogramként mindent megnyit és az adott hangszínnek megfelelő modult is betölti saját gui-jával.

Volt nekem még az 1-es verzió egyszer cd-n vagy 20 éve, de már nem is emlékszem, az akkori gépem fel se telepítette vagy valami volt vele, de ezt tudom hogy mikor a haveromnál is nézegettük, ugyan nagyon realisztikus volt a himbálózó kábel a rack hátán, csak kb. megszólaltatni se tudtuk, néztünk rá mint borjú az új kapura. :D  Meg midin összehozni a billentyűzettel se sikerült.
Sokan amolyan gyerekes zárt játékprogramnak tartják (nem én mondom) pl. egy Protoolshoz képest, azért is érdekelne annak a véleménye aki meg évek óta csak ezt használja, mert lesajnálni mindig könnyebb valamit mint megismerni. :) De tény pl. hogy a Kontakt is egy nagyon felkapott, standard szoftver lett mára és emlékszem mikor még ment a nagy párharc, hogy az EXS24 az igazi mert az mindent visz és sokan kezdtek arra a formátumra konvertálni pl. régi sampling cd-ket is... Most meg kb. minden Kontaktra jön ki library.

Szerkesztette djuice
Link to comment
Share on other sites

  • 0
Ekkor: 2019. 08. 03. at 13:24 írta djuice:

de ezt tudom hogy mikor a haveromnál is nézegettük, ugyan nagyon realisztikus volt a himbálózó kábel a rack hátán, csak kb. megszólaltatni se tudtuk, néztünk rá mint borjú az új kapura. :D  Meg midin összehozni a billentyűzettel se sikerült.

Szerintem elég sokan kezdtük így, hehe

A "zártságát" könnyű bevállalni a modularitásáért cserébe... itt nem gond, ha akarsz még egy LFO-t, vagy kölcsönvennéd egy másik ketyere modwheeljét. A samplerek meg a VA szintik pedig ugyanazt csinálják mindenhol, ma már lényegtelen, hogy melyik szoftvert választod (anno volt még komoly különbség, bár pl Liam Howlett nyilatkozta, hogy az Always Outgunned... albumot azért csinálta Reasonben, mert jobban szólt, mint a Cubase)

A refilleket meg az egyes hangszerekből nyitod meg, és ha van bennük hozzájuk való hangszín, akkor az látszik a böngésző ablakban - ha nincs, akkor nem.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Ekkor: 2019. 08. 02. at 18:09 írta djuice:

Úgy értem azon belül mi kezeli, melyik program, modul? Mibe hívja be a keretprogram?

Egyébként mi ennek a "rezsónak" az előnye, bája más sequencerekkel, dawokkal szemben a Te nézőpontodból? A legújabb verzióval dolgozol?

Ahogy behúzod a refilleket az üres részbe (vagy akár már betöltött modulra, kombinátorra) autómatikus a megfelelő modult hozza be. Némelyik refill nem csak 1 hangszert tartalmaz, hanem akár több szinti és sampler van egymás után kötve plusz effektekkel. Mivel most már kezeli a VSTiket is ezért nem már nem is modanám belsős játszótérnek. A megszólaltatása is lényegesen egyszerűbb mint régen...már nem kell plusz mixereket bekötögetni mindenhova :D

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Ekkor: 2019. 08. 13. at 13:28 írta Prodrod:

Ahogy behúzod a refilleket az üres részbe (vagy akár már betöltött modulra, kombinátorra) autómatikus a megfelelő modult hozza be.

Ok. És pl. ha saját samplingeket akarok használni (sok SF2 cuccom van), azt konvertálni kell refillé vagy eszi az SF2-t is vmi modulban a Reason, esetleg wav fájlonként kell betölteni??

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...