endilv426 Létrehozva August 10, 2011 Share Létrehozva August 10, 2011 Roland SH 201 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta October 19, 2011 Share Válaszolta October 19, 2011 Szerintem is... érdemes mérlegelni, hogy 176e Ft-ból milyen MacBook-ot, hangkártyát, szoftvert és kontrollálható masterkeyboardot tudunk prezentálni. Azt a szempontot már nem is említve, hogy én személy szerint soha nem vinnék laptopot a színpadra. Nem olyan rossz gondolatok ezek a va szintik, csak a lényeg, hogy az erejük bennünk lakozik, és hogy mit tudunk kihozni belőlük a rengeteg perszonalizálható paraméterrel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtones Válaszolta October 19, 2011 Share Válaszolta October 19, 2011 Az általam megfogalmazott probléma más: felszerelt stúdióban nekem arra lenne szükségem egy JP-8080 mellett, hogy ne kelljen felvenni a cuccokat, hanem USB-n, mégis ugyanazt a hangot kapjam VST felületen editálhatóan. Erre össze sem lehet hasonlítani a 2-t. Vannak jó VA-k, és vannak xarok, a Roland a V-Synth óta nem tett le semmi olyat az asztalra, amire megérné beruházni. Azért kellett vennem egy Reason-t, hogy a Thor-t használhassam rewire-ban, mivel 95%-ban olyan supersaw-ot ud, mint a JP. Megette a fene, ha egy vassal szemben elég az, ha hozza egy szoftver hangját. Színpadon max, de akkor már inkább soundfont és samplerobot, aztán samplerből hajtom, semmint megelégedjek a minőségbeli romlással. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feckamusic Válaszolta October 19, 2011 Share Válaszolta October 19, 2011 Azért vannak vasak aminek nem hozza a szoft a hangját szerintem a elkövetkező 10 évben nem is fogja.. Nord LEAD, Access Virus, burtál a Nord Wave, Moog, Dave Smith, talán még a Waldorf is.... Azért ezek jó vasak jó hangal.... Nem fikázni akarom a szoftot de elég sok hangszert látok az embereknél és gondolom nem ebbe fektetik a pénzüket.... Ezért mondtam azt amit fent irtam hogy nem jött be a SH-201 hangja mert van Nordom virusom és DSI-m... Ha meg a legális dolgokról beszélünk hogy a szoftot megvesszük már nem éri meg szoft szintiket venni mert a szofternek eladásnál nincs értéke.... Ezzel nem a szoftokat akartam fikázni vannak nagyon jók közte... (Sőt ha többen vennének szoftot akár 2-3 év mulva úgy szolna mint egy komoly VA vagy analóg szinti...) Azért a DAW ot többen megveszik és ott azért látványos újjitások vannak.... mindenesetre én jobban szeretem a igazi VA és analóg szintiket mert jó csavargatni is vihető is és ha élőbe kell látványosabb mint egy laptop midi keyboardal.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtones Válaszolta October 19, 2011 Share Válaszolta October 19, 2011 Azért ne felejtsük el, hogy ott a Largo Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.t. Válaszolta August 12, 2013 Share Válaszolta August 12, 2013 Meg Rick mögött a rackben kb. minden ami a 90-es, 2000-es években menő volt. (Virus B, Microwave XT, Micro Q, Nord Rack 3, stb.) És őszintén ehhez a zenéhez, amit játszanak, miért kell ennyi mindent kivinni a színpadra? Ennek a 99 százaléka csak a látvány miatt van ott, ha egyáltalán játszanak valamit élőben. Valahol olvastam, hogy már csak VST-ket használnak a stúdióban is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbitz Válaszolta July 20, 2013 Share Válaszolta July 20, 2013 Reason fórumon ajánlotta egy jóember ( https://www.propellerheads.se/forum/showpost.php?p=1359979&postcount=8 ), kérdés van ennek a szintinek valami olyan defektusa, ami keserű utóízt okoz vásárlás után, trance-re szeretném én is használni, - árra, ebay 500$ ... ok - Reason7 -el ezek szerint müxik ... ok - hangra ... okhttp://www.youtube.com/watch?v=n7M4RlPPC3M - kinézetre...ok úgyis néz ki mint egy trance szinti, tetszik - driverek > win7/8 http://www.roland.com/support/article/?q=downloads&p=SH-201 ... ok - VSTi integráció - mert ebben már ilyen is van - it's also Roland's first hardware synth to offer VSTi integration, and it comes with comprehensive editor/librarian software that provides easy access to hidden parameters and helps give the 201 the capability to be an integral part of a modern computer-based studio - SH-201 Editor Ver.1.10 with Artist Patches http://www.roland.com/support/article/?q=downloads&p=SH-201&id=1812527 ... win7/8 támogatás ...ok - soundonsound vélemény/konklúzió First, it's an excellent educational tool for the novice synthesist, with the accent on the presentation of bread-and-butter features in a clear, logical and easy-to-follow layout. Second, it appeals to anyone wishing to recapture the directness and simplicity of certain analogue synths of the early 1980s. In this case the references we are meant to note are of vintage Roland synths, but we could also stretch this point to include synths such as the Prophet 5, Korg Polysix and Oberheim OB8, which are very much in the same spiritual ballpark. Thirdly, the SH201 will suit to the experienced user in a computer-based studio, who requires detailed control over synthesis parameters, these being easily accessible via the SH201 Editor software. The SH201's external audio inputs and VSTi integration also extend functionality in significant and positive ways. On top of all that, the SH201 is great fun to play with, and has already found favour with many players as a versatile, hands-on synth for live stage use. Given all these facts, it wouldn't surprise me if the SH201 became an extremely popular little synth - http://www.soundonsound.com/sos/apr07/articles/rolandsh201.htm ...ok ez gyanúsan jó, valami nem stimmel Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbitz Válaszolta July 20, 2013 Share Válaszolta July 20, 2013 folyt. előző hozzászólás, ide kopizom már a specifikcióját, hátha mást is érdekel SH-201: Synthesizer Keyboard 49 keys (velocity sensitive) Maximum Polyphony 10 voices Sound Generator Organization Analog Modeling Sound Engine (One MIDI part) 2 Tones per Patch (Upper and Lower) 2 Oscillators with MIX/MOD + 1 Filter + 1 Amp + 2 LFOs + 3 Envelopers Patch Memory Preset: 32 User: 32 OSC Section Oscillator Waveform: SAW, SQUARE, PULSE/PWM, TRIANGLE, SINE, NOISE, FB OSC, Super SAW, EXT IN Knobs: Pitch, Detune, PulseWidth/Feedback Enveloper: Attack, Decay MIX/MOD Section Oscillator Sync, Ring Modulation, Low Boost/Low Cut Knob: Balance (OSC1/OSC2) FILTER Section Filter Type: LPF, BPF, HPF (-12 dB/-24 dB) Knobs: Cutoff, Resonance, Key follow Enveloper: Attack, Decay, Sustain, Release AMP section Knob: Level Insertion Effect: Overdrive Enveloper: Attack, Decay, Sustain, Release LFO Section LFO Shape: TRIANGLE, SINE, SAW, SQUARE, TRAPEZOID, SAMPLE AND HOLD, RANDAM Knobs: Rate, Destination 1 Depth, Destination 2 Depth Tempo Sync ON/OFF Effects Reverb, Modulation Delay Controllers Pitch Bend/Modulation lever D Beam Controller Arpeggiator Pattern templates: 32 Tempo: 5–300 * Full programmable with PC editor software Recorder Easy Sequencer Number of Track: 1 Tempo: 5–300 Jacks/Connectors OUTPUT Jacks (L/MONO, R) (1/4 inch phone type) Headphones Jack (Stereo 1/4 inch phone type) INPUT Jacks (L, R) (RCA phono type) MIDI Connectors (IN, OUT) USB Connector (AUDIO/MIDI) PEDAL Jack DC IN Jack Power Supply AC Adaptor (DC 9 V) Current Draw 600 mA Dimensions 884 (W) x 354 (D) x 107 (H) mm 34-13/16 (W) x 13-15/16 (D) x 4-1/4 (H) inches Weight 5.2 kg / 11 lbs 8 oz (excluding AC Adaptor) Accessories Owner’s Manual AC Adaptor (PSB-1U or ACI series) CD-ROM (USB Driver, Editor, Librarian) Options Pedal Switch: DP series Foot Switch: BOSS FS-5U Expression Pedal: EV-5 - http://www.roland.com/support/article/?q=manuals&p=SH-201&id=1811267 Virus Desktop-om már van, amellé ideálisnak kis szintinek tűnik, hmm hmm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
csavar Válaszolta October 21, 2011 Share Válaszolta October 21, 2011 Mi a különbség egy csak zenélésre használt számítógép, jó szoftverszinti, nívós hangkártya és egy vas szinti hangja között? A Roland V-Synth GT pedig azért über, mert -többek közt- tudja a 32/96-ot digitálban, ami nem kevés felharmonikus tartományt takar! Amúgy próbáljatok ki egy komolyabb szoftver szintit 32/192-ben, na nem lesz gond a hangzással, de ahhoz persze már minőségi "hardver" komponensek kellenek. Ezért jobb még mindig egy vas, mint egy szoftver. Minőségi hangzás olcsóbb Link to comment Share on other sites More sharing options...
A/D Válaszolta October 21, 2011 Share Válaszolta October 21, 2011 Mi a különbség egy csak zenélésre használt számítógép, jó szoftverszinti, nívós hangkártya és egy vas szinti hangja között? A Roland V-Synth GT pedig azért über, mert -többek közt- tudja a 32/96-ot digitálban, ami nem kevés felharmonikus tartományt takar! Amúgy próbáljatok ki egy komolyabb szoftver szintit 32/192-ben, na nem lesz gond a hangzással, de ahhoz persze már minőségi "hardver" komponensek kellenek. Ezért jobb még mindig egy vas, mint egy szoftver. Minőségi hangzás olcsóbb A szoftver is számolhat 32/192kHz-cel de... nem ezen múlik a hangzása. Ahogy Silk is mondta, ma tudnak sokkal jobb specifikációjú erősítőt építeni mint a Marshall, csak senkit nem érdekel. Karakter kell, zeneiség. Olyan hangzást, amire ZENéT lehet kitalálni. a 192kHz egyébként tekinthető úgy is, mint 48kHz 4x-es oversamplinggel. Sok? Szerintem nem. 44.1-en is lehetne jót csinálni, csak olyan csinálja akinek van ízlése, és felkészült. V-Synth: lehet hogy a digit kimenet 32/192kHz, de ez nem jelenti azt, hogy azt ki is használja. Nem hiszek abban, hogy a mintái pl. 32/192kHz-esek lennének, ennek akkor van értelme, ha a mixer kimenete kerül további feldolgozásra. Ami lényeges, hogy egy dedikált hangszeren általában nagyobb tervezhető számítási teljesítmény áll rendelkezésre, mint egy számítógépen, ahol az OS-ek már akkora tehénné nőtték ki magukat, hogy alig marad szabad kapacitás realtime pluginek számítására, hiába a bikanagy processzorok. Egy másik aspektus, hogy a nagy gyártóknál általában komolyabb mérnökök, szakemberek dolgoznak. Az összpiaci eladások 10%-a sincsenek a pluginek, és csökkenő tendenciát mutatnak. Azt jelenti, hogy a hardverért hajlandóak fizetni, ergó ott lesz képzettebb, komoly munkaerő. Na ez viszont beleszól az eredménybe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
csavar Válaszolta October 21, 2011 Share Válaszolta October 21, 2011 Persze-persze, ettől függetlenül én mindkettő szükségességében hiszek Szeretem a vasakat és a szoftvereket is! "Az összpiaci eladások 10%-a sincsenek a pluginek, és csökkenő tendenciát mutatnak." - ez lehet a warez miatt is nem? Amúgy meg az igen örvendetes, hogy a vasra nagyobb az igény Link to comment Share on other sites More sharing options...
A/D Válaszolta October 21, 2011 Share Válaszolta October 21, 2011 "Az összpiaci eladások 10%-a sincsenek a pluginek, és csökkenő tendenciát mutatnak." - ez lehet a warez miatt is nem? Csak részben. Azok nagy része, aki letölt szoftvert nem engedhetné meg magának még azt sem. De igazából ez a kérdés nem annyira fontos, csak a következményei. Ott lesz komoly fejlesztés, ahol azt megfizetik. A jó mérnök drága, mert az mindenkinek kell, ennyi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru Válaszolta July 20, 2013 Share Válaszolta July 20, 2013 Virus Desktop-om már van, amellé ideálisnak kis szintinek tűnik, hmm hmm... Ha már van Virusod, minek mellé? Egy kis változatosság? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbitz Válaszolta July 20, 2013 Share Válaszolta July 20, 2013 JP8080 klasszikus supersaw-jára fáj a fogam, de JP8080-as hátrányai nélkül: - nehézkes kezelés - nincs hivatalos VSTi integráció támogatás, - se USB audió, - se reverb, se overdrive stb. effekt (lásd feljebb) - olcsóbb is amit vesztek az a JP filterei és kórus effektje, viszont ennek meg van feedback oszcillátora + van supersaw oszcillátora ahogy a JP-nek, és mennyie szexi már ahogy kinéz ) pláne a Virus Desktop-hoz képest supersaw demó jaj kezdek érzelmi alapon viszonyulni hozzá, ebből vásárlás lesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru Válaszolta July 20, 2013 Share Válaszolta July 20, 2013 Értem. Állítólag gyengébb a supersaw-ja mint a JP-nek. Mindenesetre van itt egy eladó darab. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbitz Válaszolta July 20, 2013 Share Válaszolta July 20, 2013 Értem. Állítólag gyengébb a supersaw-ja mint a JP-nek. Mindenesetre van itt egy eladó darab. jó lesz ez még a review-t berakom, hamár megtaláltam remélem marad rá a nyaralás után ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonnyCoca Válaszolta October 23, 2011 Share Válaszolta October 23, 2011 Még a magas sampling rate-hez egy apróságot hozzátennék: ha bármilyen TéNYLEG normálisan szóló dolgot akarsz implementálni (bármilyen filtert, decimator, stb), akkor ha digitálisan csinálod, mindenféleképpen oversamplingezni kell, ellenkező esetben csúnya digitális artifactok jelennek meg a végeredményben. Tehát pl még egy kommersz ladder-filter, ami semmi extrát nem tartalmaz (kb. Moog jellegű) minimum 2x-es, de magasabb resonance-hoz és gyors mozgatásokhoz 4x-es oversampling kell. Vagyis még a leggagyibb szoftveres szintiben is, ha nem akarnak égni, akkor már az oszcillátor is 4x48Khz-en jár a sampling rate legalján is (mert ugye ha függvényből számolod, akkor subsample aliasing van, ha meg wavetable-ből szeded, akkor az intrpoláció okozhatja ugyanazt), a filter dettó ezen a magasabb frekin jár, stb. A legtöbb VA és plugin szinti ha 48Khz-nél magasabb frekin jár, akkor a limitált erőforrások miatt ennek az oversampling-nek a mértékét csökkenti, ezért nem javul jelentősen a hangzásuk magasabb mintavételi frekin. A valódi vasak ezzel szemben "végtelen oversampling"-el rendelkeznek, ezért a viselkedésük subsample szinten más (pl. egy ismert vintage limiter attack-je még 192Khz-en mérve is kevesebb, mint egy sample hosszú, ezt csak NAGYON DURVA oversampling-el vagy programozói okossággal tudod utánozni). Ezért is viselkedik nagyon máshogy dinamika-módosító plugin és a vas. Szintik esetén (az én tapasztalataim szerint) a filter szokott nagyon érzékeny lenni a sub-sample dinamikára, ez az egyik olyan terület, amiben (sajnos) a vasak még nagyon sokáig utánozhatatlanok lesznek... NORD, Virus és egyéb VA-k csak anyagi okok miatt nincsenek pluginben. Technikai akadály nincs, csak nem fér bele az üzleti tervbe.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
A/D Válaszolta October 23, 2011 Share Válaszolta October 23, 2011 NORD, Virus és egyéb VA-k csak anyagi okok miatt nincsenek pluginben. Technikai akadály nincs, csak nem fér bele az üzleti tervbe.... Speciel a Nord szerint van. Ők élőhöz gyártanak hangszert. Szoftver részről szub-milliszek latency, ilyen szintű integráció UI-vel és megbízhatóság legfeljebb teoretikusan képzelhető el. Hát eleve... egy bármilyen MIDI billentyűn 10 noteon vagy off után már 10ms MIDI (!!!) latency körül járunk a 31.25kbps átvitel miatt. (Szerintem a nordokban a keyboard scanner ennél egy "picit" fürgébb). Ez nyilván nem zavarja azokat, akik úgy játszanak szintin mint a sasmadár (tudod, egy-egy ujjal a két kézen), de a nord felhasználói bázisa tipikusan nem ez Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtones Válaszolta October 23, 2011 Share Válaszolta October 23, 2011 Végülis eddig miért nem fejtette vissza mondjuk valaki a Virus OS-ét, a DSP portolást CPU-ra áttervezve? Tisztában vagyok vele persze, hogy más a 2 portolása totál, más nyelvet is beszélnek, de ahogyan a V-Station powercore, vagy a Virus powercore is vígan szalad, ahogy fentebb is szó volt róla: nem megoldhatatlan, sőt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonnyCoca Válaszolta October 23, 2011 Share Válaszolta October 23, 2011 A "hardver nem akadály" dolgot a hangzásra értettem, nem a fizikai hardver összeépítési minőségére és az eszközillesztő kód milyenségére (merthogy az egy másik know-how, ami erősen eltér a DSP porgramozástól, és nem befolyásolja a hangzást)... 10 éve még a számítógépeken röhögtek a zenészek, mostanra pedig minden azokon készül Link to comment Share on other sites More sharing options...
A/D Válaszolta October 23, 2011 Share Válaszolta October 23, 2011 A "hardver nem akadály" dolgot a hangzásra értettem, nem a fizikai hardver összeépítési minőségére és az eszközillesztő kód milyenségére (merthogy az egy másik know-how, ami erősen eltér a DSP porgramozástól, és nem befolyásolja a hangzást)... Az a réteg viszont, aki hajlandó és képes lenne kifizetni egy plugin árát, azokat meg nem érdekli a plugin meg a szoftver. Na én erről beszéltem. Mivel te ezt írtad: Technikai akadály nincs, csak nem fér bele az üzleti tervbe.... Ezzel nem értettem egyet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feckamusic Válaszolta October 24, 2011 Share Válaszolta October 24, 2011 Ahogy Silk is mondta, ma tudnak sokkal jobb specifikációjú erősítőt építeni mint a Marshall, csak senkit nem érdekel. Karakter kell, zeneiség. Ebbe teljesen igaza van Slik-nak.. Nem azért látni több helyen Moog Voyagert mert szép és drga hanem a hangja miatt... Szombaton barátommal cseréltünk hangszert a Virus C deskemért kaptam egy Ti Polar-t némi ráfizetéssel... Ha jól tudom a fent emlitett Virus ami PowerCore-ra van írva az C... Nagyon sajnálom hogy nem birtam összehasolítani egy PowerCore Virusal a C-met nagyon kiváncsi lennék hogy tényleg ugyan olyan e.... A virus Ti beszarás hogy szól főleg ebbe a Progressive/Trance stilusba.... Viszont remélem egyszer lesz ilyen sorozat is a ménemszólon hogy VAS a Szoft megfelelőjével ringbe.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonnyCoca Válaszolta October 24, 2011 Share Válaszolta October 24, 2011 Az a réteg viszont, aki hajlandó és képes lenne kifizetni egy plugin árát, azokat meg nem érdekli a plugin meg a szoftver. Na én erről beszéltem. Ebben sajnos teljesen igazad van, jelenleg horror összeget kell hirdetésekre és promócióra költeni, hogy bármilyen plugint el lehessen adni (pénzért. ingyen természetesen viszik, mint a cukrot), a vasat viszont csak lopni lehet, másolni nem Link to comment Share on other sites More sharing options...
endilv426 Válaszolta August 10, 2011 Szerző Share Válaszolta August 10, 2011 Sziasztok! A Roland SH 01 GAIA szintetizátornak General MIDI soundbankja van, az alábbi cikkben olvastam. http://www.synthgear.com/2010/audio-synth-reviews/roland-gaia-sh-01-review/ A kérdésem a következő lenne: A Roland SH 201-es szintetizátornak is GM soundbankja van? Ez korábbi modell, 2006-os. Keresgéltem leírásokat róla, de nincs megemlítve sehol, vagy legalábbis én nem találtam róla információt, hogy ennek is ugyan az a hangbankja lenne e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta August 10, 2011 Share Válaszolta August 10, 2011 Kizárt dolog. Az SH 201 nagyon nem erről szól, nincs is annyi timbrálja. A Gaia-ban max. plusz viccként van benne, hogy senki ne nyavajogjon :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
csavar Válaszolta August 10, 2011 Share Válaszolta August 10, 2011 korgcsa jól írta, a SH-201 nem tartalmaz pcm-hangforrást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
endilv426
Roland SH 201
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.