Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Zúgás megszüntetése studio monitoroknál

borso.

Kérdés

Sziasztok! Gyorsan a lényegre térnék, KRK Rokit 5 g3 hangfalakat használok és jelenleg egy 2 trs egy kis jack kábellel vannak összekötve és bedugva az alaplapomba. A problémám az, hogy a számítógép elektromos zajt kreál és a monitorok is zúgni kezdenek. Ha telefonba dugom be a jacket, semmi probléma nincsen. Utána olvasta a dolognak, hogyan lehet ezt a zajt megszüntetni és ha minden igaz egy audio interfacere van szügségem. Egy M-audio M-track 2x2 interfacet néztem ki, viszont nem vagyok 100% biztos abban, hogy ez a megoldás. Esetleg valami ötletetek van számomra? Előre is köszönöm a válaszokat :)

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

1. Igen, neked egy "Milyen hangkártyát vegyek?"-re van szükséged. Olyanra, ami a szívednek/pénztárcádnak megfelel. Ezek között mindegyik olyan, ami az alaplapi szaroknál nagyságrendekkel jobb, összehasonlítani nem is lehet.

2. Zaj. Ezzel érdemben akkor lehet foglalkozni, ha a fenti feltétel adott. Akkor már lehet szűrni: milyen zaj, tartalmaz e brummot vagy felharmonikusait, árnyékolás, kábel stb.

23 órája írta borso.:

Sziasztok! Gyorsan a lényegre térnék, KRK Rokit 5 g3 hangfalakat használok és jelenleg egy 2 trs egy kis jack kábellel vannak összekötve és bedugva az alaplapomba. A problémám az, hogy a számítógép elektromos zajt kreál és a monitorok is zúgni kezdenek. Ha telefonba dugom be a jacket, semmi probléma nincsen. Utána olvasta a dolognak, hogyan lehet ezt a zajt megszüntetni és ha minden igaz egy audio interfacere van szügségem. Egy M-audio M-track 2x2 interfacet néztem ki, viszont nem vagyok 100% biztos abban, hogy ez a megoldás. Esetleg valami ötletetek van számomra? Előre is köszönöm a válaszokat :)

Szia!

Próbálj ki olyan kábelt, aminek az egyik vége "kis jack" és a másik 2db RCA. Ha jól gondolom, van RCA aljzat a KRK-n. Mivel aszimmetrikus az alaplapi kártya kimenete, nem kell oda TRS jack a másik végére. Első körben ezzel próbálkozz, aztán jöhet a hangkártya. Fogalmam sincs mire használod az alaplapi hangkártyát, de ha csak filmet nézel rajta, arra megfelel. 

UI. Ugye a gép is és a hangfalak is földelt konnektorba vannak dugva?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...